Topraktan insaat firmasindan daire almak

Ortak daireden kasıt paranızı birleştirip alıp bir süre sonra satmaksa bu temiz iş satar 2 ye bölersin ancak taksitleri olan yapım sürecine bir iş olmaz . Çok sıkıntı çıkarır . Yarın taksitler bitmeden taraflardan birisi satmak istese borç kapattılmadan satılmaz ev teslim alınınca onlar oturmak istese siz de istersiniz kim oturacak? Kiraya verelim deseniz kiracıya uğraşmak zor iş

Belirttiginiz gibi taksitleri olan bir is. Ortak daire almaya benim pesinatim yetmiyor. Bu sekilde taksitli bir ise de odeme guclugum sebebiyle tek basina giremem

Sozlesme yapilacak deniyor ama tapu yokmus ilk basta. Anlamadigim bir durum da odedigim pesinati daire uretilmedigi, muteahhitin birakip ciktigi vb durumda ne sekilde garantiye alabilirim?
Bir de topraktan alinan dairelerde musluk, kapi vb gibi isciliklerde kalite farki olurmu , gozlem yada duyumlariniz varmi?
Kendim anca tarla alabilirim yada dediginiz gibi bikacyil bekleyip studyo daire alabilirim ozaman kendi basima olurum kafam daha rahat olur

Valla kağıt üstünde haklarınız oluyor da adam ben battım diyor bir şey alamıyorsunuz geri. Inşaat malzemelerinin çoğu dövizle alınıyor, ülkenin hali de ortada, risk bence yani.

Topraktan ev satın alan hangi tanıdığım varsa hepsi yıllarca beklemek zorunda kalıp büyük zorluklar yaşadı. Ayrıca kardeş bile olsa ortak bir mal almak çok sorunlu. İllaki bir şeyler çıkıyor. Sizinde aranız bozulur sonra. Altın yapıp kenara koyun hem kazanırsınız hem kafanız rahat olur.

Tek basina malesef butcem yeterli olmadigi icin bu teklif cazip gelmisti. Ortakli olursa tapu vb sorun yasarmiyim, ilk etapta tapu olmayacakmis cunku.
Anlamak için soruyorum. İlk başta tapu olmayacağını size kim söyledi.

Ruhsat alındıktan sonra kat irtifakı tapusu çıkarılabilir aslında. İnşaat bitiminde de mesken alınır, mesken alınınca da asıl tapular dağıtılır.

Evi alacağınız zaman kat irtifakı tapusunu talep etmeniz lazım. Zaten banka kredisi ile alacaksanız banka isteyecektir.

İsterseniz özelden ulaşın adım adım yardımcı olmaya çalışayım.

Son düzenleme:
Daha insaat baslamadigi temel dahi olmadigi icin ilk basta tapu olmayacakmis. Muteahhit ile
Sozlesme yapilacakmis, noterde mi yapilacak yoksa ben kuzenim ve muteahhit temsilcisi ile mi bilmiyorum acikcasi. Sanirim bu proje icin daha ruhsat konusuna bile gelinemedi ozaman ben oyle anladim verdiginiz bilgilere gore. Yukaridaki bilgiyi de kuzenimden almistim. Tabi, ulasayim size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…