Toplu Depresyon

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merak ediyorum da;

Bu intihar edenler, "madem öleceğim, kaydecek bir şey kalmadı, en değerli varlığımdan vazgeçiyorum; o zaman kaydecek çok şeyi olanlar da biraz beni anlasın" deselerdi ne olurdu ?

Bunu düşündüğü için o kişileri suçlayabilir miydik?

Hani guvenli bolgeye Suriye'lileri yolluyorduk? Simdi de bastakiler yan ciziyor nasil yollariz onlari diye. Su an Turkiye'de tatildeyim ve cok az mutlu insan gordum. Insan bu ulkenin sinirlari icinde iken gercekten de fikrini ozgurce beyan edemiyormus. Dusunce ozgurlugunun onemini ciddi anlamda bir kez daha anladim. Allah Turkiye'de yasamak zorunda olanlara sabir versin. Malesef ulkenin icine edilmis.

Asliinda bir yandan o anne babayi da anliyorum. Onlar olseler, cocuklarini kime emanet edecekler? Ulkenin sozde cocuklari korumakla yukumlu kurumlari cocuklari ne kadar koruyor. Zaten o guven ortami olsaydi bu intihar olayi yasanmazdi. Trajik ama haklilik paylari var.

İste o sebep miyim diye dusunmeyenlere karsi tum toplum birlesse hersey bambaska olur ulkede
Ama turkiye icin bunu umit etmek sadece hayal , insanlar o kadar cahil ki , cehalet gozlerini kör etmis

Yanlız açlık sınırının kat ve kat altında yaşıyoruz bir sürü zam zam zam zam zam zam enfilasyon düşükmüş vallahi siyaset yapmak istemiyorum ama suriye meselesi olmasaydı çoktan ayaklanmistik hemde oy verdiğim partiye karşı hınca hınç doluyum ne Yazık ki diğer partiler başa gelse daha beterini yapıp ülkeyi kopie satacaklar bile var kötünün iyisi diyip katlanıyoruz iyce cazittilar benimde esim ıssız aylardır iş arıyor

Hanimefendi yasiniz kac? Diger partiler bugune kadar neyi kime satmis ? Oy verdiginiz parti neleri kime satmis?
Biraz google arastirmasiyla hepsini ogrenebilirsiniz
Son 20 senedir ulkenin tum sirketleri ozellestirildi ( bir ikisi haric) , insanlar issiz kaldi , yerli tohum uretimi yasaklandi , bunlar son 15 seneki iktidar zamaninda yapildi
Mesela yerli tohum yasak , israil tohumu ekmek zorunda turk ciftcisi ?
Biraz arastirin , sadece yandas medya okumayin rica ediyorum
Ulkenin geldigi nokta ortada , bunu da son 20 yildir hicbir soz hakki olmayan diger partiler degil iktidardaki parti yapti

Satılacak bir maden, orman, kıyılar vs kalmıştı. Onları da satıyorlar yavaş yavaş.

Daha ülke ne kadar satılabilir bilmiyorum.

Satılacak bir maden, orman, kıyılar vs kalmıştı. Onları da satıyorlar yavaş yavaş.

En son vatandaşlarıyla beraber satılık ülke diye ilan çıkmadığı kaldı zaten
Ağlanacak halimize gülüyorum :))

Hayir bir de ederine satsalar icim yanmayacak , turk telekomu araplara sattilar resmen komik rakama , koskoca turk telekom yahu o paraya satilir mi?

Eregli demir celigi sattilar , eskiden turkiye yurtdisina demir ihrac ederdi simdi korkunc paralara cin'den ordan burdan demir aliyoruz

Saman ithal ediyoruz otesi var mi ?? Saman saman , ukraynadan saman geliyor turkiye gibi bir ulkeye , icler acisi resmen

Ulkede uretim yok , tarim yok , hayvancilik yok , sonra insanlar neden ac?

Ulkesini gercekten seven insan , parti partizanligi yapmaz , oturur bir dusunur , neden bu hale geldik , neden insanlar ac diye

Ama dogru , dusunemezler cunku insanlar dusunemesin diye egitimin de icine ettiler , zaten once egitimden baslandi hersey , dusunemesinler ki biz ulkeyi yiyip bitirirken kimse sesini cikaramasin dediler
Sonra adaleti bitirdiler ki az sayida dusunen insani korkutalim , hapse tikalim ki sesini cikaramasinlar dediler

Goruldugu uzere kimse sesini cikarmiyor ulkede

Böyle cahiller bizim geleceğimizi belirliyor işte . ☹

bence kimsenin kendi çocukları dahil kimsenin canını almaya hakkı yok.evet anne-baba intihar edince belki onları çok kötü bir gelecek bekliyordu yinede çocukların yaşama haklarını elinden almak bana doğru gelmiyor.anne-baba haklı değiller kesinlikle ama umutsuzluğa kapıldıkları kesin bu konuda onları suçlayamam.ne denebilir ki ölümlerinde payı olanların günahları boyunlarına.kimsenin ahı kimsede kalmaz.

Yazıklar olsun
İnsan canı bu kadar kiymetsiz oldu. Meclisteki yemek fiyatlarinin 25 krs artmasinin misal bir et 4 tl iken 4.25 oldu tartışıldığı kadar bu ekonomi tartışılmıyor.
Bende 1 yılı geciktir issizim. Bu yüzden ağladığm oldu kendimi cok kötü hissettigim oldu. İs yok artık ekonomi bitti.
Biir babanin issiz olmasi daha da kötü.
Ben bile kyk yı nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum çünkü iş yok.
İnsan evladinin ayağına tas degse üzülürken evladinin canina kiymak için nasıl bir psikojide olmak lazım tahmin edemiyorum.
Allah affetsin

En son vatandaşlarıyla beraber satılık ülke diye ilan çıkmadığı kaldı zaten
Ağlanacak halimize gülüyorum :))

Kemal Sunal'ın bir filminde vardı ya, Şark Bülbülü'ydü sanırım.
Ağa köyü noter huzurunda satıyordu. 800 baş koyun, 80 baş kadın, 90 baş erkek vs diye ilan ediliyordu bir de. Bilmem kaç baş yaşlı da bedavaydı.
Bir şeyler satıldıkça aklıma hep o sahne gelir ve ne zaman baş hesabı sayılacağımızı merak ederim.
Gerçekten ağlanacak haldeyiz.

Konuya yorum bile yapamıyorum, moralim çok bozuk.

Çok üzgünüm Allahım bu nasıl bir çaresizlik...
Ne haldeydiler kim bilir, hiç mi el uzatanları olmamış, hangi insan çocuklarıyla birlikte ölmeyi düşünecek kadar akli melekelerini kaybeder
İnsan hayatının bu kadar ucuz olduğu ama bunu gerçekten çok az kişinin fark ettiği kaç ülke daha var acaba?

Ne diyeceğimi bilemedim.
Allah kimseyi böyle korkunç bir şey planlayacak kadar çaresiz bırakmasın.
Kendileri için seçim yapabilirler, ama sozde çocuklar arkalarından magdur olmasın diye evlat katili olmaları, yasam haklarini elinden almalari... of ki off.. zor çaresizlik.
Sorumluların bilmem kaçıncı cinayeti..

E hani kendi gidecekler diyordu geçen gün.
Biz baktık ettik huzuru sağlayalım hepsi dönecek diyordu.
Zaten Türk kimlikleri kaç yıldır veriliyor.
Onlarin uremesiyle bizim urememiz bir değil azınlık kalacagiz. Amacin da bu olduğunu düşünüyorum.

9 aydır kira ve aidatları ödeyememişler. Çevreye de bayağı borçları varmış.

En son dün evi boşaltmaları için eve avukat gelmiş.

O da son damlası olmuş.

toplu depresyon değil bu olaylar. bir kişinin cinnet geçirmesi ve aile üyelerini de öldürmesi. haluk levent in yazdığı gibi yani. depresyona girmiş ve psikolojisi çok kötü olabilir ama küçücük çocuklarını öldürmüş. diğer kardeşlerin intiharı da nedense bana normal gelmedi. bence çalışan kardeş diğer kardeşleri zehirlemiş.
çünkü öncesinde arkadaşına bu şekilde bilgiler vermiş.
yayın yasağına anlayışlı olmamız lazım bence. ülkemizde sayısız ruh hastası var ve siyanür gibi maddeler ulaşılamaz değil.
eminim bu olaylarda diğer kişileri öldüren psikolojisi bozuk kişinin toplum tarafından gururlu, kahraman şekilde gösterildiğini görüp plan yapan insanlar olacaktır. cidden normal değil artık insanlar.. belki de hep böyleydi biz bilmedik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…