• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Torununa elin çocuğu diyen babam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinize bunları anlatmadan başka bir bahaneyle evinize geri dönüp ikna olursa annenizi yanınızda götürün. Bakıcı tutma imkanınız (genç bakıcı tutmak konusu olduğu için) varsa hemen biriyle anlaşıp evin bakımını ona verin. Herkesin kendi evinde kalması en iyisi

Bizler normal olduğumuz için olabilir mi?

Vallahi bizler de toplumun parçasıyız, sokaktaki vatandaşa mikrofonu uzatsak %99u da bizim verdiğimiz tepkiyi verir.

Oturup mantık aramıyorum yani söylediklerinde, toplum gerçeği bu falan da demeyeceğim. Yoksa bir deli taş atmış kırk akıllı çıkaramamış durumuna düşeriz.

Kırsal kesimde erkek evlata daha önem verilebilir evet de kimse oturup da torununa böyle laflar demez. Bizim göreneklerimizde bu yok, oturup bu baba için toplum normal görüyor dersek adamı haklı çıkartırız. Toplum biziz.

Bir de ben kızgınıma basmadım da sadece yazılan mesajı beğenmeyince beğenmedime basıyorduk, kızgınıma konu hakkında sinirli olunca basılıyor diye biliyorum, yanlış söylüyorsam düzeltin arkadaşlar.
Ben konu sahibine kizinca da kızgınım veriyorum. Neyse cok onemli degil emojiler. Konu hassas oldugu için yazdiklarima kizilmasina şaşırdım o sebeple belirttim. Yoksa kim ne isterse yapabilir. Diger soylediklerinize noktasina kadar katılıyorum.

Bu ailenin yanında doğurma olayını bir kkda görüyor ve garipsiyorum. Eşlerimiz ne için var Allah aşkına ya? Kendim yaptım kendim doğurdum baktım ne diye anacığıma yük olayım ki? Sağolsun çok ihtiyaç duyduğum zamanlarda geldi yanıma. Doğuma bile kesinleşince çağırdım. İnsanlara bu kadar yük olmayın gerçekten. Bakıyorum 40ı geç aylarca anasında kalan var. Vallahi evimi bk götürsün yiyip içip yatayım yine de o sözleri yutmam tövbe tövbe.
Bazi hastanelerde dogum katina erkekleri almiyorlar. Keske ben de esimle olsam. En cok istedigim seylerden biri. Eşin yaninda hicbir seyden utanmazsın. Ama ben annemin yaninda ciplak duramam, rahat muayene olamam, of cok zor. Keske yasak olmasa.

Babanizin boyle biri oldugunu yeni mi ogrendiniz.
Kaynanam gorumcemlerin cocuklari için "benim degil, bakiyorum ama benim degiller, onlarin" diyor. Onlarin dedigi damatlarin yani...
Ogullarimin cocuklari benimdir. Babaniz da boyle goruyor.
Boşanip gelse çocukları bırak gel yoksa gelme diyecek o zaman.

Baban beş para etmez bi adam. Üzgünüm ama dön evine. Ben de tek başıma doğum yaptım, büyük bir sağlık sorunun yoksa bu ortamda sığıntı gibi olacağına evinde olursun

Doğuma bir iki hafta kala ailemin evine geldim. Eşim evimize geri döndü doğuma gelecek. Aslında sorun çıkacağını bildiğim için gelmek istemiyordum ama ağırlaştım kendi işlerimi bile yapamaz durumdayım. Üç gün oldu geleli. Babam üç gündür eşim için şu şekilde konuşuyor. Eve başka kadın getirir şimdi. Seni unutur. Bakıcıyı genç tutma onla bir olur senin k..çına tekmeyi basar. Benim sabrımla oynuyor böyle. Babamın para konusundaki hassasiyetini bildiğim için ben de dedim ki öyle olursa sana gelirim sen bakarsın kızınla torununa. İşte o cümle geldi. Elin ne idüğü belirsiz (küfürlü) çocuğuna ben niye bakayım dedi. Ben delirdim tabi ki. Ortalık savaş alanı. Öyle demek istemedim. Lafın gelişi öyle dedim. O anlamda demedim gibi şeyler söyledi ama kalbim acıyor. Gerçekten hangi amaçla söyledi? Boş boğazlık mı nedir bilmiyorum canım yanıyor. Çok ağladım. Benim babam kötü biri mi?
Maalesef babanızın torunu hakkında kullandığı söz çok cahilce dinde bile yeri yok. Peygamberimizin soyu kızı Fatıma annemizden geliyor. Keşke bilselerdi.

Babanız hem kötü hem de çok cahil.
Evde kıyameti koparmanızı sevdim ama, iyi yapmışsınız. Ben olsam hem evi dağıtır hem de çeker giderdim, çocuğu da göstermezdim.

Karısı evde yokken kendisi bol bol kadın atmış demek ki eve, kendinden biliyor işi.

Bosanan gorumcem var ama iyi kazaniyor ailesine muhtac olmadigindan sorun olmadi.
Daha once maddi guvencesi olmayan gorumcem de bosanmaya kalkmiş ama boşanamamiş, aile destek vermeyince...
Oyle işte.
Bence babam benim boşanıp başına bela olmamdan çok korkuyor ama beni tahrik etmekten de çekinmiyo. Birkaç defa yokladım da asla kabul etmez öyle bir durumda. Allah muhtaç etmesin. Evleri arsaları bankada parası var ama ödü kopar harcanacak diye. Galiba babam paradan başka bir şeyi sevmiyor sevemez.

Maalesef babanızın torunu hakkında kullandığı söz çok cahilce dinde bile yeri yok. Peygamberimizin soyu kızı Fatıma annemizden geliyor. Keşke bilselerdi.
Ben ağlayınca kızınca da ne var o sözde diyor. Kendini haklı çıkartmaya çalışıyor. Küsüyor yemek yemiyor. Nasıl davranmalı bilmiyorum.

Pılını pırtınu topla ara eşini gelsin alsın
Terbiyesiz adam utanmaz insan düşmanına o cümleyi söylese kan Çıkar
Dışarıda birine asla bu şekilde konuşmaz. Evdekilere böyle. Benim paramı yiyorlar ya da ben babayım istediğimi derim kafasında sanırım. Babamı da ağzının bozuk olmasına rağmen severdim ama şimdi yüzünü göresim bile gelmiyor. İçimden ona karşı bir şeyler koptu sanki. Biliyorum yine duygu sömürüsü yapacak. Ben kendimi suçlu hissedeceğim.

Size, karnınızdaki bebeğe acımayan insanlara neden kanıyorsunuz ki?
Evinize dönün daha iyi.
Neden kanıyorsunuz diyorsunuz ama öyle bir duygu sömürüsü yapıyor ki sanki onu sokağa atmışız. Bir eziklenmeler ağlamalar. İnsana kendini suçlu hissettiriyor. Bugüne kadar yaşattığı bütün tramvalara savurduğu küfürlere rağmen seviyordum ben babamı ama bu sefer dediği şey içimden bir şeyler kopardı.

Ağlayacak bir durum yok.cocugun 40 i çıkana kadar idare edin. Sonrasında bayramdan bayrama görüşün babanızla.baba da olsa böyle konuşamaz.kendi yuvanıza bakın.

Eşinizi arayıp sizi almasını söyleseydiniz keşke. Herkes anne baba olamıyor işte.

babanız kötü biri değilse de hadsiz biri bence, kusuruma bakmayın. bazı durumlarda yaşlıdır bilmem nedir diye büyüklerin yaptıklarını affetmemek gerekiyor. yenilir yutulur laflar etmemiş çünkü. o kim ki sizinle böyle konuşuyor? neden laçkalaşmış bir şekilde eşinizle ilişkinize müdahale ediyor? bence sert bir dille uyarın ağlamak yerine.

Her gün evimde kuru ekmek yerim benimle böyle konuşan babamın yanında 5 dk kalmam ne kadar ağırlaşırsan ağırlaşayım

Babanız için kötu biri demek hafif kalır, babanız ahlaksız biri. Ayrıca anneniz evde yokken demekki babanızda eve birini getiriyordu.Mide bulandıran bir zihniyet.

yorumları okumadım bilemiyorum, annenizin yanınıza gelme ihtimali yok muydu?
söylediği çok ağır bir şey. eşinizin yanında söylese eşiniz de sizi orada bırakmazdı muhtemelen
yeni doğum yaptığımda babam da olsa böyle birinin yanımda olmasını istemezdim
annem de gelemiyorsa eğer, kendim halletmeye çalışırım daha iyi. yaptıkları psikolojik şiddet çünkü. ve siz şu an bebeğinize odaklanacak zamandasınız. eşiniz hakkında söyledikleri de normal değil. zira hamile olmayan birine bile böyle şeyler söylense insanın psikolojisi bozulur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X