Topraktan insaat firmasindan daire almak

Bana mantiksiz gelmedi bitince deger kazaninca satar parayi bolusursunuz.Ortak tapuda zaten payiniz belli ama topraktan girince tapu olmayinca ne riskleri var bilemem.

Ortak olmasın bence 2-3 yıl daha biriktir kendi başına al

Topraktan girmeye inşaat şirketi güvenilirse ve bitmiş proje örnekleri varsa ben sıcak bakıyorum. Yaşadığım şehirde herkes bu şekilde ev sahibi oluyor.

Biz eşimle sevgiliyken ortak ev almıştık inşaatten. 2.kattaydı o zaman temel atılmamış toprak değildi. Teslim edildi çoktan.

Yeri önemli bizim aldığımız yer yerleşim yerlerinin kafelerin ortasında boş bırakılıp gidilmeyecek bir araziydi. Ona da güvendik. Popüler bir lokasyonsa bir müteahhit bitiremezse başkası tamamlıyor.

Altın alsan zaten aynı kar olur topraktan girdiğin ev 3 katına mı çıkacak bir de senelerce bekleme riski var çevremde alıp işi rast giden de var alıp dolandırılan da. Ben bu riske girmezdim. Hele ortak iş asla. 1+1 ucuz apart alın kredi çekin bundan kat kat iyi

Aslinda durum ortakli is olmasi acisindan sizinkine benziyor. Sizinle ne sekilde sozlesme yapmislardi hatirliyor musunuz?

İki sene öncesine kadar gözünüzü kapatın tek başınıza girin derdim. Biz ilk evimizi topraktan aldık, babamın, kp nin evi eskiydi, toparaktan alıp yenilediler. Hatta eşim taşeronlardan barter ev alıp teslim olunca satarak gelir elde ediyordu ama son iki yıldır inşaat sektöründe olmasına rağmen(inşaat firmalarını, taşeronları yakından tanıyor) emin olup girmiyor.

Yani topraktan ev almak bu dönemde mantıklı olmayabilir ama ilerleyen dönemlerde yine aklınızda olsun. Bazı noktalara dikkat ederseniz(isterseniz ayrıntılı bilgi veririm) riski çok çok az. Ama ama eş dost akraba ile ortaklık kesinlikle yapmayın.

Akraba ile iş yapılmaz bence malesef en melek insanlar bile para işin içine girince değişebiliyor elinizdeki peşinatı büyütüp ona göre yatırım yapın gerekirse bir kaç sene beklersiniz. Valla bu şekilde çevremde çok parası çarçur olan eriyen gördüm. Ortaklık çok zor bir durum.

Akraba ile ilişki yapılmaz hele hele ortak iş yapılmaz topraktan evde riskli olur şu zamanda inşaat malzemeleri aşırı pahalandı belki zamanında teslim edilmeyecek bile.

Peşinatınız var madem tokiye başvurun derim.

Tokiye vurdum zaten. Pesinatim kisitli kendi basima birakin bitmis bir daireyi topraktan projeye de giremiyorum onun icin ortakli teklif gelince acaba mi demistim, sizlere danismak istemistim

Isterim tabiki cok tesekkurler ozel mesaj gonderilemiyor size buradan donus yaptim

Bence avukata danışıp. Hem inşaat firması hemde kuzen ile olan ortaklık için. Çevremde bu şekilde ev sahibi olan var.

Ocak ayı deyip Haziran teslim edebiliyorlar.

Kaliteli marka adı verip, ucuz marka kullanıyorlar.(Musluk, kapı kolu)

Usta kaynaklı sıkıntı olabiliyor.
Mesela; boyacı kötü boyamış vs.

Bence avantajları/dezavantajları için bir avukata danışın ama o ev senelerce bitmeyebilir, hiçbir zaman tapu da verilmeyebilir, uyguna ev sahibi olacağım derken piyasadaki bitmiş evlerden daha pahalıya ev sahibi olma ihtimali de olabilir, ayrıca kimseyle ortak olmayın.
Bugün aranız iyidir oluru var gibi gelir ama yarın mal için kanlı bıçaklı olursunuz, misal ev bitti teslim aldınız diyelim satmak isteseniz kuzen ben satmak istemiyorum dese veya sizin belirleyeceğiniz fiyatı beğenmese evi satamazsınız, siz bekarsınız diye o eve bizim daha çok ihtiyacımız var evliyim çocuklarım var diyerek otursa sittin sene evden çıkaramazsınız, ki zaten bekarsınız daha kolay lokmasınız diye de ortaklık teklif etmiş olabilirler
Eve yerleşip sizi ortaklıktan çıkarmak isteyebilirler, o vakitte evin kazandığı değer üzerinden değil ödeme yaptığınız miktarı elinize vereceklerdir, örnek veriyorum 2025’teki 1 milyon lirayla 2030’daki 1 milyon lira aynı değerde mi olacak? Hayır.
Her türlü zararlı çıkarsınız gibi gözüküyor o yüzden ortak iş yapmayın, tek başınıza ev alacak kudretiniz yoksa kenara atabileceğiniz kadar paranızı altın döviz vb bir şeylere yatırıp biriktirin, elbet ev alma fırsatı çıkacaktır o zaman geldiğinde tek başına tapu sahibi olacağınız stüdyo daire bile olsa bir ev alırsınız.

doğru İnşaattan alınca daha uygun oluyor ama firmayı iyi araştırmanız gerekli biten projleri var mı bilindik firmalardan bakın
inşaat firması ile sözleşme yapılıyor ödeme planı oluşturup dairesi no kesinleşiyor sona yaklaşınca ruhsatlar çıkıyor belediye kayıtları yapılıyor daha sonra tapu satışları başlayınca üzerinize alırsınız
tabi ortak nasıl olur bilmem millet ana baba kardeşi ile ortak birşey almıyor çünkü konu para olunca değişiyor her şey

tapu masrafı filan oluyor üzerinize almadan firma abonelik alıyor onlar için para istiyor kararlar alıyorlar ve ortak alanlar için ödeme çıkıyor bunları baştan kuzeniniz ile konuşmak lazım

ve her şey iyi gitti iş bitimi söylenen tarihte aldınız tapuyu 2 gün sonra kuzen satıyorum buraya dediğinde ne yapacaksınız

Hangi insaat firmasi acaba? Ankara’da yakin zamansa topraktan ev aldik da yorumlar beni baya korkuttu.

Ortak daire alabilirisiniz. Tapuda ortaklık belirtilir ve ortak belirlediğiniz süreden önce satılamaz. Bu konuda hiçbir hak kaybı yaşamazsınız.

Ancak yerinizde olsam temelden inşaata girerken düşünürüm, bizim evimizin karşısındaki 3 bina yıkıldı ve 5 sene oldu yenileri hala yapılmadı.

ortak daire almak konusunda güven istiyorsanız youtube dan Cihat ÇİÇEK’i dinleyebilirsiniz, hazırda bitmiş bir daire almanızı tavsiye ederim.

Yorumlar ve bilgiler icin tesekkurler oncelikle. Insaat firmasi ile sozlesme yaptik bir daireye karar verdik. Beni korkutan kisim herseyin iyi gidip bir sekilde daire bitene kadar sozlestigimiz daire numarasi degisirse ne yapabilirim? Mesela biz2.kattan alalim deriz ama daire bi ust kata giderse belki biz karli oluruz ama daire kot farkindan dolayi -2ye inerse biz nasil hak iddia ederiz?
Bir de ayni daire icin baskalarindan da bizden haric kisilerden pesinat alip satis yapmadigini biz nereden bilebiliriz?
Tapuyu alabilirsek kuzenim de benim ihtiyac var ben satmak istiyorum dese mecbur razi olucam. Yada insaat bitince belki ben evlenirimben satmak isterim ozaman da o razi olacak diye dusundum ama akraba ile de is yapmak cok zor acikcasi tum yorumlarda denilenlere de katiliyorum

o şekilde olmaz merak etmeyin hangi dairede anlaşma sağlandıysa o teslim edilir blok daire no herşey yazılıyor sözleşmeye ters bir durum olursa zaten dava acılır ama en önemli konu firmanın sağlamlığı teslim etme süresi verdikleri sözleri yerine getirme kuzene hiç bir şekilde ödeme yapacak olursanız elden ödeme filan yapmayın hep banka yolu ile yapın ve acıklama mutlaka yapın aynı şekilde firmaya yapılan ödemeleri de banka ile yapın

Tekliflerini kabul etmedim dusunme asamasindaym ama aklima bu sorular geldi. Yapimi devam eden ama son etaba gelen bilindik bir sitede(insaat firmasi yapimi) bu sekilde olduguna dair(topraktan satisi yapilan dairelerin karistigi) bir durum duymustum, alicidan degil ama alici yakinindan, eski isimden arkadasim alici yakini. Nasil cozuldugunu de ogrenebilme durumum yok. Ama burada yazan tum ihtimaller, evin yapilmamasi, insaat firmasinin batmasi, isten cekilmesi vb olasilik dahilinde. Ben de kotu olmak istemem tabiki kuzenimle, o da dusunduruyor beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…