- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ya çok teşekkür ederim :)Bin sukur. Hep aklimdaydi bebeginRabbim guzel gunlerini gostersin size. Cook cok sevindim
Amin inşallah. Hepinize çok teşekkür ederim dualarınız içinHadi insallah ya. Cok sevindim sizin adiniza gercekten. Konunuzu okudugumda acinizi hissetmistim. Umarim bebeginzle beraber cok guzel gunleriniz olur
Canım ben yenidoğan hemşiresiyim birçok bebeğin ilk kanında çıkıyor 2. Kanında çıkmıyor bebeğin erken doğduğu için yüksek çıkması normal korkacağın hiçbirşey yokBir önceki konumda 34 haftalık doğum yaptığımı ve bebeğimin küvözde yattığını söylemiştim. Biraz dhaa rahatlamıştım tam solunum sıkıntısı hala devam ediyor ama iyiye gidiyor diye kendimi rahatlatıyordum. Hatta bugün çok mutluydum. Taa ki topuk kanı sonucu için aranana dek. Tekrarlanması gerekiyormuş fkü değeri yüksek çıkmış. Duydum bunu bir bakayım dedim neyin nesi. Fenilketanuri korkunç bir hastalık. Genetik diyor. İkimizin ailesinde de yok. Ama tabi taşıyıcı olabiliriz. Hastalığı anlatmaya korkuyorum. Çok korkunç. Ağır düzeyde zihinsel engelli oluyor çocuk. Allah korusun. Sadece bu testte ilk sonuçta pozitif çıkıp sonradan negatife dönen var mı? Merak ediyorum. Bunları duymaya çok ihtiyacım var. Gerçekten artık dayanamıyorum kafayı yicem. Bebeğimi artık kucağıma almak istiyorum. Sağlıklı bir şekilde yuvasına gelsin istiyorum. Yarın kadir gecesi bol bol dua edin nolur. Buna çok ihtiyacım var.
Benim çeyreğim kadar duyarlı bir anne.....Doğru düzgün okusaydınız bari.. gerek yokmuş hastanenizdeki sonuç doğruymuş özür dileriz diye son buldu hikaye. Benim çeyreğim kadar duyarlı bir anne olsanız keşke..Yaftalamak en kolayı değil mi bilip bilmeden? Haddinizi bilin..!
tatlım benim iş arkadaşımın iki bebeğindede topuk kanı değerleri yüksekti hiç korkma hala takipte 6 aylık allahın izniyle gayet sağlıklı oluyorlar bütün dualarımız senin ileBir önceki konumda 34 haftalık doğum yaptığımı ve bebeğimin küvözde yattığını söylemiştim. Biraz dhaa rahatlamıştım tam solunum sıkıntısı hala devam ediyor ama iyiye gidiyor diye kendimi rahatlatıyordum. Hatta bugün çok mutluydum. Taa ki topuk kanı sonucu için aranana dek. Tekrarlanması gerekiyormuş fkü değeri yüksek çıkmış. Duydum bunu bir bakayım dedim neyin nesi. Fenilketanuri korkunç bir hastalık. Genetik diyor. İkimizin ailesinde de yok. Ama tabi taşıyıcı olabiliriz. Hastalığı anlatmaya korkuyorum. Çok korkunç. Ağır düzeyde zihinsel engelli oluyor çocuk. Allah korusun. Sadece bu testte ilk sonuçta pozitif çıkıp sonradan negatife dönen var mı? Merak ediyorum. Bunları duymaya çok ihtiyacım var. Gerçekten artık dayanamıyorum kafayı yicem. Bebeğimi artık kucağıma almak istiyorum. Sağlıklı bir şekilde yuvasına gelsin istiyorum. Yarın kadir gecesi bol bol dua edin nolur. Buna çok ihtiyacım var.
Suan bende ayni durumdayim iri bebek oldugu icin ve kakasini yuttugu icin ayin 3 unden beri kuvozde bebegim tam duzeliyor derken fku pozitif diye aradilar çıldırdım. Ikincisi bugun alindu bizden de umarim sizinki bizimde negatif cikar dualarinizi eksik etmeyinHerkese merhaba tekrardan
Bebeğimin topuk kanı sonucu temiz çıktı. Dua eden herkesten Allah razı olsun. Haber vereyim dedim sizlere de
Kuvözdeki bebeklerin aldığı ilaçlar, topuk kanı değerlerini yükseltiyor. Birkaç haftaya normale döner inşallah merak etmeyinSuan bende ayni durumdayim iri bebek oldugu icin ve kakasini yuttugu icin ayin 3 unden beri kuvozde bebegim tam duzeliyor derken fku pozitif diye aradilar çıldırdım. Ikincisi bugun alindu bizden de umarim sizinki bizimde negatif cikar dualarinizi eksik etmeyin
Konuyu okumasam mi dedim önce iyiki de okumuşum.
Ablacım oğlum 27 haftalık doğdu 80 gün küvezde ve yoğun bakım ünitesinde durdu el dokundurmadik hep en uzaktn gördük, sonra bir gün aradılar ilçe sağlık müdürlüğünden bebeğinizde metabolik sendrom yani fenulketönori ( doğru yazdım inşallah) çölyak vs hastalık var dediler biz nasıl ağlıyoruz tekrar topuk kanları falan o kadar yıkıldım ki ben ne yapacağım diye sonra 80. Gün kucağıma aldim o 900 gramlık minik yavru iki kiloydu bir sürü rahatsızlığı var ve her an ölebilir deyip doktor verdi bana . Velhasıl kelam su an kuzum düzeltilmiş 9 aylik ve iki hafta önce metabolizma hastalıkları bölümü bize gelmeyin artık değerlerin hepsi düzeldi dedi . Küçük erken doğan bebekler de olabiliyor mus . Umut olsun diye yazdım. İnşallah sizinde iyi sonuçlar olur üzülmeyin sütünüz gider
İstanbul da çapa üniversite hastanesine gitttik genetik hastalıklar metabolizma hastalıkları bölümü. Çok geçmiş olsunHangi şehir hangi hastane bana ulaşabilir misiniz. Benim bebeğimde erken doğdu bu fenilketonüri hastalığı var
Geçer mi sizin ki bilmiyorum bizimle aynı olur mu tabiki tıbbi bilgim yok. Şifa diliyorum Rabb'im CC den .Hangi şehir hangi hastane bana ulaşabilir misiniz. Benim bebeğimde erken doğdu bu fenilketonüri hastalığı var
Çocuğunun bu değeri yüksek çıkan bir tanıdığımız vardı ama o çocuk nasıl diyeyim seme gibi öylece duruyordu yatakta.Bir önceki konumda 34 haftalık doğum yaptığımı ve bebeğimin küvözde yattığını söylemiştim. Biraz dhaa rahatlamıştım tam solunum sıkıntısı hala devam ediyor ama iyiye gidiyor diye kendimi rahatlatıyordum. Hatta bugün çok mutluydum. Taa ki topuk kanı sonucu için aranana dek. Tekrarlanması gerekiyormuş fkü değeri yüksek çıkmış. Duydum bunu bir bakayım dedim neyin nesi. Fenilketanuri korkunç bir hastalık. Genetik diyor. İkimizin ailesinde de yok. Ama tabi taşıyıcı olabiliriz. Hastalığı anlatmaya korkuyorum. Çok korkunç. Ağır düzeyde zihinsel engelli oluyor çocuk. Allah korusun. Sadece bu testte ilk sonuçta pozitif çıkıp sonradan negatife dönen var mı? Merak ediyorum. Bunları duymaya çok ihtiyacım var. Gerçekten artık dayanamıyorum kafayı yicem. Bebeğimi artık kucağıma almak istiyorum. Sağlıklı bir şekilde yuvasına gelsin istiyorum. Yarın kadir gecesi bol bol dua edin nolur. Buna çok ihtiyacım var.
Eğer erken teşhis edilirse ve tedavi başlanırsa çocukta herhangi bir zihinsel problem gerçekleşmiyor sizin tanıdığınızın çocuğuna belki teşhis geç konmuştur ya da farklı bir problemi vardırÇocuğunun bu değeri yüksek çıkan bir tanıdığımız vardı ama o çocuk nasıl diyeyim seme gibi öylece duruyordu yatakta.
el kol hiç oynamiyordu bile
Normale döndü dediği değer nelerdi acaba. Bizde istanbulda şehir hastanesindeyiz. 2 topuk kanı değerimize bile bakılmadan direkt ilk çıkan sonuçla bizi metabolizma bölümüne yönlendirdiler. Sonra yakamızı kurtaramadık hastanelerdenGeçer mi sizin ki bilmiyorum bizimle aynı olur mu tabiki tıbbi bilgim yok. Şifa diliyorum Rabb'im CC den .
çocuk zaten ben gördüğüm de belki 1.5 aylık falandı.Eğer erken teşhis edilirse ve tedavi başlanırsa çocukta herhangi bir zihinsel problem gerçekleşmiyor sizin tanıdığınızın çocuğuna belki teşhis geç konmuştur ya da farklı bir problemi vardır
Altı yıl geçti değerleri hatırlamıyorum üzgünüm. Ama başka şehir hastanesine gidin eğer fayda olmadıysa. Sizin hastalığa her metabolik sendrom bölümü de bakmıyor yani her şehirde yok o bölüm biz Malatya'dayiz burda yok Sivas da var bildiğim kadarıylaNormale döndü dediği değer nelerdi acaba. Bizde istanbulda şehir hastanesindeyiz. 2 topuk kanı değerimize bile bakılmadan direkt ilk çıkan sonuçla bizi metabolizma bölümüne yönlendirdiler. Sonra yakamızı kurtaramadık hastanelerden
Hayır PKU Lu bebeklerin gelişimi yaklaşık 5-6 aylık olana kadar normal devam ediyor sonrasında vücutta biriken protein ve fenilalanin bebeğin beyin gelişimini negatif etkileniyor problemler çıkmaya başlıyor yani yine dediğim gibi sizin bahsettiğiniz bebek PKU Lu da olsa 1,5 aylıkken bu şekilde olmamalı diğer her tam sağlıklı bebek gibi hareket etmeli ayına uygun olarak.çocuk zaten ben gördüğüm de belki 1.5 aylık falandı.
Sonradan tedavi süreci başladı, aslında demek istediğim çocuğun hareketlerinden belli oluyor biraz erken dönemde olsa anlaşılıyor yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?