• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Torununa elin çocuğu diyen babam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doğuma bir iki hafta kala ailemin evine geldim. Eşim evimize geri döndü doğuma gelecek. Aslında sorun çıkacağını bildiğim için gelmek istemiyordum ama ağırlaştım kendi işlerimi bile yapamaz durumdayım. Üç gün oldu geleli. Babam üç gündür eşim için şu şekilde konuşuyor. Eve başka kadın getirir şimdi. Seni unutur. Bakıcıyı genç tutma onla bir olur senin k..çına tekmeyi basar. Benim sabrımla oynuyor böyle. Babamın para konusundaki hassasiyetini bildiğim için ben de dedim ki öyle olursa sana gelirim sen bakarsın kızınla torununa. İşte o cümle geldi. Elin ne idüğü belirsiz (küfürlü) çocuğuna ben niye bakayım dedi. Ben delirdim tabi ki. Ortalık savaş alanı. Öyle demek istemedim. Lafın gelişi öyle dedim. O anlamda demedim gibi şeyler söyledi ama kalbim acıyor. Gerçekten hangi amaçla söyledi? Boş boğazlık mı nedir bilmiyorum canım yanıyor. Çok ağladım. Benim babam kötü biri mi?
Maalesef çoğu baba hatta anne, kızından olan torununu elin çocuğu gözüyle görüyor...aslında torun açısından düşünürsek en çok kız çocuğundan olan torunlar annene dedeyle ilgileniyor ama işte gel anlat..kızım 6 aylık bebekti eşimin ailesiyle sorun yaşayıp evimden kovulunca babamın evine döndüm. Çok kötü zamanlardı..neyse bir iki hafta geçti beni prenses gibi büyüten babam (çocuğu ver onlara bide elin çocuğunamı bakıcam )dedi hiç unutmam dünya başıma yıkılmıştı zaten çok kötü durumdaydım neyse annem susturdu ..bu olayı hiç kimseye anlatmadım belki babamda unutmuştur ama ben o olayı 16 yıl geçmesine rağmen hiç unutmadim..ve bir anda o çok sevdiğim babamdan soğudum...neyse evime döndüm bişekilde yapılanları sineye çektim..aradan 2 yıl sonra evlenen görümcem de 5 yıl kadar sonra evinden kovuldu kucağında çocukla....boşandılar..kaynanamda aynı şeyi yaptı elin çocuğuna bakamam verdiler velayeti babaya ..şimdi yazdan yaza biz alıp köye götürüyoruz 2 ay kadar kalıyor ama her hareketini eleştiriyorlar babasına benziyor diye...
Birgün yengem büyük dayımın eşi anneme dediki kızdan olan torun nedir gösterip çekiyorlar(Yani size faydası olmaz) sen oğlunun çocuğu olsunda gör o zaman nasıl seviliyor dedi çok bozuldum ses etmedim kızım küçüktü...sonra abim evlendi annemin 2 torunu daha oldu ve abim annemlerin yanında istanbul dışına taşındı bense yakınım birkaç sokak var aramızda her işine ben ve kızım koşuyoruz onu söyleyen yengemin oğlu da başka şehire yerleşti kızı ise aynı sitede ve kızının çocukları ilgileniyor onlarla...ilâhi adalet işte
Benim bu hayatta bir kızım var ama oğlumda olsa farketmez ikisininde çocuğu canım ciğerim olur ayrım yapmam asla...sanki kızımın kocası el, oğlumun karısı babamın kızımı .. boş düşünceler eski kafalılıktan başka bişey değil

Dışarıda birine asla bu şekilde konuşmaz. Evdekilere böyle. Benim paramı yiyorlar ya da ben babayım istediğimi derim kafasında sanırım. Babamı da ağzının bozuk olmasına rağmen severdim ama şimdi yüzünü göresim bile gelmiyor. İçimden ona karşı bir şeyler koptu sanki. Biliyorum yine duygu sömürüsü yapacak. Ben kendimi suçlu hissedeceğim.
Dışarda da aynı edepsizliği etsin sıkıyorsa, bi tane yüzüne bakanı kalıyor mu? Dayak yemediğine şükreder. Parası yenmesin istiyorsa evlenmeseymiş, çocuk yapmasaymış.

Doğuma bir iki hafta kala ailemin evine geldim. Eşim evimize geri döndü doğuma gelecek. Aslında sorun çıkacağını bildiğim için gelmek istemiyordum ama ağırlaştım kendi işlerimi bile yapamaz durumdayım. Üç gün oldu geleli. Babam üç gündür eşim için şu şekilde konuşuyor. Eve başka kadın getirir şimdi. Seni unutur. Bakıcıyı genç tutma onla bir olur senin k..çına tekmeyi basar. Benim sabrımla oynuyor böyle. Babamın para konusundaki hassasiyetini bildiğim için ben de dedim ki öyle olursa sana gelirim sen bakarsın kızınla torununa. İşte o cümle geldi. Elin ne idüğü belirsiz (küfürlü) çocuğuna ben niye bakayım dedi. Ben delirdim tabi ki. Ortalık savaş alanı. Öyle demek istemedim. Lafın gelişi öyle dedim. O anlamda demedim gibi şeyler söyledi ama kalbim acıyor. Gerçekten hangi amaçla söyledi? Boş boğazlık mı nedir bilmiyorum canım yanıyor. Çok ağladım. Benim babam kötü biri mi?
Iyi yada kötü senin baban... yaşlandıkça huysuz oluyorlar ne dediklerini kulakları duymuyor bazen. cok ayip etmiş. torunu görünce dediğini unutur sever kucaklar sende ağladığında kalırsın:) bu konuda benmde canım çok sıkılıyor zaman zaman ama atsan atılmaz satsan satılmaz kavgada asla haklı çıkamazsın huylu huyundan vazgeçmez. Cogu yorumun tersine ben kendi vicdanım icin ararım gider gelirim he baba diyip gecmeye çalışırım. Napalim ? 2. Babamız yok bosver

Neden kanıyorsunuz diyorsunuz ama öyle bir duygu sömürüsü yapıyor ki sanki onu sokağa atmışız. Bir eziklenmeler ağlamalar. İnsana kendini suçlu hissettiriyor. Bugüne kadar yaşattığı bütün tramvalara savurduğu küfürlere rağmen seviyordum ben babamı ama bu sefer dediği şey içimden bir şeyler kopardı.
Şu an görmezden geliyorsunuz ama lohusalık gerçekten çok farklı bir psikoloji. Ailenizin yanında kalmaya devam etmenizi tavsiye etmem. Onlar size yardım etmekten çok psikolojinizi bozuyorlar gördüğünüz gibi.

Iyi yada kötü senin baban... yaşlandıkça huysuz oluyorlar ne dediklerini kulakları duymuyor bazen. cok ayip etmiş. torunu görünce dediğini unutur sever kucaklar sende ağladığında kalırsın:) bu konuda benmde canım çok sıkılıyor zaman zaman ama atsan atılmaz satsan satılmaz kavgada asla haklı çıkamazsın huylu huyundan vazgeçmez. Cogu yorumun tersine ben kendi vicdanım icin ararım gider gelirim he baba diyip gecmeye çalışırım. Napalim ? 2. Babamız yok bosver
Valla şaşıracak bisey yok herkes şanslı degil iyi bir aileye denk gelmiş olsun kimininki cahil kiminin ki vicdansız napalim silsin herkes ana babayı. Içi rahat eden üzülmez zaten çizer atar

Şu an görmezden geliyorsunuz ama lohusalık gerçekten çok farklı bir psikoloji. Ailenizin yanında kalmaya devam etmenizi tavsiye etmem. Onlar size yardım etmekten çok psikolojinizi bozuyorlar gördüğünüz gibi.
Bu olaydan sonra lohusa iken kalmayacağım zaten. Çocuğumu aldığım gibi gideceğim. Biraz daha sabrederim ama yüzünü bile göresim gelmiyor.

Valla şaşıracak bisey yok herkes şanslı degil iyi bir aileye denk gelmiş olsun kimininki cahil kiminin ki vicdansız napalim silsin herkes ana babayı. Içi rahat eden üzülmez zaten çizer atar
Benim kafamı karıştıran bir şey var. Babam dışarıdaki insanlara asla ama asla böyle davranmaz yani cahil olan insan vicdansız olan insan herkese karşı öyle olur. Ama babam dışarda başkalarına karşı kibar evde ağzı lağım saçıyor. Burda iki yüzlülük var. Gücü yettiğine saldırma var. Madem kibar olabiliyorsun hamile kızına doğacak torununa anlayışlı olsana biraz.

Benim kafamı karıştıran bir şey var. Babam dışarıdaki insanlara asla ama asla böyle davranmaz yani cahil olan insan vicdansız olan insan herkese karşı öyle olur. Ama babam dışarda başkalarına karşı kibar evde ağzı lağım saçıyor. Burda iki yüzlülük var. Gücü yettiğine saldırma var. Madem kibar olabiliyorsun hamile kızına doğacak torununa anlayışlı olsana biraz.
Canim ben seni cok iyi anlıyorum benim düğün günümde babam baba s.ktır git rahatlıyim demisti kendi düğünüme babamın sevmediği bi akrabamızı çağırdığım icin . Herkese eli boldur guleryuzlu espirili ben liseden sonra 1 kurus para almadan uni bitirdim bde bana aldigim kredinin hesabini sordu suan ben ödüyorum zaten. vermez almaz kolay kolay annemede ole yapar. Daha neler neler var . Ben annem icin gidip geliyorum ama kaynanama ne kdr gidiyorsam o kadar hala kotu bsey olunca ağlıyorum ama öyle kabul ettim onu . Ben ailemi silemem o yüZden boyle yorum yaptim silebiliyorsan ne ala . Varligi dert yokluğu felaket ...

Canim ben seni cok iyi anlıyorum benim düğün günümde babam baba s.ktır git rahatlıyim demisti kendi düğünüme babamın sevmediği bi akrabamızı çağırdığım icin . Herkese eli boldur guleryuzlu espirili ben liseden sonra 1 kurus para almadan uni bitirdim bde bana aldigim kredinin hesabini sordu suan ben ödüyorum zaten. vermez almaz kolay kolay annemede ole yapar. Daha neler neler var . Ben annem icin gidip geliyorum ama kaynanama ne kdr gidiyorsam o kadar hala kotu bsey olunca ağlıyorum ama öyle kabul ettim onu . Ben ailemi silemem o yüZden boyle yorum yaptim silebiliyorsan ne ala . Varligi dert yokluğu felaket ...
Yok ben de silemiyorum. Suçlu hissediyorum. Babam bunu fazlasıyla hissettiriyor. Yani ağlar zırlar eziklenir sanki huzurevine bırakmışız gibi hayırsız evlat ilan eder. Kayıtsız kalamıyorum öyle olunca. Ama bu zamana kadar yaptığı hakaretler yaşattığı tramvalar benim şahsıma karşıydı. Şimdi daha doğmamış çocuğuma dil uzattı. Elin p*çi diyince çok zoruma gitti. İçimden bir şeyler koptu babama karşı. Hala da kendini haklı görüyor. Benimse yüzüne bakasım yok. Bilmiyorum nasıl tamir edilir

Klasik cahil mantığı değil mi bu? Kızın çocuğu kayınailenin, çünkü temel olan erkek kanı onlardan geliyor, erkek egemen mantık

Üzgünüm ama Bence gayet bilerek söylemiş
Kesinlikle bu yoruma katılıyorum. Üstelik ne demek ne idüğü belirsiz bu çocuğun anası babası belli resmen piç muamelesi yapmış üstelik çok terbiyesiz ve kötü bir baban var. Eve kadın getirme genç bakıcı muhabbetine hiç girmiyorum bile. Bana o lafları söyleyen babam da olsa iki saniye o evde durmam giderdim bir daha da çok zor o eve adım atardım.

Yok ben de silemiyorum. Suçlu hissediyorum. Babam bunu fazlasıyla hissettiriyor. Yani ağlar zırlar eziklenir sanki huzurevine bırakmışız gibi hayırsız evlat ilan eder. Kayıtsız kalamıyorum öyle olunca. Ama bu zamana kadar yaptığı hakaretler yaşattığı tramvalar benim şahsıma karşıydı. Şimdi daha doğmamış çocuğuma dil uzattı. Elin p*çi diyince çok zoruma gitti. İçimden bir şeyler koptu babama karşı. Hala da kendini haklı görüyor. Benimse yüzüne bakasım yok. Bilmiyorum nasıl tamir edilir
Unutamazsın zaten ben denedim olmuyor. Ne bilim hasta gbi düşün sakinleşince anneni ara babam napiyor de selam söyle de kapat. Benim eşim pöhbazen bi gidiyor 1 ay yok evde. ben yine gitmiyorum kendi evimde tek geçiriyorum zamanımı. Tabi sen suan hassas bi dönemdesin kendi evin gbi rahat hicbiyer olmaz ne bilm bi kardeş arkadaş arada baksa esin gelse gtse eve yardımcı olsa en azından bu tip şeylerle uğraşmazsın. Bende hamileyim suan gitmem annem gelsin kardeşim gelsin bana ve farklı şehirde yaşıyorum

Klasik cahil mantığı değil mi bu? Kızın çocuğu kayınailenin, çünkü temel olan erkek kanı onlardan geliyor, erkek egemen mantık

Üzgünüm ama Bence gayet bilerek söylemiş
Kesinlikle bu yoruma katılıyorum. Üstelik ne demek ne idüğü belirsiz bu çocuğun anası babası belli resmen piç muamelesi yapmış üstelik çok terbiyesiz ve kötü bir baban var. Eve kadın getirme genç bakıcı muhabbetine hiç girmiyorum bile. Bana o lafları söyleyen babam da olsa iki saniye o evde durmam giderdim bir daha da çok zor o eve adım atardım

Böyle insanlara ne denir biliyor musun ? El iyisi. Size göstermediği sevgiyi merhameti ve saygıyı dışarda ki insanlara gösterirler. O insanların laflarını yutup evdekilere kan kustururlar.

Çocuğa oyle demesi belki anlik agzindan cikmistir diyecem ama eşinize karşı konustukari oyle yenilir yutulur seyler degil sizin babaniz ya kötü birisi yada bazi tahtalari eksik beyin fonksiyonları tam olarak gorevini yerine getirmiyor olabilir

Z Zahmet olmazsa alıntı yapamadım o kısmı
Benim babamda da vardı bu, size ben baktım, yiyip içip yattınız ben çalıştım, annem ve çocuklardan bahsederdi
Ama annem çalışmak çok istemesine rağmen özel sektörde karımı çalıştırmam ben diyen de kendisiymiş 35 sene evvel
Ağzı küfürlü, aşağılayıcı konuşan bi adamdı
Şimdi kanser atlattı, üstüne annem ve ben çok defalar bidaha konuşursa o şekilde kendisini terk edeceğimizi söylemiştik
Annem terk etmedi, ben yanlız yaşıyorum, ama iletişimim çok sınırlı
Şuan annemle ben onun haytındaki en iyi insanlarmışız, kendi annesi babası bile yüzüne bakmamış, biz varken ona bsy olmazmış bizden kıymetlisi yok
Ama çocukken bana sen erkek çocukla bir değilsin tabi ki senin harçlığın daha az olcak diyen bir adama kalbim pek doğrulmuyor
Ama saygısılzık da etmiyorum, dinleyip susuyorum

Böyle insanlara ne denir biliyor musun ? El iyisi. Size göstermediği sevgiyi merhameti ve saygıyı dışarda ki insanlara gösterirler. O insanların laflarını yutup evdekilere kan kustururlar.
Aynen öyle tam olarak çocukluğum gençliğim evliliğimde kan kusturdu bana. Ama çocuğuma yapamaz izin vermem buna

Orda durmana gerek bile yok direk eşyalarını topla evine git baban cok ağır konuşmuş çocuk senin degilmi sadece eşinin değil ne idüğü belirsiz lafı sanada dokunuyor cok hadsiz baban var ağzının payını ver git evine !

Z Zahmet olmazsa alıntı yapamadım o kısmı
Benim babamda da vardı bu, size ben baktım, yiyip içip yattınız ben çalıştım, annem ve çocuklardan bahsederdi
Ama annem çalışmak çok istemesine rağmen özel sektörde karımı çalıştırmam ben diyen de kendisiymiş 35 sene evvel
Ağzı küfürlü, aşağılayıcı konuşan bi adamdı
Şimdi kanser atlattı, üstüne annem ve ben çok defalar bidaha konuşursa o şekilde kendisini terk edeceğimizi söylemiştik
Annem terk etmedi, ben yanlız yaşıyorum, ama iletişimim çok sınırlı
Şuan annemle ben onun haytındaki en iyi insanlarmışız, kendi annesi babası bile yüzüne bakmamış, biz varken ona bsy olmazmış bizden kıymetlisi yok
Ama çocukken bana sen erkek çocukla bir değilsin tabi ki senin harçlığın daha az olcak diyen bir adama kalbim pek doğrulmuyor
Ama saygısılzık da etmiyorum, dinleyip susuyorum doğru ve olgun bi yaklaşım
Doğru ve olgun bi yaklaşım

Aynen öyle tam olarak çocukluğum gençliğim evliliğimde kan kusturdu bana. Ama çocuğuma yapamaz izin vermem buna
Sizi konularınızda anlattığınız kadarıyla tanıyorum. Ama böyle bir aileden meslek edinerek çıkmışsınız. Hiç kimseye muhtaç değilsiniz. Şöyle tavırlarınıza bakarsak ta akıllı ama yumuşak başlı birisiniz. Yoksa başkası olsa bu zamana kadar ipleri kopartıp atardı. Ama siz yapmamışsınız. Ama artık anne adayısınız. Aileniz ile vicdanınızı rahatsız etmeyecek derece de mesafe koymanızı tavsiye ediyorum. Zira şimdiye kadar gördükleriniz ileride göreceğiniz tavırların teminatı olacaktır. Torun ayrımı doğduktan sonra da devam edecektir çünkü maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X