Toplumun düşünceleri sadece gelinliği karşı

ahgs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
177
2
96
Antalya
sanırım biraz kırgın olduğum için yazma gereği duydum.benim kesinlikle eleştirdiğim bir durum değil ama toplum özellikle bayanların bu düşüncesi beni üzdüğü için yazmak istedim.yeni atandığım okulda eş durumdan dolayı gelmiş bir bey var.nikah yapmışlar ama düğün yok.eşler düğün olmadığı için ayrı ev tutmuşlar.bu gün bey ev tutmalarının formalite icabı olduğunu söyledi.çoğunlukla eşinin evinde kalıyormuş.kalabilir de sonuçta resmi nikahlı eşi.aralarında bir şey yaşanır ya da yaşanmaz bu kimseyi ilgilendirmez.beni üzün ben gelinlik giydim evlendim aynı evde 4 ay kaldım cinsellik yaşamadım ama ben boşanmış ve herkese layık olmayan bir bayan oldum.şimdi benim suçum gelinlik giydikten sonra mı nikah kıymak oldu.etrafımda eş durumundan dolayı çok var bu şekilde yaşayan.neden insanlar hala bu noktaya takılıyor.sanırım türkiyede gelinlik giymeden evliliği öğrenip ondan sonra gelinlik giymek gerekiyor.

bence öğretmen ile evlenme o toplumdan ayrı bir insan ile evlen çokta takılı kalma seven seni herşeyi ile kabullenir sadece sen kendini doğru ve maskesiz anlat rahat ol

kesinlikle böyle düşünme allahım seninde kalbine göre birini verir etrafın ne dediğiyle pek ilgilenme cnm ne güzel bir işin var allahım en iyisindende bir eş nasip eder inş

Bence başkaları ile kıyaslamak yerine kendin mutlu olmak için nasıl davranmalısın onun bir yolunu bul derim. Çünkü başkasının yuvasında gözü olanın yuvası olmaz derler Allah korusun. Neticede senin yaşadığın sıkıntının sorumlusu diğerleri değil. Herkesin yaşam biçimi farklıdır.
Sakın yanlış anlama beni. Karamsarlığa kapılmayıp hayatına farklı bir açıdan bakman için yazdım bunları.
Umarım her şey gönlünce olur arkadaşım

Canim konuyu okur okumaz senin yazdigini anladim. Takintili oldugunu dusunuyorum. Surekli ayni konunun etrafinda donerek bir yere varamazsin. Toplum neden boyle dusunuyor? Bazilari dusunuyor ve sen o bazilarini degistiremezsin. Bence bir psikiyatristle gorus.

artık kendimi o kadar belli ediyorum demekki.farkındayım aynı konunun etrafında döndüğümün doktora gitmem gerekiyor mu evet gerekiyor ama toplumunda gitmesi gerekiyor.düşünün ben bir öğretmenim etrafımda öğretmenler var ve onlar toplumun bir parçası ve toplumu aileden sonra onlar şekillendiriyor ve malasef onlar benim bu takıldığım konulara takılmama sebep verecek düşünceleri savunuyorlar.kısaca senin bu durumunu her erkek kabul etmez etmemesi de doğal bir şey diyorlar.

kendimi kıyaslamak istemedim ama sanırım kıyaslamış oluyorum.onların mutluluğunda gözüm yok hatta aynı evi nasıl paylaşırlar diyenlere onlar evli istedikleri gibi yaşarlar diyorum.ben yaşadığım sıkıntıdan dolayı kimseyi suçlamıyorum hakkım yok buna ben düşüncelere kızıyorum.atandığım bu yeni yerde dul bayanlara iyi bakılmıyor diye konuşuyor.ben sadece çifte standartta karşıyım.gelinlik giymenin suç olmasına karşıyım

amaaaaaaaaan tek derdin bu olsun, benim nikahım düğünümden 2 ay önce oldu çünkü tayin durumumuz vardı, atandığımız ilde kiralık ev bulmada sıkıntı olmasın diye nikah yaptık, küçük yerlerde ev vermiyolar malum, günlerce birlikte polis evinde kaldık akabinde evimizi yerleştirdik her işi bitirdik ankaraya döndük, ben milletin çenesi açılmasın diye nikah yapmışım ona rağmen yengem anneme sen de onlarla gitmeliydin yakışık almadı demiş, ulan nikahlı kocam sanane, neymiş yakışık almayan, umrumda mı ne düşündükleri? tabiki değil, senin de olmasın

kesinlikle psikiyatriste gitmen gerek,obsesyon resmen...bi de ne bu hemen evlenme düşüncesi,önce ilk evliliğinden arta kalan pis hisleri temizle,sonra bişeyler düşünürsün...kendini kandırılmış kirletilmiş olarak görmekten ne zaman vazgeçeceksin,kendine acımak kime ne kazandırmış ki sana da kazandırsın?

bende nickini okumadan konuyu okuyunca nickine baktım yanılmadığımı gördüm...yazık ediyosun kendine...

Toplum baskısı mı sizi üzen?

Agzı olan konuşur söyler çalar oynar önemli olan sizin ne istediginiz ne hissetiginiz? Nerde neyi nasıl yaşayacagınız yada yaşadıgınız degil geçmişi irdeleyerek yada geçmişe takılarak bi yere varamazsınız bırakın isteyen istedigi gibi konuşsun hayatta hiçbişey sizden daha degerli degil üzülmeye degmez

ben sadece çifte standartta karşıyım.gelinlik giymenin suç olmasına karşıyım

Bence yapılan çifte standart falan değil. Toplumda her çeşit düşünceye sahip insan var. Sen sadece takıntılı olduğun kısmı alıyorsun kendine. Ve şöyle düşündün mü belki o kadar takıntı haline getirdin ki etrafındaki insanlarda bunaldı senin bu durumundan ve sırf bu yüzden senin duymak istediğini değil aksini söylüyorlar. Ya da sen diğerlerini o kadar yadırgıyorsun ki sana senin durumunun daha kötü olduğunu söylüyorlar.

Bence önce sen kendini sevmeyi durumunu kabullenmeyi öğrenmelisin. Evet talihsiz bir evlilik yaşamışsın ama hiç mi yok 2. ye evlenen. Ama evlilik düşünmeden önce de içini kalbini temizle zihnini temizle ki hatalara sürüklenmeyesin.

Ayrıca gelinlik giymenin suç olduğu falan yok! Olayı kendi içinde çok dramatik hale getirmişsin.

Kendine güven, sirkelen ve güzel bir hayat kur derim

Evet senin bu durumunu her erkek kabul etmez (durum: bosanmis olmak ama karsi tarafin el degmemis! bir kiz istemesi) Erkegin kabullenmemesi dogal bir durum mu? Hayir. Cahil olmayan herkes boyle dusunur. Ama maalesef ogretmenler arasinda da olsa boyle dusunen cahiller var, bu tip insanlar baskalarinin basina gelen kotu olaylara bakip kendi degerini arttirdigini sananlar.

Evlilik mutlu olmak icin yapilir, mutlu gorunmek icin degil. Daha 27 yasindasin. Bundan sonra hic evlenmeyedebilirsin. Hayatin sonu mu? Hayir. Icinde bulundugun durumu kabullen ve geleceginle ilgilen, toplumun dusunceleri ile degil.

Sizi anlıyorum...
Namusu 2 bacak arası gören ve bunu kişilerin mutluluğunun önüne geçiren toplum baskısı yüzünden bunalımda pek çok insan...
Kulaklarınızı tıkayıp hayatınıza endekslenin.
Kimin ne düşündüğü sizin hayatınızdan önemli değil.
Herkes konuşur eder, ama kapılarını kapayınca siz gene hayatınızla başbaşa kalırsınız.
Neyden memnunsanız onu yaşamaya bakın. Hayat uzun gibi görünse de çok kısa.

Neden bu kadar kafaya takıyorsunuz evliliği.

Birgün mutlaka sizinde karşınıza doğru insan çıkacaktır.Ama siz sanki evlenmemek büyük bir kusur gibi davranıyorsunuz,üstelik başınızdan talihsiz bir evlilik geçmişken..

Parası olmadığı için düğün yapamayan da o zaman evliliği boyunca aynı evde kalamasın.
Resmi nikah olduktan sonra kime ne ya?
Bu ne saçma şeymiş.
KK sayesinde ufkum açıldı, hayalgücüm genişledi.

canım seni bende hatırladım.neredeyse bütün mesaların aynı şekilde başlıyor.
4 ay evlilik ve cinsellik yoktu.bekar biriyle evlenmek istiyordun sanıırm
doğru mu hatırladım?

neden bu kadar üzülüyorsun?
boşanıpta evlenen bir sürü insan var.
sanki kusurun var gibi davranıyorsun.
sen bişey yapmadın ki?

Düşününce sen de o ayıpladığın toplum gibi düşünüyorsun aslında. Bakire olduğun için hala bekar olduğunu ve bekar birisi ile evlenmen gerektiğini düşünüyorsun. Yani sevdiğin, aşık olduğun değil bekar birisi. Oysa evlenip boşanmış birisiyle de evlenebilirsin,bu ayıp değil suç değil günah değil. Kaldı ki bakire olmayıp bekar birisi ile de evlenebilirdin, bu da ayıp değil. Bu takıntından vazgeçmek için uzman desteği almalısın.

haklısınız belki bunu kendime bile itiraf edememiştim aslında neden bekar biriyle evlenmek istiyorum onu biliyorum sanırım karşı tarafa bak ben bekar biriyle evlendim demek için.ben böyle düşünen bir toplumun içinde büyüdüm ve hala etkisindeyim.evlenmeden önce boşanmış biriyle evlenmem düşüncesi vardı neden çünkü toplum ne der.sen ona mı kaldın belkide büyük düşündüm başıma geldi.şimdi benim gibi düşünenleri görünce hem kendimin nasıl yanlış düşündüğünü hemde böyle düşünülmeye devam edileceğini bilmek beni üzüyor.şuan sahil kesiminde bir yerde görev yapıyorum sahil kesim böyle düşünmez diye düşünmüştüm ama her yerde aynı düşünülüyor.ben bundan etkileniyorum.

haklısınız belki bunu kendime bile itiraf edememiştim aslında neden bekar biriyle evlenmek istiyorum onu biliyorum sanırım karşı tarafa bak ben bekar biriyle evlendim demek için.ben böyle düşünen bir toplumun içinde büyüdüm ve hala etkisindeyim.evlenmeden önce boşanmış biriyle evlenmem düşüncesi vardı neden çünkü toplum ne der.sen ona mı kaldın belkide büyük düşündüm başıma geldi.şimdi benim gibi düşünenleri görünce hem kendimin nasıl yanlış düşündüğünü hemde böyle düşünülmeye devam edileceğini bilmek beni üzüyor.şuan sahil kesiminde bir yerde görev yapıyorum sahil kesim böyle düşünmez diye düşünmüştüm ama her yerde aynı düşünülüyor.ben bundan etkileniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…