- Konu Sahibi Zahmet olmazsa
Maalesef çoğu baba hatta anne, kızından olan torununu elin çocuğu gözüyle görüyor...aslında torun açısından düşünürsek en çok kız çocuğundan olan torunlar annene dedeyle ilgileniyor ama işte gel anlat..kızım 6 aylık bebekti eşimin ailesiyle sorun yaşayıp evimden kovulunca babamın evine döndüm. Çok kötü zamanlardı..neyse bir iki hafta geçti beni prenses gibi büyüten babam (çocuğu ver onlara bide elin çocuğunamı bakıcam )dedi hiç unutmam dünya başıma yıkılmıştı zaten çok kötü durumdaydım neyse annem susturdu ..bu olayı hiç kimseye anlatmadım belki babamda unutmuştur ama ben o olayı 16 yıl geçmesine rağmen hiç unutmadim..ve bir anda o çok sevdiğim babamdan soğudum...neyse evime döndüm bişekilde yapılanları sineye çektim..aradan 2 yıl sonra evlenen görümcem de 5 yıl kadar sonra evinden kovuldu kucağında çocukla....boşandılar..kaynanamda aynı şeyi yaptı elin çocuğuna bakamam verdiler velayeti babaya ..şimdi yazdan yaza biz alıp köye götürüyoruz 2 ay kadar kalıyor ama her hareketini eleştiriyorlar babasına benziyor diye...Doğuma bir iki hafta kala ailemin evine geldim. Eşim evimize geri döndü doğuma gelecek. Aslında sorun çıkacağını bildiğim için gelmek istemiyordum ama ağırlaştım kendi işlerimi bile yapamaz durumdayım. Üç gün oldu geleli. Babam üç gündür eşim için şu şekilde konuşuyor. Eve başka kadın getirir şimdi. Seni unutur. Bakıcıyı genç tutma onla bir olur senin k..çına tekmeyi basar. Benim sabrımla oynuyor böyle. Babamın para konusundaki hassasiyetini bildiğim için ben de dedim ki öyle olursa sana gelirim sen bakarsın kızınla torununa. İşte o cümle geldi. Elin ne idüğü belirsiz (küfürlü) çocuğuna ben niye bakayım dedi. Ben delirdim tabi ki. Ortalık savaş alanı. Öyle demek istemedim. Lafın gelişi öyle dedim. O anlamda demedim gibi şeyler söyledi ama kalbim acıyor. Gerçekten hangi amaçla söyledi? Boş boğazlık mı nedir bilmiyorum canım yanıyor. Çok ağladım. Benim babam kötü biri mi?
Birgün yengem büyük dayımın eşi anneme dediki kızdan olan torun nedir gösterip çekiyorlar(Yani size faydası olmaz) sen oğlunun çocuğu olsunda gör o zaman nasıl seviliyor dedi çok bozuldum ses etmedim kızım küçüktü...sonra abim evlendi annemin 2 torunu daha oldu ve abim annemlerin yanında istanbul dışına taşındı bense yakınım birkaç sokak var aramızda her işine ben ve kızım koşuyoruz onu söyleyen yengemin oğlu da başka şehire yerleşti kızı ise aynı sitede ve kızının çocukları ilgileniyor onlarla...ilâhi adalet işte
Benim bu hayatta bir kızım var ama oğlumda olsa farketmez ikisininde çocuğu canım ciğerim olur ayrım yapmam asla...sanki kızımın kocası el, oğlumun karısı babamın kızımı .. boş düşünceler eski kafalılıktan başka bişey değil