toplum içinde konuşamıyorum.

gizem00

..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
297
0
96
Aydın
aslında ben çok konuşan biri değilim utangaç bir yapımda var. toplum içinde çok sesim çıkmaz. ama iki kişi olduğumuzda gayet ii konuşuorum. bi kaç kişi bi araya geldiğimizde ise söyleyecek bi laf bulamıyorum. yada bişey söylersem komik gelir die susuyorum. genelde olmuştur topluluk içinde konuşurken bi anda saçma apan bişey söylerim millet gülmeye başlar.

sizce bu durumdan nasıl kurtulabilir. insanlar arasında konuşan birisi olmak istiyorum. işyerinde arkadaşlar kendi aralarında konuşur şakalaşır ben susarım bana sorarlarsa cevap veririm. bazen derler çok ciddi çalııyorsun hiç konuşmuyorsun die ama konuşacak konu bulamıyorum. birde konuştuğumda çok dikkate almıyorlar onu anladım.

Bence sende ki sosyal fobi. Deneyim kazanman gerek canım. Yani utanma insanlarla konuş bırak gülsünler cnm sen içine kapanık olarak devam ettiğin sürece yenemezsin ki.

çok kitap, dergi makale vs okuyan bir tip değilim. bazen konuşurken sesimin titrediğini hissediyorum. cümle kuramıyorum bazen.

kimsenin ne düşündüğünü umursama cnm, gülerlerse gülsünler sanki herkes her zaman çok mu mantıklı konuşuyor???
herkes saçmalayabilir zaman zaman insanlık hali
kendin ol doğal ol o zaman daha çok sevip dinlemek isteyecek insanlar seni emin ol
o an içinden ne geçiyorsa söyle gitsin kim ne düşünürse düşünsün insanların ne düşündüğü çok da önemli değil inan ki, önemli olan senin mutlu ve özgüvenli olman

Bende eskiden oyleydim. Iki cumleyi biraraya getiremeyen konusmaya basladigi anda kizaran sesi titreyen biriydim
Sonra kisilik ozguven basariyi arttirmanin yollari vs egitimleri aldim. 15 yasindaydim ozamanlar, her hafta yuksek muhendisler, yurtdisinda master yapmis doktorlar mimarlar yoneticiler fabrika sahipleri falan gelip konuk oluyorlardi ve deneyimlerini falan anlatiyorlardi.
O insanlarin benim yasimave konumua gore hanim diye seslenmeleri gozumun icine bakmalari bana ozguvenimi kazandirdi
Bir yeren sonra kendimi rahatca ifade edebilme yetenegini kazandim baskalarinin benden farkinin olmadigini ogrendim
Sonrasinda besyuz kisilik bir seminerde cikip konusmami yaptim.
Buna benzer egitimler alabilirsiniz diye dusunuyorum. Yani sorunumuz sizinle ayniydi

Gizemcim söylediğin yada konuştuğun herşey her zaman doğru olmayabilir.
Burda bir konu açılıyo bir sürü insan farklı yorumlar farklı bakış açılarıyla yaklaşıyo
Başkasının yazdığı bana çok saçma, ya da benim yazdığım bir başkasına çok komik gelebilir
Zaten herkes aynı şeyi düşünüp konuşuyor olsaydı hayat anlamsızlaşırdı.

Sessiz sakin biri düşünelim:A kişisine göre - ne efendi biri

B ye göre artist şuna bak bi laf bile atmıyo C ye göre Ne havalı vs vs

Olduğun gibi ol rahat ol seni senin gibi olanlar anlasın yeter

Slm bende aynı dertten müzdaribim.Toplum içinde hayatta konuşamıyorum sesim titriyor sölücek birşey bulamıyorum.
kalp atışım hızlanıyor falan çok kötüyüm yani.ve bu konuyu çok byütüyorum.tek toplum değil mesela genel müdürümün
karşısında da konuşamıyorum herşeyi birbirine giriyor.eğitimler hakkında yardımcı olurmusunuz bana

sosyal fobin var bence.bununla ilgili terapi alarak, yenebilirsin...ayrıca okumak çok işine yarar...kitap dergi ne bulursan...sevgilin var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…