Torpil bu ülkede var evet ama siz yine de elinizden geleni yapın a üniversitesi olmazsa b, o olmazsa c illa ki biri olur. Kendi öğrencilerini ön planda tuttukları doğru ama bizim üniversitede farklı üniversiteden kabul alan da oldu. Aslında tüm alanlarda şu mülakat denen zırvalığı kaldıracaklar. Yahut her mülakata farklı üniversitelerden komisyon getirecekler. Yapılan sınavlar, mülakatlar video ile kayıt altına alınacak, mis gibi şeffaf bir işleyiş. Ya ben staj yaparken bir ay boyunca ısrarla unvanına "SOSYALOG" yazan kişi gördüm. Kadın doğum yapan birinin yerine işe alınmıştı. Öz yeğenini aynı kuruma alan İstanbul'da bir bakanlığın il müdür yardımcısı var. Maalesef ülkenin durumu bu. Adam Karadeniz şivesiyle konuşuyor il müdür yardımcısı yapılmış. Yahu hiç mi eğitimli, donanımlı, diksiyonu düzgün biri yoktu. Kadın 40 yaşında, bilgisayar kullanmayı bilmiyor, çalıştığı işle ilgili zerre bilgisi yok mülakatla işe alınıyor, Ankara'da şu tanıdığım var bu tanıdığım var diyor. Arkadaşlar bunlar benim staj sürecinde şahit olduklarım. Daha neler neler oluyordur siz düşünün. Bu gençler işte bu yüzden işsiz. Ama bu çark elbet kırılacaktır inşallah liyakatli, başarılar bürokratlar iyi yerlere gelir şu milletin de gözü bir nebze açılırsa geleceğimiz daha güzel olacak.