- Konu Sahibi meryemmeryem
-
Zorla biri sevilmezki, demekki sizin cocuklari o torunu kadar sevmiyor, insan hali. Sahsen benim bir cokkücük yasta kuzenlerim var, yani en büyügü 19 yasinda, en kücügü 4 yasinda su an, mesela bir teyzemin dört kizi var, onlarin arasinda bir tanesini cok seviyorum, nezaman evlerine gitsem, su an 11 yasinda, onu kucagima alip severdim bebekliginden beri, kocaman kiz oldu hala bana sokulur gelince, bende saclarini vs yaparim, diger kizlar bazen kiskandigi icin onlarlada ilgilenmeye calisirim, ama ne yapayim, o kuzenimi daha bir ayri seviyorum. Okadar kuzenlerim arasinda-toplasam galiba nerdeyse 20 kisi ederler, bir sinemaya gidecek olsam 14 yasinda bir kuzenim var ona sorarim gelirmisin benle diye, oda cok sevinir hosuma gider.
Zaman zaman digerlerinede sicak yaklastim, ama sevgi öyle ha deyince olmuyor, bazi hareketleri batiyor veya karsilikli bir sogukluk olabiliyor.
Ayrica benide anneannem ve dedem cok ayri severlerdi, 7 cocuklari oldugu icin birsürü torunlari vardi, ama hala olsun laf acildiginda "seni bir ayri severlerdi" derler, hatta okadariki, baska bir torunlarinin yatagini disari cikartmislarmis odalarindan, benim yatagimi iceri koymuslarmis ben yanlarinda yatayim diye. Bugün olsun konu acildigidna bunu hekresin icinde bana laf carparak anlatirlar. Rahmetli oldu dedem, ama benim adima sarki söylerdi, bunu hicbir torununa yapmadi. Keske yapsaydi, ama kötülügünden degil, demekki gercekten beni bir ayri sevdi. Benim kardeslerime öyle düskün degillerdi mesela, halbiyse onlarda ayni evlatdan degilmi sonucta. Insan hali, bu tür konularda biraz alingan olmamak gerekiyor, nasil biz herkesi sevemiyorsak, herkesde - dede vs de olsa- bizi sevmek mecburiyetinde degil.
Zaten torunlari büyüdükce kendilerini sevdirirler ayrica, sonucta bilerek onlara kimse kötü davranmiyor.
canım elbette bende biliyorum bu söylediklerini
illaki benim çocuğumu sevsin demiyorum
ama çocuk bunlar daha yani bütün çocuklar biraradayken birini sev ötekini sevme olmaz
yetişkin insan anlayabilir ama çocuklar kırılır yazık benim çocuğum olmasa bile bu durum hoş değil
canım elbette bende biliyorum bu söylediklerini
illaki benim çocuğumu sevsin demiyorum
ama çocuk bunlar daha yani bütün çocuklar biraradayken birini sev ötekini sevme olmaz
yetişkin insan anlayabilir ama çocuklar kırılır yazık benim çocuğum olmasa bile bu durum hoş değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?