Toplanıp her şeyi geride bırakıp gitmek

Herkese şehir sordunuz peki ama siz şuan nerde yaşıyorsunuz

Herkese selamlar, arkadaşlar lütfen bana bir akıl verin.. Kısaca içinde bulunduğum durumdan bahsedeyim, boşanma sürecindeyim kafam çok net başladığım süreçte geçmişi düşünmekten ne kadar kaçınırsam kaçınayım kimi zaman insanlar kimi zaman gözüme ilişen bir şey bir hatıra geçmişe götürüyor düşündürüyor hatalarımı bulduruyor aklımı bugünde tutmak istiyorum bugüne bu ana gelmek her zaman o kadar kolay olmuyor aklımı meşgul edecek yeni şeylere ihtiyacım var.. Şimdi düşünmekten birileriyle konuşmaktan dert anlatmaktan başım şişmişken hayalini kurmak istediğim şey yepyeni bir şehirde yeni bir sayfa açmak.. Bunu düşünmek istiyorum yalnızca... çok sevdiğim mesleğim sayesinde haziran ayında tayin hakkımla gitmek istiyorum şuan bulunduğum yerden. Rotamın neresi olabileceğine karar vermek için sizlerden yorum bekliyorum evlenip ayrılmış genç bir kadın olsaydınız hangi şehirde yeniden başlardınız? Fiziki, sosyal, ekonomik, ulaşım gibi kriterler bakımından da düşünürseniz nereye giderdiniz yerimde olsanız?
Ekleme: ailemin olduğu şehre atanacak kadar puanım yok, bir diğer yandan da zaten istemiyorum beni uzaktayken bile olumsuz etkiliyor bakış açıları...
Seçeneklerin kesinlikle akdeniz ege marmaradan ötesi olmamalı. Kültür ve boşanmış kadına bakış açıları doğuya doğru gittikçe sertleşiyor bence. Ben Mersinliyim. Kocaeli de yaşıyorum Sakaryada okudum. Hepsini öneririm. . Muğla İzmir Ankara Adana hepsinde bulundum bunları söylemiyorum bile. Büyükşehirlerde ya da il merkezlerinde ulaşım,ekonomik ve sosyal yönlerden rahat edeceğini düşünüyorum. Ekstra ekonomiklik arıyorsan kesinlikle Adana Mersin.

Şu an hangi şehirdesin?
yüzmeyi sever misin yoksa türbanlı mısın?
denizin insan psikolojisinde acayip bi etkisi var bana çok huzur verir mesela
O yüzden ben Muğla İzmir taraflarını seçerdim haftasonu yüz oh mis :) büyük şehir her seçenek var gezecek yer çok. İnsanlar açık görüşlü daha ne olsun
Şuan küçücük bir ilçede yaşıyorum kırsal bir ilçe... yüzmeyi seviyorum daha çok benimki suda yatmak dinlenmek gerçi ama inanın su deyince bile içime kıpırtı geldi çok teşekkür ederim 😊 Gerçekten öyle bir şeye o kadar ihtiyacım var ki🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şunu merak ediyorum boşanmış bir kadın olunca insanlar küçük illerde yada ilçelerde yaşama hakkı yok mu
Hep illa batıya oradaki şehirlere mi yerleşmek zorunda
Aslında buda psikolojik bir baskı.

Herkese şehir sordunuz peki ama siz şuan nerde yaşıyorsunuz
Ben şuan Samsun’un en içteki ilçesinde yaşıyorum küçücük bir yerdeyim evden dışarı çıkmıyorum bu şekilde süreç yaşadığım için

Ben şunu merak ediyorum boşanmış bir kadın olunca insanlar küçük illerde yada ilçelerde yaşama hakkı yok mu
Hep illa batıya oradaki şehirlere mi yerleşmek zorunda
Aslında buda psikolojik bir baskı.
İnanın çok zor küçük yerde olmak

İnanın çok zor küçük yerde olmak
Bunu herkes diyor sinir oluyorum
Kardeşimin yakın arkadaşı yeni bosandi
Kız daha 27,yaşında surekli sakliyor
Okuldakiler duymasin o duymasin bu duymasın
Ne kadar üzüldüm.Sanki suç işlemiş.
Şu yüzyılda birşeyler degismeli.

Bunu herkes diyor sinir oluyorum
Kardeşimin yakın arkadaşı yeni bosandi
Kız daha 27,yaşında surekli sakliyor
Okuldakiler duymasin o duymasin bu duymasın
Ne kadar üzüldüm.Sanki suç işlemiş.
Şu yüzyılda birşeyler degismeli.
Keşke öyle olsa..
Ben de 30yaşındayım etrafımdaki herkes sanki hayatım bitmiş gibi bakıyor çok seven arkadaşlarım falan öyle acı acı ağlıyorlar ki anlatamam moralim bozuluyor kendimi yükselttiğim gibi yere çakılıyorum.

Keşke öyle olsa..
Ben de 30yaşındayım etrafımdaki herkes sanki hayatım bitmiş gibi bakıyor çok seven arkadaşlarım falan öyle acı acı ağlıyorlar ki anlatamam moralim bozuluyor kendimi yükselttiğim gibi yere çakılıyorum.
En iyisi uzak durmaniz.
Sizi aşağı çeken kim olursa olsun uzak durun
Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.
Umarım hersey gönlünüzce olur

Seçeneklerin kesinlikle akdeniz ege marmaradan ötesi olmamalı. Kültür ve boşanmış kadına bakış açıları doğuya doğru gittikçe sertleşiyor bence. Ben Mersinliyim. Kocaeli de yaşıyorum Sakaryada okudum. Hepsini öneririm. . Muğla İzmir Ankara Adana hepsinde bulundum bunları söylemiyorum bile. Büyükşehirlerde ya da il merkezlerinde ulaşım,ekonomik ve sosyal yönlerden rahat edeceğini düşünüyorum. Ekstra ekonomiklik arıyorsan kesinlikle Adana Mersin.
Çok teşekkür ederim 😊

Ben izmiri seçerdim. Ama antalya da olabilir. İzmire gelirseniz arkadaş olabiliriz.
Öğretmenim ben, puan açısından düşünüyorum olur mu bilmem ama insanlar hep övgüyle bahsediyor.. İnanın yeni arkadaşlıklara o kadar ihtiyacım var ki bugün bunu düşünüp durmuştum ☺️ Gelirsem arkadaş olalım ben çok isterim🙂

Öğretmenim ben, puan açısından düşünüyorum olur mu bilmem ama insanlar hep övgüyle bahsediyor.. İnanın yeni arkadaşlıklara o kadar ihtiyacım var ki bugün bunu düşünüp durmuştum ☺️ Gelirsem arkadaş olalım ben çok isterim🙂
Ben de öğretmenim ama atanamadım. Tabi ki, ben de isterim 😊

Çanakkale olabilir mi? Haftasonları canın sıkılınca adalarını gezersin. Balıkesir ilçeleride yakın. Ailen İstanbul’da ise günü birlik bile ziyaret edebilirsin. Denizi, yeşili, manzarası, çoğu tatil bölgesine yakınlığı hem Ege hem Marmara bölgesine yakınlığı vs vs . Bu açılardan yeni bir hayat kurmak istesem ilk tercihim olurdu sanırım.
Ha birde kafandakileri her yere yanında götüreceksin ama belli bir zamandan ve olgunluktan sonra daha önemsiz olacak senin için.

Çanakkale olabilir mi? Haftasonları canın sıkılınca adalarını gezersin. Balıkesir ilçeleride yakın. Ailen İstanbul’da ise günü birlik bile ziyaret edebilirsin. Denizi, yeşili, manzarası, çoğu tatil bölgesine yakınlığı hem Ege hem Marmara bölgesine yakınlığı vs vs . Bu açılardan yeni bir hayat kurmak istesem ilk tercihim olurdu sanırım.
Ha birde kafandakileri her yere yanında götüreceksin ama belli bir zamandan ve olgunluktan sonra daha önemsiz olacak senin için.
Ailem ankarada çanakkale de aklımdan geçmişti inanır mısınız

valla ben memur değilim özel sektördeyim, izmirde yaşıyorum ama ileride marmaris'e falan yerleşmek gibi hayalim var :D denizi olan bir yere gelebilirsiniz. ben yazlık yer hastasıyım.

İzmir'den övgüyle bahsedenler kim, İzmirli mi yoksa İzmire sonradan gidenler mi? Ben de izmirliyim ve izmirde yaşıyorum, izmirlilerde kroniktir o izmiri övme durumu o yüzden diyorum :D tabii ki ülkenin birçok şehrine göre çok yaşanılası, güzel bir yer ama burası da kalabalıklaşıyor ve inanılmaz göç alıyor. Ben mesela kaçmayı düşünür oldum artık daha sakin yerlere. ama öğretmen açısından güzeldir. yazlık yerlere yakındır vs. o yönden de iyi.

Back
X