Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Topuk kanında kıstık fibrozis taraması

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sebofersev

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
85
4
Merhabalar.
Bir aylık bir kızım var. Biliyorsunuz ki bebeklerden bir doğduğu gun bir de bir kac gun sonra topuk kanı alınıyor. Bu alınan ikinci topuk kanında kistik fibrozis pozitif gelmis. Saglık ocağından aradılar tekrarlamamız gerekiyor diye. Tekrarladık o da pozitif geldi. Yarın hastaneye götürecem ter testi icin. Benzer durumda olan var mı. Cok tedirgin oluyorum.
Not: kistik fibrozis taraması yeni bir test. 01.01.2015 te başlanmış.

[QUOgelmedi yoofersev, post: 39247409, member: 234976"]Merak ettim sonuclar geldi mı ?[/QUOTE]
Cnm gelmedi yok bekliyorum

Merhabalar.
Bir aylık bir kızım var. Biliyorsunuz ki bebeklerden bir doğduğu gun bir de bir kac gun sonra topuk kanı alınıyor. Bu alınan ikinci topuk kanında kistik fibrozis pozitif gelmis. Saglık ocağından aradılar tekrarlamamız gerekiyor diye. Tekrarladık o da pozitif geldi. Yarın hastaneye götürecem ter testi icin. Benzer durumda olan var mı. Cok tedirgin oluyorum.
canım ter testi yapıldımı sonucu paylaşirmisin?

canım ter testi yapıldımı sonucu paylaşirmisin?

Evet canım. Ter testi normal geldi. Doktorumuz bu tarama yapilmaya abasladigindan beri ter testi yaptırmak icin gelenlerin arttığını söyledi. Bir cok kişide yüksek saptanmış. Ama cok spesifik olmadığını söyledi. Ter testi de normal olunca rahatladım.
Bu arada kistik fibrozis Hastalığı'nın gen mutasyon inceleme tetkiki var. Genetik bölümü Tarafından yapılıyor. Ancak kistik fibrozis Hastalığı'nın 1400 değişik mutasyonundan sadece 30 tanesine bakılıyormuş. Biz ter testi normal oldugu icin yaptırmadık. Yaklaşık 800 tl civarı. Belli ter testi de yüksek olanlar icin yardımcı olabilir.

Ayni dertten muzdarip olmuşuz. Bebegimden uc kez topuuk kani alindi bu illet icin. Cok şükür ki biseyi yok yavrumun. Sizlerde hic korkmayın. Biz o kadar cok arastirdik ki. Türkçe siteler haric ingilizce siteleide taradik.saglik ocağı yüksek dedi. E tamm yüksek ama neye gore hangi değere göre. Bi referans aralığı veremiyolar. Sadece ter testinin araliklari belli. zaten topukkaninda anlasilmiyomus neden yaptiklarini anlamadim. Sonra iyi bi dr la tanıştık.oda bizim fikirler imizze katıldı. Yine kimseninaklini celmek istemem testlerinizi yaptrn ama bu yüksek değer denenlerin cogu normal bebekler.ve test yeni oldugu icin bi referans aralığı yok. Eğer bebeginizi norml görüyorsanız sorun yoktur. Bu hastalar zaten kendini belli ediyomus öyle basite alinacak bisey değil. Sevgiler... ALLAH yavrularmizi korusun

Merhabalar.
selam Rabbim kızınızı bağışlasın..benımde 1 yasında bi kızım var..gecen yıl temmuz ayında doğdu..ocak 2015 de testı yapmaya baslamıslarsa biz yaptırmamıs oluyoruz..size sorum testı sağlık ocakları yada devlet hastaneleri ücretsız yapıyorlar mı şimdiden tesekkurler..

selam Rabbim kızınızı bağışlasın..benımde 1 yasında bi kızım var..gecen yıl temmuz ayında doğdu..ocak 2015 de testı yapmaya baslamıslarsa biz yaptırmamıs oluyoruz..size sorum testı sağlık ocakları yada devlet hastaneleri ücretsız yapıyorlar mı şimdiden tesekkurler..

X