- Konu Sahibi butterflydsd
-
sevgili arkadaşlar,
bende çocukluğumdan beri kedi vardır , şu anda da kedim var. ve 5+3 hamileyim, 9 unda çarşamba kalp atışı için gideceğim. ben nedense aptal gibi bu toksoplazma olayını atladım yeni geldi aklıma, muhtemelen geçirmişisn diyorlar ama dr umda bana hergangi birşey demedi , tabi adam bilmiyorki kedim olduğunu:) neyapmam lazım acil yardım çok endişeliyim kalp atışı için zaten[/QUOT
doktorumun demesine göre kedi besleyenlerin dikkat etmesi gerek sik sik ellerini yika canim dikkat edersen bisey olmaz
şimdi benim kafam çok karıştı:uhm:
bende anti toxoplazma Igm sonuç:0.54 durum:negatif referans:1.2
anti cmv Igm: sonuç:0.31 durum: negatif referans:1.0 diyo dr.um da test sonuçlarının hepsi güzel dedi eee ne oluyo şimdi??
ben kedimi öyle seviyordumki öpüyordum onu yaa nasıl yaptım bu hatayı anlayamıyorum,
peki eğer ben daha evvel geçirdiysem bağışıklık kazandıysam sorun olmuyor mu kedi olması evde su anda?
toksoplazma çıkarsa kan tahlilinde ne oluyor arkadaşlar çok mu tehlikeli bu?
ben kedimi öyle seviyordumki öpüyordum onu yaa nasıl yaptım bu hatayı anlayamıyorum,
peki eğer ben daha evvel geçirdiysem bağışıklık kazandıysam sorun olmuyor mu kedi olması evde su anda?
Arkadaşlar bugün kan tahlili sonuçlarıma baktı dr. ve toxoplazma IgM sınırda pozitif 9,9 çıkmış.şu anda geçiriyor olabilirsin dedi.10 gün sonra tekrarlanacak.Benim kedim var evde.Bende kendimi bildim bileli kedilerle içiçeyim.bağışıklığım vardır sanıyordum.Bebek istiyoruz bizde 3 aydır.Bu ay hamile kalma dedi.Bir bakalım sonucuna dedi.ama çok kötü oldum ben yaa. ben kedimden ayrılamam.Zaten aşıları falan tam.Sınırda pozitif ne demek bilen var mı acaba?Bilginiz varsa cevap verirseniz çok sevinirim.Kafam çok karışık.
simdi test tekrarlaninca netlesecektir, geciriyorsaniz da zaten artik kedinizden ayrilmaniza gerek yok demektir cunku bagisiklik kazanacaksinizdir, bence hamile degilseniz korkmayin hatta sevinin bile bagisiklik kazanacaginiza cunku ben de yukarda anlattim asil bunu etten kapiyoruz, ben hamileyken bagisikligim yok diye etleri cok pisirsem de huzursuz oluyordum salata yemekten sogumustum bir saat sirkeli suda bekletmeme ragmen, evde iki kedim var, onlarin tuvalet kapini esim degistiriyordu ama ben kedilerden korkmadim sokaga cikmadiklari ve cig et yemedikleri icin, dedigim gb et yemekten salata yemekten korkar olmustum, o yuzden geciriyorsaniz korkmayin, bu acidan bekleyip birkac ay bekleyip sonra bebek calismasi yapin sadece, doktorunuz aciklar zaman geregini.
ama sinirda ciktiysa iyi bir yere yere tahlil yaptirin muhtemelen gecirmiyorsunuzdur. bu tahlilelerin iyi labratuvarlarda yapilmasi gerektigini hassas testler oldugunu doktorum soylemisti. gecirmiyorsaniz da kedinizden bosuna sogumayin, sokaga cikartmayin ve cig et vermeyin, parazit ilaclarini yaptirin yeter.
bir üst mesajda hepsi yazıyor ama yine yazayım, değerler fazla olmamak kaydıyla sonucu pozitif çıkanların bağışıklığı var demek ama sizin değerler sınırda çıkmış sanırım.şuanda geçiriyorsanız sanırım doktorunuz bunu atlattıktan sonra hamile kalmanızı önerecek.atlattıktan sonra bağışıklık kazanacak ve birdaha korkmanıza gerek kalmayacak.benim negatif çıktı yani bağışıklığım yok,dr.uma sordum evde kedim var testi tekrarlamak gerekir mi diye o da aşılıysa dışarı çıkmıyor ve çiğ et yemiyorsa sorun yok dedi.geçmiş olsun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?