Toplaşın kazanın altını yakıyorum:)

İstifa etmeli miyim?

• Ankete Katılan
    166
  • Anket Kapalı .
Bilmiyorum yazan olmuştur belki cevap olarak ama yine de yazmak istedim yeni bir yönetmelik cıktı eşi özel sektörde çalışanlar sarka gitmezse dilekçe ile gih olabiliyor kendi memleketinde bile görev yapabilirsin 8-5 mesai haftasonu tatil vs..Bence bunu araştır hatta polis mevzuat sayfasında kazanılmış bir davayı okudum bugün tam denk geldi sorun.. Bence çalışmayı bırakma sarka tek gitmek çok zor ama imkansız değil o kadar zorluklarla sahip olduğun mesleği bırakma derim ben yarının ne getireceğini kimse bilmez yine de hakkında hayırlısı olsun devrem ..
Bunu inceleyeceğim teşekkür ederim..

Bilmiyorum ama bence burda fedakarlık etmesi gereken kişi eşiniz olmalı. Özel sektör diyorsunuz gittiginiz yer büyük şehir olduğu için rahat iş bulabilir diye düşünüyorum. 4 yıl eşiniz çocuktan ayrı, siz orda tek başınıza çok zor olmaz mi? Mesleğiniz de saati belli olan bir meslek değil. Işi bıraksanız da tek gitseniz de bişeyleri feda eden sız oluyorsunuz. Eşinizin ise hayati hiç bir şekilde degismiyor. Eşinizin bencil olduğunu düşünüyorum.

Ben de işinizden vazgeçmemeniz taraftarıyım. Eşiniz sizle gelsin. Olmaz diyorsa tek gidin.
Van çok güzel bir yer,merkez olması da avantaj bence.
Ben eşimden 2 yıl farklı bir ülkede yaşadım,son yıl hamileydim. Bebeğimi tek başıma doğurdum.
Tabi ki zordu ama başa çıkılmayacak şeyler değildi.

Sevgili Duygu'cum, mesajını okur okumaz aklıma Seni tanıdığım ilk mesajın geldi. "Neden gelmiyorsun bebek?" Başlıklı konuyla tanımıştım Seni, sonra telefonda da konuşmuştuk uzun , uzun. Üç yıl geçmiş. Ve Bebişin iki yaşını doldurmuş halde. Ne mutlu.. Öncelikle çok sağlıklı, şanslı ve uzun bir ömür diliyorum Ona ve bebek isteyen tüm anne adaylarının da bu arzularına inşallah Senin gibi en kısa sürede kavuşmalarını ümid ederim. Soruna gelince, en ideali elbette eşin ile birlikte gitmenizdir. Zaten mevcut ekonomik koşullarda serbest çalışmayı denemek yerine bu ortam netleşene kadar birkaç yıl ücretli çalışmaya devam etmesi aile ekonominiz için de aslında faydalı olur gibi duruyor. Diyelim ki gelmedi, Duygu'cum Senin ne kuvvetli olduğunu sesinden hatırlıyorum. Bebeğini kreşe versen bile lojmandaki çalışmayan polis eşlerinden birisi ile anlaşıp kreş gün/saatleri dışında çıkacak görevlerin için Sana yardımcı olacak bir hanımla baştan netleşirsen çok rahat edersin diye düşünüyorum. Gördüğün gibi Benim önerimde işten ayrılmak yok. Hatta özellikle, lütfen işini bırakma derim. Seni ve Yavrunu kocaman öpüyorum, Sevgilerimle..

6.5 yıllık devlet memuruyum(polisim!)Eşim özel sektörde çalışıyor kendisi Mali Müşavir haliyle tayini yok.. Şu an onun memleketinde doğum iznimi kullandım bitmek üzere.. Şark görevim çıktı..
Asıl mesele burda başlıyor..
Oğlum 2 yaşında.. (2 yıl ücretsiz izin kullandım)
Gideceğim şark ili 4 yıllık Büyükşehir olmuş bir ilin merkezi..
Ama eşim büro açmak üzere olduğu için ya da çabalıyor diyelim benimle o ile gelmek istemiyor sıfırdan düzen kurması zor biraz, oldu ki düzen kursa bile 4 yıl sonra Batı’ya tayinim çıkacak bir de Batı’da sıfırdan başlayacak onun için zor.. Bir ihtimal var şirketlerde çalışabiliyor fakat gider gitmez hemen ona uygun bi şirket bulabilir miyiz bilmiyorum..
Ya onu ikna edip beraber gideceğiz dönüşte İstanbul,Bursa,İzmit gibi Büyükşehir olan yerleri seçeceğiz kendi alanında ilerleyecek şirketlerde çalışacak bende görevimi ifa edeceğim.
Ya da istifa edip onun kendi memleketinde kariyer sahibi olmasına büro açmasına fırsat vereceğim..
Fakat ülkece zor günlerden geçiyoruz,ekonomik krizde olduğumuzu söylesem abartmış olmam sanırım.. Yarın bir gün eşime birşey olursa çocuğumla ortada kalacağız ve evimiz Yok henüz.. Tüm bunlar kafamda dolanırken eşim memleketinde çalışsa ben şark görevini yapsam gitsek-gelsek devamlı diyorum ama süre çok uzun.. Ben oğlum olmadan yapamam, ama oğlumu götürsem yanımda eşim onu göremeyecek en güzel yıllarını kaçıracak evladımızın.. Çaresiz bir haldeyim, çok zor bir karar..
Yani istifa etsem evlilik bu yarın bir gün birşey olsa istifa ettiğim için çok büyük pişmanlık yaşarım gibi geliyor..

Siz bu durumda olsaydınız, ne yapardınız ?

Not: şark görevine gitmem durumunda ailemden destek olup yanımda devamlı kalacak biri yok.. benim annem babam çalışıyor.. kayınvalidem ve kayınpederiminde başka bekar çocukları var onlardan bu fedakarlığı isteyemiyorum, gelseler dahi uzun süre kalamazlar devamlı bi gel-git hali olacak..

İyi niyetli bir şekilde eşiniz için fedakarlığı düşünmeniz çok ince bir davranış ama ben olsam istifa etmezdim, dünya hali ne olacağı belli olmaz garanti bir işiniz ve iyi bir geliriniz var bu imkanlarınızı tepmeyin, eşinizin işi yeni kuruluyor ve oturması zaman alacak belli belirli günlerde gidip gelerek , uzaktan takip sistemiyle bir şekilde çözümünü bulması gereken o , burda bir sürü konu okuyoruz , siz polissiniz alâsını görüyorsunuzdur bir sürü kadın yaptığı fekarlıpın karşılığını nankörlük olarak alıyor ...

"Devlet işi bırakılmaz " diye düşünüyorum. Yarınımızın özeli bırak artık devlette bile garantisi yokken biraz birikim şart.

Son yorumları da okudum arkadaşlar teşekkür ederim..
Bütün olumlu/olumsuz durumları eşimle görüştüm..
Sonuç olarak istifa dilekçemi verdim onaylanmasını bekliyorum..
Hayırlısı buymuş diyerek hayra vesile olur diyorum..
Mune Mune konumu kapatabilirsin, teşekkür ediyorum..

Back
X