Toruna doğum günü kim yapar

Gerçekten anneanne veya babaanne olarak bu soruyu soruyorsanız o gün için kızınıza/gelininize x in doğumgününğ benim evimde yapalım sen hiç yorulma ikramlıkları da ben hazırlayacağım sen istediğini davet et diyebilirsiniz jest olsun diye. Dışarıda yapacaklarsa sizi ilgilendiren bir durum yok.

Allah razı olsun. Tüm sorularımı sormuşsun. 🤗🥰 :KK53: :KK70: :KK70:
Bizim taraflarda demez mi bir de ahsjsj

Tabii canım. Doğum günü olan çocuğun evine safari konseptli bayraklar asılır. Kazanlarda şeker hamurları kaynatılır. Doğum günü alayı olur, çocuk evden alınır tutulan büyük mekana götürülür zürafa üzerinde. Çocuğa gelen hediyeler sergilenir. Buna da Fisher Price bohçası denir hatta ben inandım. 🤣

Bizde doğum günü değil ama mevlidi anneanne dede yapar eğlence de olur ve beşiğini odasını alır bebek çeyizi yapar onu da sergiler... ama bu adet artık yok sadece 6 ay kınası yapılıyor işte bence saçma istemem ben yeter anne babanın çektiği çocuklardan

Oğlum ekimde 1 yaşına girecek. 😀😃😄
Bizdeki usulde şöyle ilk doğum gününe kızın ailesi oğlanın ailesi çağrılıyor öyle toplanıp kutlanıyor.
ilk doğum gününde birleşiliyor. Yani benim evimde yapacağım inşallah 👍🏻
Ama sonraki doğum günleri daha sade daha sakin kutlanıyor.

Hayda bunun da ki adeti kuralı var? Kim alırsa pastayı üfler torun, ne çok kutlanırsa o kadar mutlu olunur (çocuk-anne- baba).
Kimin içinden geliyorsa o kutlar.
Suyunun çıkmadığı bir tek şey kalmamış herhalde. Evinizde alın bi pasta üfletin yiyin

Back
X