sanırım biraz kırgın olduğum için yazma gereği duydum.benim kesinlikle eleştirdiğim bir durum değil ama toplum özellikle bayanların bu düşüncesi beni üzdüğü için yazmak istedim.yeni atandığım okulda eş durumdan dolayı gelmiş bir bey var.nikah yapmışlar ama düğün yok.eşler düğün olmadığı için ayrı ev tutmuşlar.bu gün bey ev tutmalarının formalite icabı olduğunu söyledi.çoğunlukla eşinin evinde kalıyormuş.kalabilir de sonuçta resmi nikahlı eşi.aralarında bir şey yaşanır ya da yaşanmaz bu kimseyi ilgilendirmez.beni üzün ben gelinlik giydim evlendim aynı evde 4 ay kaldım cinsellik yaşamadım ama ben boşanmış ve herkese layık olmayan bir bayan oldum.şimdi benim suçum gelinlik giydikten sonra mı nikah kıymak oldu.etrafımda eş durumundan dolayı çok var bu şekilde yaşayan.neden insanlar hala bu noktaya takılıyor.sanırım türkiyede gelinlik giymeden evliliği öğrenip ondan sonra gelinlik giymek gerekiyor.
Canim konuyu okur okumaz senin yazdigini anladim. Takintili oldugunu dusunuyorum. Surekli ayni konunun etrafinda donerek bir yere varamazsin. Toplum neden boyle dusunuyor? Bazilari dusunuyor ve sen o bazilarini degistiremezsin. Bence bir psikiyatristle gorus.
Bence başkaları ile kıyaslamak yerine kendin mutlu olmak için nasıl davranmalısın onun bir yolunu bul derim. Çünkü başkasının yuvasında gözü olanın yuvası olmaz derler Allah korusun. Neticede senin yaşadığın sıkıntının sorumlusu diğerleri değil. Herkesin yaşam biçimi farklıdır.
Sakın yanlış anlama beni. Karamsarlığa kapılmayıp hayatına farklı bir açıdan bakman için yazdım bunları.
Umarım her şey gönlünce olur arkadaşım
artık kendimi o kadar belli ediyorum demekki.farkındayım aynı konunun etrafında döndüğümün doktora gitmem gerekiyor mu evet gerekiyor ama toplumunda gitmesi gerekiyor.düşünün ben bir öğretmenim etrafımda öğretmenler var ve onlar toplumun bir parçası ve toplumu aileden sonra onlar şekillendiriyor ve malasef onlar benim bu takıldığım konulara takılmama sebep verecek düşünceleri savunuyorlar.kısaca senin bu durumunu her erkek kabul etmez etmemesi de doğal bir şey diyorlar.
sanırım biraz kırgın olduğum için yazma gereği duydum.benim kesinlikle eleştirdiğim bir durum değil ama toplum özellikle bayanların bu düşüncesi beni üzdüğü için yazmak istedim.yeni atandığım okulda eş durumdan dolayı gelmiş bir bey var.nikah yapmışlar ama düğün yok.eşler düğün olmadığı için ayrı ev tutmuşlar.bu gün bey ev tutmalarının formalite icabı olduğunu söyledi.çoğunlukla eşinin evinde kalıyormuş.kalabilir de sonuçta resmi nikahlı eşi.aralarında bir şey yaşanır ya da yaşanmaz bu kimseyi ilgilendirmez.beni üzün ben gelinlik giydim evlendim aynı evde 4 ay kaldım cinsellik yaşamadım ama ben boşanmış ve herkese layık olmayan bir bayan oldum.şimdi benim suçum gelinlik giydikten sonra mı nikah kıymak oldu.etrafımda eş durumundan dolayı çok var bu şekilde yaşayan.neden insanlar hala bu noktaya takılıyor.sanırım türkiyede gelinlik giymeden evliliği öğrenip ondan sonra gelinlik giymek gerekiyor.[/Q
fazla takıntılı geldınız bana
ben sadece çifte standartta karşıyım.gelinlik giymenin suç olmasına karşıyım
artık kendimi o kadar belli ediyorum demekki.farkındayım aynı konunun etrafında döndüğümün doktora gitmem gerekiyor mu evet gerekiyor ama toplumunda gitmesi gerekiyor.düşünün ben bir öğretmenim etrafımda öğretmenler var ve onlar toplumun bir parçası ve toplumu aileden sonra onlar şekillendiriyor ve malasef onlar benim bu takıldığım konulara takılmama sebep verecek düşünceleri savunuyorlar.kısaca senin bu durumunu her erkek kabul etmez etmemesi de doğal bir şey diyorlar.
sanırım biraz kırgın olduğum için yazma gereği duydum.benim kesinlikle eleştirdiğim bir durum değil ama toplum özellikle bayanların bu düşüncesi beni üzdüğü için yazmak istedim.yeni atandığım okulda eş durumdan dolayı gelmiş bir bey var.nikah yapmışlar ama düğün yok.eşler düğün olmadığı için ayrı ev tutmuşlar.bu gün bey ev tutmalarının formalite icabı olduğunu söyledi.çoğunlukla eşinin evinde kalıyormuş.kalabilir de sonuçta resmi nikahlı eşi.aralarında bir şey yaşanır ya da yaşanmaz bu kimseyi ilgilendirmez.beni üzün ben gelinlik giydim evlendim aynı evde 4 ay kaldım cinsellik yaşamadım ama ben boşanmış ve herkese layık olmayan bir bayan oldum.şimdi benim suçum gelinlik giydikten sonra mı nikah kıymak oldu.etrafımda eş durumundan dolayı çok var bu şekilde yaşayan.neden insanlar hala bu noktaya takılıyor.sanırım türkiyede gelinlik giymeden evliliği öğrenip ondan sonra gelinlik giymek gerekiyor.
amaaaaaaaaan tek derdin bu olsun, benim nikahım düğünümden 2 ay önce oldu çünkü tayin durumumuz vardı, atandığımız ilde kiralık ev bulmada sıkıntı olmasın diye nikah yaptık, küçük yerlerde ev vermiyolar malum, günlerce birlikte polis evinde kaldık akabinde evimizi yerleştirdik her işi bitirdik ankaraya döndük, ben milletin çenesi açılmasın diye nikah yapmışım ona rağmen yengem anneme sen de onlarla gitmeliydin yakışık almadı demiş, ulan nikahlı kocam sanane, neymiş yakışık almayan, umrumda mı ne düşündükleri? tabiki değil, senin de olmasın
Düşününce sen de o ayıpladığın toplum gibi düşünüyorsun aslında. Bakire olduğun için hala bekar olduğunu ve bekar birisi ile evlenmen gerektiğini düşünüyorsun. Yani sevdiğin, aşık olduğun değil bekar birisi. Oysa evlenip boşanmış birisiyle de evlenebilirsin,bu ayıp değil suç değil günah değil. Kaldı ki bakire olmayıp bekar birisi ile de evlenebilirdin, bu da ayıp değil. Bu takıntından vazgeçmek için uzman desteği almalısın.
Düşününce sen de o ayıpladığın toplum gibi düşünüyorsun aslında. Bakire olduğun için hala bekar olduğunu ve bekar birisi ile evlenmen gerektiğini düşünüyorsun. Yani sevdiğin, aşık olduğun değil bekar birisi. Oysa evlenip boşanmış birisiyle de evlenebilirsin,bu ayıp değil suç değil günah değil. Kaldı ki bakire olmayıp bekar birisi ile de evlenebilirdin, bu da ayıp değil. Bu takıntından vazgeçmek için uzman desteği almalısın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?