Tombul Mu Biraz?

Bu çocuk açlıktan ağlıyor ://

Bu çocuğun uykusu var (göz yapısı gereği öyle duruyor) ://

Şimdiki çocuğuma da ayyy bilekleri incecik kibarcacik

Bende bıktım bunlardan bazen tersliyorum annemde olsa canıma doydum yeminle

Bana laf söyleyen açlık tokluk için

Çocuğu zorlamiyorum dogum yaptıran ebelerden biri de Afrika da ki çocuklar dışında açlıktan ölen çocuk yok hiç bir çocuk açıkana kadar beklmes mmuhakkak yer diye anlattı bunu soyleyerek susturuyorum

Herkes akıl torbası mübarek !!!
Çünkü doktordan iyi biliyorlar,onlarda doğurdular onlarda büyüttüler birşeycik olmadı.

Çok fazla takmışsınız insanoğlu bu yorum yapmadan durama, he diyip geçseniz olmaz mı?Ben bile diyorum ablama şöyle yap böyle yap bir yardımım dokunur sanıyorum...
İnanın yardımınız dokunmuyor. Ben ablama bile demem,demiyorum şöyle yap böyle yap diye,o annesi en doğru kararı verir uygular. Fikrimi sorarsa söylerim o ayrı ama yine de dilimin kemiği vardır,haddimi bilerek konuşurum.
Aynen ben de öyleydim.umarım ikincide de sizin gibi olurum.ayrıca önceki masajınızda güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Dısarıdaki sesleri de çok takmayın bence.anlık tepkiler deyip geçin.

Ben anneliğin sihirli olduğuna inanıyorum.çocuklar büyürken bir doğru ve kurallar yok sadece.annenin hisleri var bence.o yüzden bir çocuğun ihtiyacını bakımını anneden iyi kimse bilemez.

Atıyorum babannesine bıraktıgımız bir gün orada bir sürü sey yemiş kızım.ben olsam o kadar karıştırmam midesini.ama onlar da yesin diye vermişler ısrar kıyamet.sonra eve geldi bütün gün yediğini çıkardı çocugum.hani kötü niyet yok ortada ama biz anneyiz en iyisini herkesin kendi annesi bilir
Gerçekten zor işler. En yakının bile sacmalayabiliyor,dışardakiler zaten apayri bir boyut. Takmamak gerek herhalde,umarım bir gün o raddeye gelebilirim.
Ben en çok yaşlı amcaların hastasıyım kendi çocuğunun başını oksamamistir senin kine annelik yapmaya kalkıyor kar he deyip geçecek sin
Dün hastanede yaşlı amca,torunu kucağında belliki erkek,paşam paşam diye yeri göğü inletiyor. Geldi yanıma kaç aylık dedi,5 dedim,benim paşamda 5 aylık dedi,Allah bağışlasın dedim,kısa kesmeye çalışıyorum,baktı benim oğlan daha tombik,süzdü süzdü he dedim bomba geliyor şimdi ne dese beğenirsiniz,sizin kızın dişi çıkmamış daha,paşamın dişi çıktı 2 tane diyor. Kız demesine mi üzüleyim ki mavi giymişti cocuk,kıyaslamasına mı bilemedim.

Şampuanla sil diyene “çamaşır suyu sürdüm geçmezse bide onu denerim” deseydiniz! Valla bana birşey söylediklerinde UZMAN dokturumuz böyle öneriyor diyorum. Özellikle uzman kelimesini vurguluyorum ki cahil cümlelerini takmadığımı anlayıp sussunlar diye. Bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. Yaramdığı durumlarda ikinci hamle olarak “onun annesi benim. 24 saat ben onunla birlikteyim. Onunla alakalı en doğru şeyi hiçbişey bilmesem bile içgüdüsel olarak bile yaparım.” Gibi şeyler söylüyorum. Valla şu “bizim zamanımızda hiçbir şey yoktu ama biz mükemmel annelerdik” teyzelerini bi bitirsek, onlardan sonra gelen nesil hiçbirşeye karışmayan teyzeler olacak gibi.
İnanın artık bu cümleleri kuracak takatim kalmadı ,5 ayda yaşlandım resmen

Valla ben olsam bende sinir olurdum. Tanıdıklarım söylerse daha cok sinir olurdum ama ..
Simdi sokaktan geçen bir teyzeyi,bir ablayı,amcayı sonucta tanımıyorsunuz. Belki de ilk ve son görüşünüz..
Aile büyükleri öyle değil ama. Sonucta anneniz sizi tanıyordur. Kayinvalideniz de mesela. Sinir olacağınızı alinacaginizi bilirler.

Bir de bunlarin baska bir versiyonu var. Ben onlara daha ifrit oluyorum. Çocuğuyla övünen..

Şuanda görüşmüyorum. Hayır bir de çocuğumuz olmadığını biliyor gözüme soka soka anlatmalar

Cok vitaminli besliyormus gecen sene hiç hasta olmamış. Bende maşallah canım dedim. Ne diyim?? Bunu söyledi 2 gun sonra anne kız hasta oldular

Insanların kibirlerinden nefret ediyorum. Ve bilmisliklerinden de tabiki.

Ya birde bu hamileyken cinsiyet i nasıl biliyorlar ki enteresan. Karın yuvarlaksa kız daha düz duruyorsa erkek diye birsey okumustum ve ya duymustum ama halk efsanesi sanırım :KK70: :KK70: :KK70:
Ben olsam varya bende cok sinir olurdum sizi çok iyi anlıyorum cocugum yok ama anliyorum takıldığınız noktalari. Ne desem ki bosverin yaaa
Hamilelikte anlamalarıni geçtim,birde bu doğmuş bebeğin tipinden anlamaları var. Kızım için erkek mi diyorlardı,yoo kız diyordum,olsun arkası erkek diyorlardı. Şimdi oğluma bakıp kiz mı diyorlar,yoo erkek diyorum,ama arkası kız diyorlar. Arkası yok tüplerimi bağlattım diye çığırasım geliyor

Sizinle aynı zamanlarda doğum yaptık, benzer şeyleri ben de yaşıyorum. İlk oğlum da biraz takardım ama 2.de koyverdim gitti. Hıı peki doğrudur, öyledir, yaaaa hiç bilmiyodum falan diyorum :)

benim çocuklarım da hep babasına bile değil dedesine benzer, çünkü bizle bi bağlantıları yok, hele benle hiç.

Cahil deyip geçin, yoksa insanın iliğini kemiğini yer bitirir bunlar.
Allah bağışlasın,sağlikla büyütün.
Enerjim olsa dalga geçeceğim bende ,aa öylemi vs diyerek ama yok. Konuşmak dahi istemiyorum.

Biraz fazla abartmiyormusunuz tamam her seye laf eden teyzeler var ama bazen birileri iyi niyetten söylüyor.
Ayrica son yillarda moda mi oldu ne aman cocuguma gülmesin, aman cocuguma sakin yaklaşmasın, aman dokunmasın aman sevmesin sonra bu cocuklar neden sevgiden sefkatten bukadar paylasmayi bilmeyen bencil oluyorlar.
Yani tamam hasta olan birine dokundurmazsin yada dudaktan yada micmickli islak opmeye calişanlari istemezsin anlarım ama, ufak bir bebek cogu kisiye sevimli gelir uzaktam yada arabasına yaklasip seven insanlara da ayri gıcık olan anneler var.
Cok fazla abartmalari gercekten anlamıyorum.
Buni sizin icin yazmadim son donemde moda olan anneler icin...
Ben abarttıgimi düşünmuyorum.
Biraz duşünerek konussalar yada konuşmasalar olmuyor mu?
Kızımın yanında ay ne güzel bebek kiz mi diyorlar mesela,ne gerek var,kızım üzülüyor. Yada baska bir ortamda başka muhabbetler sıkıldım artık

Benim de bebeğine benzer şeyler söyleyenler oldu ama hic dert etmemistim böyle. Ne olacak ki söylesinler fikirlerini belki haklılık payları da vardır özellikle büyüklerin söylediklerini çok göz ardı etmemek gerek.
Sarışın olmaları konusunda da ülkemizde az olduğundan dikkat çekiyorlar ne var ki bunda...
Gereksiz takmışsınız, herkes duyuyor bunları
Ben soylemiyorum kimseye,bana yapilmasını da istemiyorum. Sorun bu.

Benim kızımın gözünde birçok sorun var, bunlardan biri göz kapağını tam açamaması. Bunu bilen bir tanıdık 3’tür yanında hızla geçerken bile “çocuğun gözüne noldu” diye alelacele soruyor daha doğrusu taciz ediyor. Bir daha sormasını sabırsızlıkla bekliyorum “zıkkımın berki” demek için:sinirli:
Konu sahibi,üst üste gelince çok can sıkıcı bir durum. Ben çok soğuk ve mesafeli bir insanım,kimse kolay kolay yaklaşıp birşey diyemez,öneri falan babında. Gerçi şu an Türkiye’de değilim,olsam muhtemelen bana da yaparlar,yaptılar da gerçi. Yakınlarım için çözümüm; o tepkilerine devam ederlerse bir daha kolay kolay görüşmeyeceğimi bildirmek,yoldan geçenler için de çemkirmek olur herhalde.
Geçmiş olsun,Allah beterinden saklasın.
Bende soğuk tipliyim ama nasıl oluyor anlamadım bir anda muhabbet acıveriyorlar.
Geçen yıl hamileyim,kizımda ağır hastalandi,hergün igne oluyor,aile hekimliğine götüruyorum,bacağı ağrıyor igneden sonra yüruyemiyor diye evde baston puseti vardı onunla götürüp getirdim zira evimin karşısı arabayla gidemem,gitsemde kucağıma almam gerek çünkü yürümüyor ,neyse inanın iki adımlık yolda 10 kişi laf atmıştır,aa kocaman kız yürüsene sen,bak annen hamile ayıp vs diyerek. Yani size ne. Belki yüruyemiyor. Nasıl bu kadar acımasız olunur inanin anlamiyorum.

Çözüm değil demiş bı arkadaş ama ben eve kapandim hiç çıkmıyorum dışarı. Zaten karli yagmurlu Anneme gittim bı gece kaldım döndüm choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah inan ki çocuğumu cikartmiyorum zaten eşim.yorgun geliyor çıkmak istemiyor .

Bir şey lazım olursa eşim alıyor yada
Çocuğu eşime bırakıp ben alıp geliyorum eve

Sağlık ocağına götürdüm sadece o da mecburdu.

Kucağımda götürüp getiriverdim
Kimseyle muhatap olmamaya çalışıyorum
Donuste meraklı yaşlı kadınlar camdan bakıyorlardı ama hiç bakmadım .

Tabi senin büyüğü okula gidiyormuş mecbur kalıyorsun cikmaya

O akıl verenlere bende sinir oluyorum
Çıkıyorum mecbur. Okula git gel,market hastane,kizin balesi,dansı derken.
Çıkmamak ta çözüm olmaz,bunalirim evde zaten.
Ne güzel siz durabiliyorsunuz

Boşver bazen deliriyoruz ama sırf onlar da birşey yaşayıp uzelen olabiliyor
Bende biraz akıl veren cinstenim ne yazık ki çünkü bnm sütten ağzım yandı misali k bakmayın :kızgın:
Çünkü bebeğim ne kadar acı ve ızdırap çektiği aklıma geldikçe başka bebeklerin bu duruma düşmesini istemiyorum
Yada akıl veren olduğu zaman seviniyorum:oha: çünkü bebek bakımı konusunda hiç bir bilgim yoktu üzülüyordm onlar dedikçe bende araştırma yapıyordum doğruluk payı için
Takma yazık onlarda iyi niyetinden diyordur
Ama şu emzirme işini soranların derdini bende anlamış degilim:KK48:
Sağlikla buyütun

Bana da asansörde teyze allah kurtarsın dedi ama acıyarak.

Ben çok mutluyum hamileliğimden, bi sıkıntım yok şükür, tamam allahım hayırla Doğum yapıp kucağıma almayı nasip etsin de sanki hapse düşmüşüm gibi allah kurtarsın nedir ya :bicak:

Neyse amin saol teyze diyip geçiyorum aslında ben, çok takmıyorum ama siz sağdan soldan çok duyduğunuz için irrite oldunuz anlaşılan. He diyip geçmek en güzeli. Laf anlatsan hepsi en en en çok bildiğinden yine suçlu olursun.

Ben baslarda takilmiyordum boyle seylere. Ama baktim zivanadan cikti tanidik tanimadik her soyleyene laf sokmaya basladim.
Gecen sene sonbaharda oglum 5 6 aylikken pazara gittik. Hava da oyle buz falan degil hafiften bir esinti var. Kadinin biri karsidan geliyor cocugu gormedi bile arabasinda ustunde ne var irtulu mu vs bilmiyor yani. Iste kizim neden cikardin cocugu usuyecek bilmem ne bir seyler zirvaladi. Bana geldiler actim agzimi. Bir tek siz dogurdunuz her seyi siz biliyorsunuz biz geri zekaliyiz diye yurudum gittim. O milat oldu. Artik her lafa karsilik laf sokuyorum. Ben sinir olacagima onlar haddini bilsin.

Kızım gerçekten güzel bir bebekti.
Aayyyy çok güzeeeeel şuna bak diyen insanlar benimle göz göze geldikten sonra ‘babasına mı benziyor’ diye soruyordu:KK70:
Bir gün mağazada çocuk koştururken iki kadının yanına gitti, yine aman bu nasıl güzel vs lafları havada uçuşuyor. Ay annesi kim ki bunun çok merak ettim dedi kadın, hemen eşimin kolunu tuttum ‘git çabuk çocuğu al beni görmesinler ‘ dedim :KK70::KK70:
Kulak tıkamak en güzeli bence çok takılma
Yaaa buna çok güldüm

Ya dusun ki ben daha 5-6 gunluk lohusayım. Bebegin resmini uzaktaki arkadaslara atiyorum bana dediki yaaa bu bebek çok ama çok güzel, sana hiç benzememiş, iyi ki de benzememiş. Ben şok geçirdim. Hiç uzulmedim, direkt o kisiyle irtibatimi kestim.
Sonra kizim ayni babasina benzerdi dogdugunda herkes hep ayni babasi dediler, arkasi erkek dediler. Guldum gectim. Sarimtrak olunca babasini andiriyor şuan da da banada benziyor.

Genelde erkek sanmalari, ya da baska soylediklerini duymam kimsenin olabilir der güler gecerim. Ama bir kez kvme gittik. Ust komsusu vardı, demesin mi kizin ayni yan komşunun kızına benziyor. Güldüm once ne alaka dedim, kadin resmen inatlasiyor benziyor diye yetmezmis gibi kp kv de de evet evet benziyor diyorlar. Bende biraz sert bi sekilde yok artik daha neler dedim şok oldular. Tamam bicir bicir olmasi benzerde yüzü nasil benzesin akraba olmayan birine..

Bir de kg konusunda kp kv resmen beni cocugumu aç tutmakla sucladilar. En son eşim ailesiyle kavga bile yapti bu yeme icme mevzularindan. Biz zararli yemesin dedigimiz seyleri zorla verdiler(kizim alerjik ve kabizlik yasiyor, paketli urun yasak) gizli saklı buskuvi verdiler

Yani sen ne kadar takarsan o kadar zor geliyor
Siz anlatınca aklima arkadaşım geldi.
Onunda oglu var kızımla yasıt,bulustuk kızımı ilk kez görüyor. Dedi ki ay ne güzel bebek,ben böyle olmasını beklemiyordum. Ne bekliyordun anlamadım ki.

Bebek arabası çok kullanmadık, kızımı genelde kanguruda taşıdım. Ergonomik kanguruda duruşu bilirsiniz, çocuk için en ideal duruş şekli ama halkımız don gibi giyilen kangurulara alışık olduğu için sokakta kaç kişiden tepki aldım, bilmiyorum. Yok çocuk orada sıkılır, yok dışarı dönük taşısana, yok bacakları çok ayrık duruyor... 30 saniye arayla bir teyze evladım koskoca çocuğu taşıma, bırak yürüsün dedi, zaten o sırada indirecektim, neyse yürüyorduk ki bir sonraki teyze, ay o yorulmaz mı annesi, bebek arabanız yok mu dedi. Metro merdivenlerinde bile adamın teki kızıma, çok tatlısın maşallah ama annen seni çok tehlikeli taşıyor, dedi, kanguruyu kastederek. Doktor musunuz, dedim. Hayır ama ailede çok doktor var dedi. Ergonomik kangurunun ne olduğunu biliyor musunuz, dedim. Bilmiyorum, dedi. O zaman bir zahmet araştırın, bilmediğiniz şey hakkında yorum yapmayın, ayrıca size mi soracağım çocuğumu nasıl taşıyacağımı, dedim. Cık cıklayarak gitti. Böyle kafa göz dalasım geliyor bazen cidden.

Bir kış günü, kızım 1 yaşında... Eve 50 metre mesafedeki pastaneye gittik, yine kanguruyla... Önce pastanedeki teyze, kızım bu soğukta bebek dışarı çıkarılır mı diye aklımı başıma getirdi. Kızım da sıcaktan kavruluyor bu arada, kangurunun içinde, yanaklar al al... Sonra pastaneci, evet siz dışarı çıkmayın, telefon edin biz getiririz diye çare buldu. Oldu kış uykusuna yatalım hatta, burnumuzu çıkarmayalım evden bütün mevsim...

Erkek mi, kız mı sorusu bana da çok sorulurdu. Çünkü öyle "ben kızım" diye bağıran süslü kıyafetler giydirmedim hiçbir zaman. Bu sefer de kafasına bir toka taksana dediler. Hatta kulağını deldirsene diye önerenler bile oldu. Töğbest... El kadar bebenin kulağını sırf süsü püsü sizi tatmin etsin diye niye deldireyim? Manyak bu insanlar, cidden.

Abur cubur yiyecekler ayrı hikaye... Parka her gittiğimizde bana sormadan eline bir şey sıkıştırmaya çalışan insanlar olurdu, araya girerdim, vermiyoruz öyle şeyler diye. Bir yadırgarlardı, sanki dinine küfrettik yani. 1,5 yaşındaki bebeye cips verilir mi? Yanında kola da ver bari, kuru kuru gitmesin. Bir de lolipop verenler var, sanki şirin bir şey yapıyorlar. Ben bostan korkuluğuyum tabii, öyle herkes çocuğuma gelip istediğini yedirebilir. İnsanlar bu konularda tepki görmeye alışık değiller, siz gösterince neredeyse aforoz edecekler.

Şimdi ben bunlara nasıl bakıyorum, açıkçası yeni anne olduğumda, çevrenin söylediklerini daha çok kafaya takıyordum. Acemilikten kaynaklanan bir kendine güvensizlik hali oluyor, ondan sanırım. Zamanla heee deyip geçmeyi, kendi bildiğinizi okumayı öğreniyorsunuz. Yorum yapanlar bir şey bildiklerinden değil, ego tatmin etmek istediklerinden konuşuyorlar, bunu görüyorsunuz.
İyi niyetliler ama bu kadari da fazla olmuyormu? Resmen müdahale ediliyor

Back
X