tomografi

mrvaie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2017
6
2
1
Selam kizlar, ablam 6 haftalik hamileyken bilmeden tomografiye cekinmis.. Daha once boyle bi olay basina gelen var mi, nasi zararlari olabilir? Simdi bebis 8 haftalik

Tomografi normalde de çok zararlı umarım bebişi de iyidir Allah korusn röntgen çekiminin verdiği radyasyonun 50 katını veriyor tomo o yüzden cok mecbur kalmadıkça normal insanlar girmesin bile.. Allah korusun ani bayılmalarda beyin kanamasından şüphelendikleri için sokuyorlar hemen ama onun dışında girmesin kimsw

Bir kere çekilmekle bir şey olmaz diye okumuştum bir yerde yani tek tomografide bebeğe zarar verecek kadar radyasyon olmuyor diye biliyorum yine de doktora sormakta fayda var

Nacizane tavsiyem mutlaka dr.a sorsun. Benim basima gelmedi ama birgun doktorumda kontroldeyken bir hastasi aradi acil olarak gorustu. O da hamile oldugunu bilmeden tomografi cekilmisti. Sonra hamile oldugunu ogrenince dr u aramisti. Doktorumuz hem telefondaki hastasina hem de teli kapatinca esimle bana tomografinin hamileligi sonlandirma sebebi oldugunu soyledi. Rontgen de alinan radyasyonun tolere edilebilecegini ama tomografinin ciddi bir sikinti yarattigini soyledi. Hastasina mutlaka yaptirdigin yerden cihazin radyasyon derecesini ogren ve bana haber ver belki bir derece bebegi tutmayi dusunebiliriz dedi. Korkutmak degil amacim ama soz konusu hem annenin hem daha tam anlamiyla olusmamis bir bebegin gelecegi olunca mutlaka ama mutlaka drlardan fikir alin derim.

Back
X