toksoplazma riski.

birbuyuktemmuzaski

Her nasip vaktine esirdir.
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
1.644
1.123
133
30
Kizlar 16 haftalik hamileyim ve biliyosunuz ki bayram 1 lokma et aldm fakat az pismis. Oyle oldugunu anlayinca baska yemedim ama korkuyorum simdide. Doktorum test yapmisti onceden bagisikligim varsa birsey olmazmis sanirim. Bakrmisiniz bu test bagisikligim varmi diyemi yapilmis yoksa o an varmi diyemi yapilmis.

Eklentiler

• 20160912_160621-1.webp
    20160912_160621-1.webp
    7 KB · Görüntüleme: 172
Cnm bu tokso bnm oyle bi korkulu ruyamdi ki hamileligimde. Hem kedi hem kopek besleyen biri olarak.. Simdi ikisi de yok o ayri. Ama heray test yaptirirdim.
Senin negatif bagisikligin yok.. Yani dikkat et.. İyi yikanmamis sebzelere, etlere..

Cnm bu tokso bnm oyle bi korkulu ruyamdi ki hamileligimde. Hem kedi hem kopek besleyen biri olarak.. Simdi ikisi de yok o ayri. Ama heray test yaptirirdim.
Senin negatif bagisikligin yok.. Yani dikkat et.. İyi yikanmamis sebzelere, etlere..
Insallah sorunsuz atlatirim ya. Cok korkuyorum

O an var mı diye yapılmış ( igm) canımı. igg pozitif olduğunda bağışıklık oluyor. Çiğ gibi miydi et?

size ıgG de bakılmıştır Muhtemelen ıgG bakıldıysa ve pozitifse geçirmişsiniz ve vücut bağışıklık kazanmıştır demektir .
yediğiniz et kansızsa sorun olmaz. bayram sonu içinize sinmezse ıgM ı tekrar ettirirsiniz.

Canım benimde bağışıklığım yok.ama malesef hiç dikkat edemedim herşey yedim.şükür bişey olmadı.zaten ilk 3ay en riskli.bişe olmaz ama yinede dikkat etmeye çalış...

Kizlar 16 haftalik hamileyim ve biliyosunuz ki bayram 1 lokma et aldm fakat az pismis. Oyle oldugunu anlayinca baska yemedim ama korkuyorum simdide. Doktorum test yapmisti onceden bagisikligim varsa birsey olmazmis sanirim. Bakrmisiniz bu test bagisikligim varmi diyemi yapilmis yoksa o an varmi diyemi yapilmis.
Ben bilmeden etli çiğ köfte yemiştim 8. Haftamda bi sıkıntı olmadı çok şükür:)

Back
X