toksoplazma

şimdi benim kafam çok karıştı:uhm:
bende anti toxoplazma Igm sonuç:0.54 durum:negatif referans:1.2
anti cmv Igm: sonuç:0.31 durum: negatif referans:1.0 diyo dr.um da test sonuçlarının hepsi güzel dedi eee ne oluyo şimdi??

sevgili arkadaşlar,
bende çocukluğumdan beri kedi vardır , şu anda da kedim var. ve 5+3 hamileyim, 9 unda çarşamba kalp atışı için gideceğim. ben nedense aptal gibi bu toksoplazma olayını atladım yeni geldi aklıma, muhtemelen geçirmişisn diyorlar ama dr umda bana hergangi birşey demedi , tabi adam bilmiyorki kedim olduğunu:) neyapmam lazım acil yardım çok endişeliyim kalp atışı için zaten

canim merak etme sadece toxoplazma ya karsi korunmuyosun yediklerine dikkat et
çig et yeme yasakkelime sebzeleri meyveleri yüzel yika hepsi bukadar
bi sorun yok

ben kedimi öyle seviyordumki öpüyordum onu yaa nasıl yaptım bu hatayı anlayamıyorum,
peki eğer ben daha evvel geçirdiysem bağışıklık kazandıysam sorun olmuyor mu kedi olması evde su anda?

ben kedimi öyle seviyordumki öpüyordum onu yaa nasıl yaptım bu hatayı anlayamıyorum,
peki eğer ben daha evvel geçirdiysem bağışıklık kazandıysam sorun olmuyor mu kedi olması evde su anda?

eger dedigin gibi bagisiklik kazandiysan hiç bir sorun yok
zaten bu kan talillerinde çikar

benim de kedim vardı 12 sene gibi.ben de sürekli öper koklardım.hatta ben sokak kedilerini bile kucağıma alıp severdim ama toxoplazmaya bağışıklığım çıkmadı.çok şaşırmıştım.bunu senin değil doktorunun atlamaması lazımdı.ben hamile kalmadan önce gittiğimde doktor yaptırmıştı testi.şimdi hamileyim yine yaptırdı tedbirli olalım dedi.sonuçta dikkat etmek zorundayız.
gebeliğin ilk dönemlerinde bebeğe geçme riski çok az ama geçerse riski çok yüksek,gebeliğin ileri dönemlerinde de geçme riski çok yüksek ama zarar verme riski çok az.bu saatten sonra testi yaptırmanın bi anlamı var mıdır bilemiyorum ama doktoruna bi hatırlat istersen.böyle rutin testleri doktorun gözden kaçırması da ayrı bi konu.içini ferah tut.bu tür hastalıklar genelde ev kedilerinden pek bulaşmaz.sonuçta evde mamayla besleniyo kafana takma bişey olmaz.yine de sormayı ihmal etme bencec.sağlıklı hamilelikler dilerim.

çok saol ya, kafayı yiycektim , çarşamba konuşacagım dr la. kedim evden hıc cıkmaz aşıları tam hep mama yer en ıyısınden, ama genede panıkledim zaten hassas bir hamileik micro ile olduğu için , kimseninde aklına gelmedi ya göya akıllı geçiniyoruz nasıl atladık bilemedim.
teşekkürler canım yanıt için.

rica edrim cnm.insanın bazen çok önemli konularda basireti bağlanıveriyo işte :))) değmesin bebişlerimize.

toksoplazma çıkarsa kan tahlilinde ne oluyor arkadaşlar çok mu tehlikeli bu?

toxo ya karsi bagisiklik kazanmadaigim için her ay kan talili yapiyorum
eger çikarsa buna göre bi antibiotiok veriyomus doktor ve sorun kalmiyomus.
Bu arada toxoplasma bi parasit hastaligi gibi ve kedi konusuna gelince bu disari çikip çikmamasiyla ilgisi pek yok önemli olan mama kabini falan yikarken dikkat et okadaryerimseniben

benim sonuçlarım negatif ama benim iki tane kedim var.tabiki herşeylerine çok dikkat ediyoruz.mamadan falan değilde daha çok tuvalet temizliklerine dikkat edilmeli temizliğini başkası yapmalı,aşıları tam olmalı.dışarı çıkmayan ve çiğ et yemeyen kedilerde bu riskin az olduğunu daha öncede okumuştum birçok yerde.
enfeksiyon alma riski gebelik ne kadar ileriyse o kadar fazlaymış.ilk seferlerde negatif çıkan testler yinelenmeliymiş 3. aya kadar.hala negatif ise 6. ayda tekrar bakılmalıymış.
bana her ay kan ve idrar testi yapılıyor ama dr.um kedim olduğunu bilmiyor.bende test sonuçlarımı almaya gittiğimde söylicem ve tozoplazmayada bakılıp bakılmadığını sorucam.
belirtileri arasında kas ağrıları,ateşlenme,lenflerde şişkinlik.. bebeklere plesenta yoluyl geçiyormuş ve sinir sisteminde yaşamaya devam ediyormuş(Allah korusun herkesten!) doğum sırasında sarılık,dalakta karaciğerde şişme,çeşitli enfeksiyonlar toxoplzma olan bebeklerde görülürmüş ve bazende bebeklikte görülmez ileriki yaşlarında gözlerde ve beyinde oluşan rahatsızlıklarla ortaya çıkarmış.Allah kimseye vermesin tabi ama araştırdığım kadarıyla paylaşak istedim..a.s.

tatlim dur sakin panik yapma kediye dokunmakla olan bir sey degil o ayrica kediler de hayatlarinda sadece bir kez kapip eger kaparlarsa sonra onlar da bagisiklik kazanirlar ve bagisiklik kazandiktan sonra bulastirmazlar asil tehlike evde olan kedi degil, yedigin et ve sebzelerdir;
ayrica ev kedine cig et vermessen disari cikmayan kedinin kapmasi imkansizdir, diyelimki bir kedide bu parazit var yine kediye dokunmakla degil kedinin kakasina dokunman ve ellerini yikamadan agzina goturmenle gecer o yuzden hamile kadinlara kedinin tuvaletini siz degil esiniz degistirsin derler ya da siz degistirirseniz ellerinize eldiven takin derler ya da sonrasinda iyice yikayin derler.
ben de hamileydim iki kedim vardi ve bagisikligim yoktu, salata yemekten sogumustum cunku jinekologumda veterinerimde bana bunu anlatirken evdeki kedilerimi degil yedigim sebzeleri ve iyi pismeyen etleri onemsemisti cunku benim kedilerimde sokaga cikmiyor, bu konuda rahat ol demislerdi.
etleri nerdeyse yakana kadar ppisiriyordum:))
neyse canim olay budur ayrintili arastirmisimdir abim de veterinerdir, ayrica burdaki kendi veterinerime ve iki jinekologa ayrintili sormusumdur o yuzden ayrintili inceledigimi bil ve icini rahat tut. etlerde bu enfeksiyon varsa iyi pisirilince zarar vermezmis, sebzeleri de sirkeli suda bekletmek gerekirmis.
doktorun testi ya yapmistir ya da yapacaktir hicbir doktor bunu asla atlamaz ve evde kediniz olup olmamasina bakmaz cunku altini ciziyorum asil kirmizi etten gecer bu, kediniz olsa da olmasa da her doktor ilk bu testleri yapar, hepinize saglikli hamilelikler.

daha önceki mesajımdada dedeiğim gibi benimde şuan iki kedim var ve halen onlarla haşır neşirim.üstelik benim sonuçlar negatif yani bağışıklığım yok.halbuki küçüklüğümde de sokak kedileriyle çok haşırneşirdim ve evimizde aşısız,dışarıda girip çıkan bi kedi besliyoduk:sm_confused: evde kedi varsa tuvaletine ve aşılarına dikkat etmek lazım.onlarında bizimde çiğ et kesinlikle yemememiz lazım.ben özellikle marul maydonoz vs. tarzı sebzelerin temizliğine dikkat ediyorum,sirkeyle yıkıyorum,bunu zaten hamile olmadan öncede yapıyordum.
test sonuçları pozitif çıkanların,değerleri fazla olmamak kaydıyla, bağışıklığı var demektir.
ben en iyisi şu yazıyıda ekliyim:

"Toksoplazma enfeksiyonu nedir?

Toksoplazma enfeksiyonu, Toxoplasma Gondii adı verilen parazitin vücuda girmesiyle oluşan bir hastalıktır. Parazit bazı hayvanların vücutlarında bulunur ve bu hayvanların etlerininin pişirilmeden ya da az pişmiş yenmesiyle insana geçebilir. Paraziti taşıyan evcil kedilerin dışkılarında bulunan parazit de insana bulaşma yollarından birini oluşturur.

Gebelik esnasında anne adayının toksoplazma enfeksiyonunu plasenta yoluyla bebeğine geçirmesi enfeksiyon oluşması için diğer bir yoldur ve bu sayfanın konusunu oluşturmaktadır.

Yukarıdaki bulaşma yollarının yaygınlığı nedeniyle toksoplazma nispeten sık olarak geçirilen bir enfeksiyondur. Belirti vermemesi ya da diğer hastalıklarla karışan belirtiler vermesi nedeniyle toplumdaki sıklığı net olarak bilinmemektedir. Ancak doğurganlık çağında bulunan kadınların %25'inin enfeksiyonu daha önce geçirdiği tahmin edilmektedir. Özellikle evinde kedi besleyenler arasında bu oran daha da yüksek olabilir. Yaş ilerledikçe parazitle herhangi bir şekilde karşılaşma olasılığı arttığından enfeksiyonu geçirmiş olma olasılığı da artar.

Daha önce enfeksiyonu geçirmemiş anne adaylarının gebelikte enfeksiyonu geçirme olasılığı yaklaşık %1'dir. Daha önceden enfeksiyonu geçirenlerin ise enfeksiyona bağışık oldukları kabul edilir. Toksoplazma enfeksiyonu, tam bağışıklık bırakan bir enfeksiyondur ve bir insan bu enfeksiyonu yanlızca bir kez geçirir.
Gebelikte toksoplazmadan korunmak için neler yapılabilir?

Öncelikle anne adaylarının bu enfeksiyonu geçirip geçirmediklerini bilmelerinde fayda vardır. Bu amaçla gebeliğin planlandığı dönemde ya da gebeliğin en erken dönemlerinde kanda toksoplazma IgM ve IgG ölçümleri yapılır. IgG'si pozitif olanların (çok yüksek pozitiflik olmaması koşuluyla) daha önceden enfeksiyonu geçirdikleri kabul edilir. Bu anne adaylarındaki antikorlar yeni bir enfeksiyona karşı koruyucu olduklarından gebelikte enfeksiyon geçirme riskleri olmadığı kabul edilir.

Herkes için geçerli olan genel gıda hijyen kuralları anne adayları için daha önem kazanır. Etleri iyi pişirerek yemek, meyve ve sebzeleri iyi yıkamak önemlidir. Anne adaylarının kedilerle yakın temasta bulunmamaları önemlidir. Özellikle dışarıda dolaşma alışkanlığı olan ev kedilerinin dışkılarında toksoplazma olma olasılığı çok yükselir ve siz ne kadar temizliğinize önem verseniz de herhangi bir şekilde bu parazit yumurtaları size geçebilir."

Arkadaşlar bugün kan tahlili sonuçlarıma baktı dr. ve toxoplazma IgM sınırda pozitif 9,9 çıkmış.şu anda geçiriyor olabilirsin dedi.10 gün sonra tekrarlanacak.Benim kedim var evde.Bende kendimi bildim bileli kedilerle içiçeyim.bağışıklığım vardır sanıyordum.Bebek istiyoruz bizde 3 aydır.Bu ay hamile kalma dedi.Bir bakalım sonucuna dedi.ama çok kötü oldum ben yaa. ben kedimden ayrılamam.Zaten aşıları falan tam.Sınırda pozitif ne demek bilen var mı acaba?Bilginiz varsa cevap verirseniz çok sevinirim.Kafam çok karışık.

bir üst mesajda hepsi yazıyor ama yine yazayım, değerler fazla olmamak kaydıyla sonucu pozitif çıkanların bağışıklığı var demek ama sizin değerler sınırda çıkmış sanırım.şuanda geçiriyorsanız sanırım doktorunuz bunu atlattıktan sonra hamile kalmanızı önerecek.atlattıktan sonra bağışıklık kazanacak ve birdaha korkmanıza gerek kalmayacak.benim negatif çıktı yani bağışıklığım yok,dr.uma sordum evde kedim var testi tekrarlamak gerekir mi diye o da aşılıysa dışarı çıkmıyor ve çiğ et yemiyorsa sorun yok dedi.geçmiş olsun....

simdi test tekrarlaninca netlesecektir, geciriyorsaniz da zaten artik kedinizden ayrilmaniza gerek yok demektir cunku bagisiklik kazanacaksinizdir, bence hamile degilseniz korkmayin hatta sevinin bile bagisiklik kazanacaginiza cunku ben de yukarda anlattim asil bunu etten kapiyoruz, ben hamileyken bagisikligim yok diye etleri cok pisirsem de huzursuz oluyordum salata yemekten sogumustum bir saat sirkeli suda bekletmeme ragmen, evde iki kedim var, onlarin tuvalet kapini esim degistiriyordu ama ben kedilerden korkmadim sokaga cikmadiklari ve cig et yemedikleri icin, dedigim gb et yemekten salata yemekten korkar olmustum, o yuzden geciriyorsaniz korkmayin, bu acidan bekleyip birkac ay bekleyip sonra bebek calismasi yapin sadece, doktorunuz aciklar zaman geregini.
ama sinirda ciktiysa iyi bir yere yere tahlil yaptirin muhtemelen gecirmiyorsunuzdur. bu tahlilelerin iyi labratuvarlarda yapilmasi gerektigini hassas testler oldugunu doktorum soylemisti. gecirmiyorsaniz da kedinizden bosuna sogumayin, sokaga cikartmayin ve cig et vermeyin, parazit ilaclarini yaptirin yeter.

Cevabınız için teşekkür ederim.İçim içimi yedi dün akşam.Bu sabah tekrar gittim dr a.Şu an geçiriyor gibi görünüyorsun dedi.Geçirme iyi ama değil mi diye sorduğumda iyi olduğunu söyledi.Ama testi 10-15 gün sonra tekrarlayacağız dedi.Hatta tox. avidite de istedi.Bayramdan sonra yaptıracağım.Biraz daha içim rahatladı.Veterinerimizi de aradım.O da kediden olması çok zor dedi.Aşıları tam,dışarı şıkmıyor ve kuru mama dışında birşey yemiyor.Çiğ etten bulaşma ihtimali daha yüksek dedi.Bende sabahları salam yerim genelde.Onu yeme dedi.Diğer tahlillerde sorun çıkmaz umarım.Ayrıca kediyle hamilelik yaşayan ve çocuk büyütenler olduğunu görünce çok seviniyorum.Çünkü çevremdeki insanlar çok önyargılı bu konuda.

Teşekkür ederim sizde cevabınız için.Bu sabah gittiğimde dr bana direk evdeki kediden kapmışsınızdır dedi.Ona da kızdım zaten böyle dediği için.Sanmıyorum kedişimden olacağını.Ama sizin negatif olmasına rağmen dr unuz öyle dediyse biraz daha içim rahatladı şimdi.

seni cok iyi anliyorum basta ben de panik olmustum ama toxzoyu iyi ogrenince veteriner ve doktorlarla konusunca insan tam olarak ne oldugunu anliyor ve rahatliyior. bir de benim abim veteriner olunca insan daha da guvenip tam inaniyor. kedin zaten disari cikmiyormus hic korkma kediden yana ama hamile olunca sirf tedbir olmasi icin kumunu esin degistirsin. su an geciriyorsan da lutfen uzulme ve sevin, bagisikliginla hamile kalicaksin, ne guzel iste, et yemekten korkmadan hamilelik gecireceksin Insallah:))
avidite testiyle ne zaman kaptigin anlasilicak, cunku diyelimki iki ay once kaptin uc ay hamile kalmaman gerekiyor diye hatirliyorum o zaman bir ay daha bekleyeceksin. ne olursa olsun morel bozma sabirsiz da olma en onemlisi hamile kalip surdurebilmektir, o yuzden sen saglikli olmalisin. hamile kalmakla hersey yeni basliyor.
ben 21 ay deneyip hamile kalabildim havalara ucuyordum onuncu haftada bebegimin kalbi durdu, hemen soyleyeyim toxzoyla falan ilgisi yok. neyse demek istedigim suki, sabirsiz olma ben hamile kalinca her sey tamam sanmistim ama bak 21 ay beklemem bile hicbirseymis onemli olan surdurebilmekmis.
boyle kotu bir ornegi morel bozman icin degil, su an yapilan testlere hic uzulmemen icin yaziyorum, varsin birkac ay gec olsun ama saglikli olsun diye dusun, hersey gonlunce olmasi dilegiyle,
son olarak etrafindaki insanlara kulagina kapa, agzi olan konusuyor bilip bilmeden, hayvan sevgisini bilmeyen "ver kedini" der, klasik cahil konusmalar iste bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…