toksoplazma

Nasıl içimi rahatlattın bilemezsin.Çok sağol.Bebeğin için çok üzüldüm.Dediğin gibi bende çok acale ettim bebek için.31 yaşındayım şimdi.Ya olmazsa geç olursa diye çok kaygılanıyorum.Ama önemli olan dediğin gibi sağlıkla onu kucağına alabilmek.Allah sanada sağlıklı bebek/bebekler :) versin inş. Toxoplazmayıda tesadüfen öğrendim.kasık ağrılarım için gittim bu çıktı.Herşeyde vardır bir hayır diyorum.Ben zaten hep bebeğim olursa onu kedimle büyüteceğim derdim.Bazen eşimede oğlumuz bakacak kardeşine falan diye takılırdım.Ondan ayrılmayı düşünemiyorum bile.

herkese merhaba,
3 aylık hamileyim yapılan testler sonucunda toksaplazmam aktif çıktı ,aranızda hamileyken bu mikrobu taşıyan ve doğum yapan birileri varmı?Herkese sağlıklı günler dilerim.

selam kızlar toxoplazma idrardanmı bakılıyor kandanmı.bende doktoruma bi kere salam yedim dedim bi kereden bişey olmaz dedi.kan ve idrar tahlillerim yapıldı ama toxoplazma die birşey yazmıyor sonuçlarda.

ben de aynı durumdayım. asla çiğ et yemememiz ve dokunmamamız gerekiyor. bunlara ek olarak kedilerle temastan mutlak kaçınmak gerekiyor. kedi pisliğinden geçme ihtimali çok yüsek..

Kızlar kafamı karıştıran bi konu var. yukarıda okudum ama pozitif negatif büyük küçük sınır diye bişiler de yazılmış sanırım her tahlilde değerler farklı yazılabilio. Şimdi 2 kedim var evde. anti toksoplazma IGG 0.1 anti toksoplazma IGM 0.10 çıkmış bende. yanında değer aralığı yazmıo. Doktora sorduğumda kedilerin tertemiz bişey çıkmamış dedi. Ama şimdi burda yazılanlara bakınca acık aklım karıştı. Kedilerim benimle dimi? Fikri olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…