torun bakma meselesi

Kreş yaşı gelene kadar bakıcı bulmak en iyisi. Hiç minnet etmeyin derim. Normal bir çalışma saatiniz yoksa biraz daha yüksek bir ücret verirsiniz bakiciya. Hamile kalır kalmaz arayışa baslarsaniz bulursunuz inşallah. Kreş yaşı gelince de tam gün kreşe verirsiniz. Inşallah hayırlı sağlıklı bir evladiniz olur. Babaniza da Allah şifa versin inşallah

Huzur evlerini kotulemedim. Aksine belki de Allah omur verirse gitmeyi de dusunurum.
Fakat oradaki yaslilarin buyuk kismı kendisini terkedilmis hissediyor. Belki eslerden birisi digeri vefat edince cocuklarinin yaninda kalmak isteyip de reddedildigi icin huzur evlerinde kalan bircok insan var.

Herkes icin basinin ustunde yeri vardir.
Fakat eminim anneciginiz de sizi konu sahibi gibi zorda kalsaniz ortada birakacak degildir diye dusunuyorum.
Mesele saf cikarci yaklasimla sen benim cocuguma bakarsan ben de ileride sana bakarim dusuncesi asla degil.
Fakat farkindaysaniz cocuguma kim bakacak derdine dusup cocuk bile yapma fikrinden vazgecebilecek bir insan var. Sizce de buyuklerimiz fedakarlik yaparak evlatlarina yardimci olmali degiller mi?
Ana baba hakki oldugu kadar evlat hakki da oldugunu dusunuyorum.
Neden fedakarlık hep büyüklerden bekleniyor ki anlam veremiyorum? Ölüm tehlikesini bile göze alıp karınlarında taşıyor kadınlar çocuklarını. Bakıyorlar, yediriyorlar, besliyorlar, bu günlere getiriyorlar bence zaten yeterince fedakarlık ediyorlar. Bu yaştan sonra da hala onlardan fedakarlık beklemek ne derece doğru? Madem öyle konu sahibi anne olmak istiyor ya çocuğu içim fedakarlık yapsın ve kendisi baksın çocuğuna o zaman?! Bu nasıl fikir?
Herkes kendi çocuğuna bakabilecekse çocuk yapsın. Ya da bakıcı imkanı varsa. Dede ve nenelerden bir şey beklemek çok bencilce. Kadın bakmak istemiyor diye sevdirmeyi bile düşünmemek hastalıklı bir düşünce hatta/

Kızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.

Makul çalışma saatleri olan bir işim olsa hiç düşünmeyeceğim ama böyle olunca düşünüp duruyorum sonuçta sorumluluğun çoğunu anne üstleniyor. Gelecek bir çok yorum kv ye güvenip de mi çocuk yapacaksın yapma vs olacak biliyorum ama biraz empati rica ediyorum. İşi de bırakma niyetim yok ve olmayacak da onu da söyleyeyim.

Yorumlarınızı bekliyorum :)
benim de annem bakamaz hasta hep
kv aynı sneınki gibi dinç ve bakabilecek güçte ama ben ona minnet etmem
benim işyerime odama getirebilme lüksüm var:)
ama cocugum da olmuyor zaten

sen de bakıcı bulacaksın mecbur

Neden fedakarlık hep büyüklerden bekleniyor ki anlam veremiyorum? Ölüm tehlikesini bile göze alıp karınlarında taşıyor kadınlar çocuklarını. Bakıyorlar, yediriyorlar, besliyorlar, bu günlere getiriyorlar bence zaten yeterince fedakarlık ediyorlar. Bu yaştan sonra da hala onlardan fedakarlık beklemek ne derece doğru? Madem öyle konu sahibi anne olmak istiyor ya çocuğu içim fedakarlık yapsın ve kendisi baksın çocuğuna o zaman?! Bu nasıl fikir?
Herkes kendi çocuğuna bakabilecekse çocuk yapsın. Ya da bakıcı imkanı varsa. Dede ve nenelerden bir şey beklemek çok bencilce. Kadın bakmak istemiyor diye sevdirmeyi bile düşünmemek hastalıklı bir düşünce hatta/
aynı fikirdeyim
insanlar bizi büyütmş bakmıs onca sıkıntı çekmiş
bir de bizim cocugumuza mı bakacaklar
şahsen anneme kıyamazdım
ama herkes bu düşüncede annem ya da kv baksın mantıgı hat safhada

Peki yaslandiginizda huzur evine mi gidersiniz :KK51:

Torun mu bakacak yaşlanınca. Evladıma bakmışım işte o bakacak bakarsa. Ben de torun bakmak istemem. En azından tüm hafta. Haftada iki, üç gün seve seve bakarım, torunumla Zaman geçirmek güzel olur ama özel hayatım da kalsın isterim. Gençken bir yandan çocuk bir yandan iş, bir yandan, eş yok ailesini memnun etmek. İnsan hayallerini çok erteliyor.

Anlıyorum da sizi, ben kendimi anlatamadım sanırım. Baksın demiyorum, gerekli anlarda destek çıksın o kadar...

Gece toplantım olduğunda bir kaç saat idare edebilsin.

Çok mu ?

Baba ne yapacak?

Bizde genelde benim işim varsa baba, babanın işi varsa ben bakardım. Ki aynı anda mesailik bir durum olsa neticede patronlara durumu anlatıp o zaman izin istiyoruz, herkes de böyle bir durumu anlayışla karşılar.

="_kunfeyekun_, post: 54965775, member: 869116"]Huzur evlerini kotulemedim. Aksine belki de Allah omur verirse gitmeyi de dusunurum.
Fakat oradaki yaslilarin buyuk kismı kendisini terkedilmis hissediyor. Belki eslerden birisi digeri vefat edince cocuklarinin yaninda kalmak isteyip de reddedildigi icin huzur evlerinde kalan bircok insan var.

Herkes icin basinin ustunde yeri vardir.
Fakat eminim anneciginiz de sizi konu sahibi gibi zorda kalsaniz ortada birakacak degildir diye dusunuyorum.
Mesele saf cikarci yaklasimla sen benim cocuguma bakarsan ben de ileride sana bakarim dusuncesi asla degil.
Fakat farkindaysaniz cocuguma kim bakacak derdine dusup cocuk bile yapma fikrinden vazgecebilecek bir insan var. Sizce de buyuklerimiz fedakarlik yaparak evlatlarina yardimci olmali degiller mi?
Ana baba hakki oldugu kadar evlat hakki da oldugunu dusunuyorum.
bebeğin anne babasi fedakarlık yapıp işi bırakmıyor da kayınvalide mi fedakarlık yapmalı. Bana gayet her şey karsilikli dediniz gibi geldi. Yoksa aileniz de sizi bunun için doğurduğunu mu ima etti anlamadim ki. Bir de genelde erkekler annesini yanina alıyor görüyoruz duyuyoruz da kızların aldığı yok öyle. Artık eşleri mi istemiyor bilmiyorum.

İlk bir yıl siz bakın o arada bakıcı ayarlayın. Kimseye minnetiniz olmasın. Ki ben de o yaşıma gelsem bakmam torun falan. Gelin gezmeme tozmama karışacağına kendi işinden feragat etsin o zaman derim.
Etik bir düşünce değil sizinki.
Katılıyorum size
Bir arkadaş da huzur evi falan demiş.
Çoluğum çocuğum benim yüzünden hayatından olacaksa seve seve giderim ben huzur evine ki bunu destekliyorum kendimi bildim bileli.
Onlara da yazık günah, kimseye güvenerek doğmadıysak yaşarken de güvenmemek lazım.

Son düzenleme:
Kızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.

Makul çalışma saatleri olan bir işim olsa hiç düşünmeyeceğim ama böyle olunca düşünüp duruyorum sonuçta sorumluluğun çoğunu anne üstleniyor. Gelecek bir çok yorum kv ye güvenip de mi çocuk yapacaksın yapma vs olacak biliyorum ama biraz empati rica ediyorum. İşi de bırakma niyetim yok ve olmayacak da onu da söyleyeyim.

Kv guvenipte yapmayin herseyi goz onune alip oyle dusunun bebegi bakmazlarsa bakmiyolar benim kv ust katimda ve maalesef 2 saat bile yardimi olmadi yapcak bisey yok

Babayla anlasmali olarak idare edersiniz aksamlari/geceleri. Ozel sektorde bile soz konusu cocuk olunca akan sular duruyor. İzin illa ki alinir,siz alamazsaniz babasi alir. Kvye de rica edilebilir duruma gore. Benim minik 28 aylik, sadece son 1 yildir esimle gece cikarken anneme birakiyorum o da ayda bir falan. Onun disinda birakmiyorum ki ona bakmak icin isimi biraktim.

Tabii ki bakıcı bulacaksın. Görüntülü takip sistemi de kudurursan eve sorun kalmaz. Ben olsam kendi bakmak istese bile baktirmam ne kendi aileme ne de eşinin ailesine.

Kayınvalidem ben yoruldum artık bakamam diyor, eşim ben asla bakıcıya bırakmam çocuğumu güvenemem diyor. Ben de elbet çalışma hayatına atılmak istiyorum eğer iyi bir fırsat çıkarsa karşıma (oturduğum ilçede çok zor).
Eşin bakıcı işine sıcak bakıyorsa bence direk yatılı bakıcı ayarlayın en mantıklısı bu.

ne anneme ne de kayınvalideme güvenip çocuk yaptım annemle zaten yol mesafesi var kayınvalidem yakın sayılır ama ben ona bırakmam aynı sizin dediğiniz gibi gezmeyi çok sever keyfine düşkün birisi o yüzden kreş yaşı gelene kadar çalışmama kararı aldım evet belki zor olacak maddi açıdan ama bakıcıya bırakamam çalışmak iyi güzel ama çocuk için kesinlikle fedakarlık yapmak şart bi de şu açıdan düşünün kayınvalideniz ya da başka biri baksa çocuk onların huyunu alacak sizin istediğiniz gibi olmayacak kendiniz bakmanız çok çok daha doğru

arkadaşım merhaba. ben de bi aya kadar doğum yapacağım bnm annem de anneanneme bakmak zorunda. kayınvalidem şehir dışında. ev-araba borcumuz var yani bende çalışmak zorundayım (borç olmasa bugün istifa ederim)
aynı durumda sayılırız yani. tek fark siz şanslısınız çünkü hem şu an anladığım kadarıyla gebe değilsiniz. hem de kayınvalideniz dürüst davranmış. bnmki bakarım da demiyo bakmam da demiyo. böyle askıda her şey. ücretsiz izin bile kullanmam mümkün değil siz düşünün. konuyu yakın takipteyim. aklınıza farklı bi fikir gelirse bnmle de paylaşır mısınız?

Kayinvalidem eşime müjde verdi gecen ay ;Erkekler de ücretsiz izin alabiliyormus sen de alsana diye :halay:Bu arada ben ücretsiz iznindeyim ve bebeğime bakıyorum zaten :işsiz:İlk cocugumda da bebegimi onlara birakip (farklı sehirlerdeyiz) çalışmamı soylemislerdi. Ben ailelerden hiçbir zaman yardım istemedim ve kendi sosyal cevremle başımın çaresine baktım bu zamana kadar.Allah da karşıma iyi insanlar çıkardı hep. Ama bazı kayinvalideler gelinlerinin çalışmamasindan da rahatsız oluyor sanirim

Madem böyle bir durum var, bakıcını önceden bulursun sen de. Evine de bir güzel kamera döşedin mi tamamdır. Bakıcı doğum iznin bitmeden bir ay önce başlasa kafi, bebeğe de alışmış olur hem de 3 aylık bebeği bırakmak çok zor yahu :/ 6 ay ücretsiz izin kullanma durumun hiç mi yok?

Kayinvalidem eşime müjde verdi gecen ay ;Erkekler de ücretsiz izin alabiliyormus sen de alsana diye :halay:Bu arada ben ücretsiz iznindeyim ve bebeğime bakıyorum zaten :işsiz:İlk cocugumda da bebegimi onlara birakip (farklı sehirlerdeyiz) çalışmamı soylemislerdi. Ben ailelerden hiçbir zaman yardım istemedim ve kendi sosyal cevremle başımın çaresine baktım bu zamana kadar.Allah da karşıma iyi insanlar çıkardı hep. Ama bazı kayinvalideler gelinlerinin çalışmamasindan da rahatsız oluyor sanirim

Oğulcuklarının parasını yiyor ya gelinler ondandır. Hey Allah'ım ya. Benimki de tutturmuştu çalış çalış diye. Neymiş bir sürü insan doğum izninden hemen sonra çalışıyormuşmuş, ben neden izin kullanacakmışmışım. O bakarmış bebeğime (başka şehirde oturuyor), ne gerek varmış yani. Falan fistan. Bana ne yahu, çalışmayacağım diyorum anlamıyor, en sonunda "millet şartlarını bilerek, bunları düşünerek çocuk yapıyor. Ben de ücretsiz izin kullanacağımı bilerek yaptım, şartlarım farklı olsaydı o şartlara göre düşünür taşınırdım." Dedim kapadım konuyu. Ama onun içine dert tabii hala, neden çalışmayacakmışmışım. Ha ne oldu, evdeki hesap çarşıya uymadı, 5 haftadır çalışıyorum. Şartlar değişti, temennim yakın zamanda eski şartlara kavuşmak. Ay konuyu nereden nereye getirdim ya.:KK12::KK12:

Back
X