Toplaşın kazanın altını yakıyorum:)

İstifa etmeli miyim?

• Ankete Katılan
    166
  • Anket Kapalı .

fittanne

MasterFit
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
4.818
22.938
308
6.5 yıllık devlet memuruyum(polisim!)Eşim özel sektörde çalışıyor kendisi Mali Müşavir haliyle tayini yok.. Şu an onun memleketinde doğum iznimi kullandım bitmek üzere.. Şark görevim çıktı..
Asıl mesele burda başlıyor..
Oğlum 2 yaşında.. (2 yıl ücretsiz izin kullandım)
Gideceğim şark ili 4 yıllık Büyükşehir olmuş bir ilin merkezi..
Ama eşim büro açmak üzere olduğu için ya da çabalıyor diyelim benimle o ile gelmek istemiyor sıfırdan düzen kurması zor biraz, oldu ki düzen kursa bile 4 yıl sonra Batı’ya tayinim çıkacak bir de Batı’da sıfırdan başlayacak onun için zor.. Bir ihtimal var şirketlerde çalışabiliyor fakat gider gitmez hemen ona uygun bi şirket bulabilir miyiz bilmiyorum..
Ya onu ikna edip beraber gideceğiz dönüşte İstanbul,Bursa,İzmit gibi Büyükşehir olan yerleri seçeceğiz kendi alanında ilerleyecek şirketlerde çalışacak bende görevimi ifa edeceğim.
Ya da istifa edip onun kendi memleketinde kariyer sahibi olmasına büro açmasına fırsat vereceğim..
Fakat ülkece zor günlerden geçiyoruz,ekonomik krizde olduğumuzu söylesem abartmış olmam sanırım.. Yarın bir gün eşime birşey olursa çocuğumla ortada kalacağız ve evimiz Yok henüz.. Tüm bunlar kafamda dolanırken eşim memleketinde çalışsa ben şark görevini yapsam gitsek-gelsek devamlı diyorum ama süre çok uzun.. Ben oğlum olmadan yapamam, ama oğlumu götürsem yanımda eşim onu göremeyecek en güzel yıllarını kaçıracak evladımızın.. Çaresiz bir haldeyim, çok zor bir karar..
Yani istifa etsem evlilik bu yarın bir gün birşey olsa istifa ettiğim için çok büyük pişmanlık yaşarım gibi geliyor..

Siz bu durumda olsaydınız, ne yapardınız ?

Not: şark görevine gitmem durumunda ailemden destek olup yanımda devamlı kalacak biri yok.. benim annem babam çalışıyor.. kayınvalidem ve kayınpederiminde başka bekar çocukları var onlardan bu fedakarlığı isteyemiyorum, gelseler dahi uzun süre kalamazlar devamlı bi gel-git hali olacak..

6.5 yıllık devlet memuruyum(polisim!)Eşim özel sektörde çalışıyor kendisi Mali Müşavir haliyle tayini yok.. Şu an onun memleketinde doğum iznimi kullandım bitmek üzere.. Şark görevim çıktı..
Asıl mesele burda başlıyor..
Oğlum 2 yaşında.. (2 yıl ücretsiz izin kullandım)
Gideceğim şark ili 4 yıllık Büyükşehir olmuş bir ilin merkezi..
Ama eşim büro açmak üzere olduğu için ya da çabalıyor diyelim benimle o ile gelmek istemiyor sıfırdan düzen kurması zor biraz, oldu ki düzen kursa bile 4 yıl sonra Batı’ya tayinim çıkacak bir de Batı’da sıfırdan başlayacak onun için zor.. Bir ihtimal var şirketlerde çalışabiliyor fakat gider gitmez hemen ona uygun bi şirket bulabilir miyiz bilmiyorum..
Ya onu ikna edip beraber gideceğiz dönüşte İstanbul,Bursa,İzmit gibi Büyükşehir olan yerleri seçeceğiz kendi alanında ilerleyecek şirketlerde çalışacak bende görevimi ifa edeceğim.
Ya da istifa edip onun kendi memleketinde kariyer sahibi olmasına büro açmasına fırsat vereceğim..
Fakat ülkece zor günlerden geçiyoruz,ekonomik krizde olduğumuzu söylesem abartmış olmam sanırım.. Yarın bir gün eşime birşey olursa çocuğumla ortada kalacağız ve evimiz Yok henüz.. Tüm bunlar kafamda dolanırken eşim memleketinde çalışsa ben şark görevini yapsam gitsek-gelsek devamlı diyorum ama süre çok uzun.. Ben oğlum olmadan yapamam, ama oğlumu götürsem yanımda eşim onu göremeyecek en güzel yıllarını kaçıracak evladımızın.. Çaresiz bir haldeyim, çok zor bir karar..
Yani istifa etsem evlilik bu yarın bir gün birşey olsa istifa ettiğim için çok büyük pişmanlık yaşarım gibi geliyor..

Siz bu durumda olsaydınız, ne yapardınız ?

Not: şark görevine gitmem durumunda ailemden destek olup yanımda devamlı kalacak biri yok.. benim annem babam çalışıyor.. kayınvalidem ve kayınpederiminde başka bekar çocukları var onlardan bu fedakarlığı isteyemiyorum, gelseler dahi uzun süre kalamazlar devamlı bi gel-git hali olacak..
ayrı yaşayaşan çok eşler var..mutlaka fedakarlık olacak...görüntülü görüşme zaten var..bolcada tatiller var...tır şöförlüğü yapanlar var aylarca evine gelemeyen...

Bende ayni durumdayim. Ucretsiz izindeyim suuan. Cakili atandim 4 yilim var. 4 yil cok uzun bir sure ve sanirim birakicam. Belki es durumu icin sistem degisir tekrar sinava hazrlanicam.

Önce tayin olduğunuz şehir hakkında ufak bir ön çalışma yapın ki eşinize uygun işler vs bulunabilir mi diye bakın. Bundan daha önemlisi o şehirde yaşayıp yaşayamayacağınıza karar verin. Çocuğunuz o şehirde büyüyecek en önemli nokta bu. Ailemden kimse yok yanıma gelebilecek demişsiniz, bu durumda çocuk bakıcıda kalacak ya da kreşe gidecek. Bahsettiğiniz şehrin imkanlarını araştırın.

Baktınız ki eksileri artılarından fazla, o zaman istifa edin. Bence tabi.

ayrı yaşayaşan çok eşler var..mutlaka fedakarlık olacak...görüntülü görüşme zaten var..bolcada tatiller var...tır şöförlüğü yapanlar var aylarca evine gelemeyen...
Bolca tatil polise yok. Yada saglik memuruna. Gerkesi ögretmen gibi dusunmemeli.

Tabi ki karar sizin..Ama bildiğim kadarıyla memuriyetten istifa ederseniz sadece ilk bir yıl mesleğe dönüş yapamıyorsunuz.Bir yılın sonunda tekrar mesleğe dönebiliyorsunuz diye biliyorum..657'ye bi bakın derim..ya da amirinize falan sorun..belki sizi kapsamıyordur ama diğer memuriyetlerde durum bu

Sizin çalışma saatleriniz nasıl. Çocuğunuzu krese verin ve tatillerde ve fırsat buldukça gidip gelin eşinizle. Maddiyattan da ziyade bu sizin mesleğiniz ve siz bu mesleği elinize alabilmek için emek verdiniz. Önce onları düşünün
Gitmem durumumda çocuğumu kreşe vereceğim zaten istiyordum sosyalleşmesi içinde.. Ama şöyle bi durum var bizim mesaimiz pek belli değil haftasonu her an görev çıkabilir.. ancak eşim o konuda daha rahat o gel git yapabilir.. ama bu seferde maddi açıdan baya külfetli olabilir ya da yorucu olabilir uçakla 2-2,15 dk.. Eşim memleketinde kalacağı için boş yere şu an oturduğumuz eve kira vermek istemiyor yani annesinde kalacak.. 4 sene boyunca kadın da hep sıkıntı yaşayacak tamam kendi evladı ama düzeni bozulmuş bi evlat ne kadar huzurlu olabilir?
Evlat konu olunca insan şaşırıyor..

abim dogu gorevindeydi orda polis esleri evde olanlar diger polislerin cocuklarina cuzi rakamlarla bakiyorlar cunku is bulma imkanlari biraz zor cocugunuz sanirim bu konuda skinti yasamaz
ilinizi bilmiyorum ama orada ia bulmasi biraz zor olabilir genelde kendi insanlariyla caliaiyorlar yani demek istedigim memleketlileriyle

Ev hanımıyım ben olsam asla işimi bırakmam eşimde olsa zamanın ne getirecegini bilemessin kendi paranı kazanmak kadar güzel bir şey yoktur çocuğunuzu daha güzel şartlarla büyütürsün okutursun çok zor tek maaşla hep biyerlerden fedakarlık kendimizden kısıp çocuklara yetmeye çalışıyoruz çok zorlanyoruz bir işim olsaydı asla bırakmazdım

Istifa etmeyin, bir yıl daha ucretsiz izne çikabiliyorsunuz 5 yılınızı doldurdugunuz icin.Sark hizmeti hangi ilde bilmiyorum ama ilcelerinde gorev yaparsaniz hizmet sureniz kısalır.Lojmanda olursaniz polis esleri cocuk bakabiliyor ucret karsiliginda.
İlçeleri sıkıntılı olabiliyormuş kışın kar yağdığı için gel git hepten problem olur.. Başlarsam lojmana başvuru ilk işim olacak, hemde daha güvenilir olur diye düşünüyorum en azından herkes polis o ortamda..

istifa etme. yarın ne olacağı belli değil. çocuk özlemi çok zor. ama her zorlugumuz da yine çocuklarımız için. sabredin, ileride çocuklarınızın daha iyi şartlarda büyümesini istiyorsanız işinizde kalmaniz sart. Allah yardimciniz olsun

şimdi eşin senin için kariyerinden vazgeçmiyor ama sen onun için geçiyorsun öyle mi?
unutma yarın herşey tepetaklak olabilir, eşin dediğin adam bir gün sana sırtını çevirebilir.
bir erkek için bu eşimde olsa mesleğimden vazgeçmem.
bana kızanlar olabilir, ama düşüncem bu.
yıllarca aynı yastığa baş koyduğumuz adamlar gün geliyor yastığı başımıza geçirip gidebiliyorken benim böyle düşünmem çok da garip değil sanırım.

abim dogu gorevindeydi orda polis esleri evde olanlar diger polislerin cocuklarina cuzi rakamlarla bakiyorlar cunku is bulma imkanlari biraz zor cocugunuz sanirim bu konuda skinti yasamaz
ilinizi bilmiyorum ama orada ia bulmasi biraz zor olabilir genelde kendi insanlariyla caliaiyorlar yani demek istedigim memleketlileriyle
Evet eşimde o yüzden ben gelsem oradakilerde iş konusunda, sosyallik konusunda sıkıntı yaşayabilirim diyor..
bende onu ikna etmeye çalışıyorum en azından 4 sene geçici bi süre idare edebilirsin Batı’ya dönünce daha rahat ederiz tarzında konuşuyorum.. son 1 ayım kaldı bakalım eşim ikna olursa beraber gideceğiz ikna olmazsa çok üzüleceğim :KK42:

İstifa etmeyin. Düşük masşlıda olsa, eşiniz geldiğiniz ilde muhasebecilikle filan başlasın. Baktınız olmuyor gelecek yıl tekrar değerlendirin. Eldeki bir elma daldaki iki ekmadan iyidir.

Evet eşimde o yüzden ben gelsem oradakilerde iş konusunda, sosyallik konusunda sıkıntı yaşayabilirim diyor..
bende onu ikna etmeye çalışıyorum en azından 4 sene geçici bi süre idare edebilirsin Batı’ya dönünce daha rahat ederiz tarzında konuşuyorum.. son 1 ayım kaldı bakalım eşim ikna olursa beraber gideceğiz ikna olmazsa çok üzüleceğim :KK42:
aynen esiniz ozel sektorse sizinle gelmeli sonucta sizinle evlenirken sqrk goreviniz olacagini biliyordu istifa etmenizi onermem yarin ne oacagi bellimi gelmezsede dedigim gibi cocugunuz size cok yuk olmaz nereye gidiyorsunuz acaba

Back
X