Toxoplasmose!! Lütfen yardım

Biricikmelegim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2016
149
41
98
35
Hanımlar, ilk hamileliğimde toxoplasmose testi yapılmıştı, sonuç ise pozitif. Şimdi İnternetten de çoğu sitelerden okuduğum kadarıyla, bir kere pozitif olan hep pozitifdir diye. Bu durumda korkulacak bişey olmuyor genelde. Ve şimdi ikinci hamileliğim de ise tekrar o yüzden gerek duymadım test ettirmeye. Lakin bir iki haftadır içim içime kemiriyor acaba yaptirsamiydim diye. Salam, sosis de arada yiyorum, korkmalimiyim? Test yaptırayım mi sizce yine? Sizin doktorunuz ne diyor bu konu ile ilgili?

Testi yaptirin tabi,neyiniz eksilecek.. normal bi kan vericeksiniz hepsi bu. Bence bakilsin ihmale gelmez. 1.trimesterda baya zarari var bebege diye bliyorum eger o an.aktifse..
Ben cok korkuyorum toksoplazmadan. Kedilerle hasir nesir, yesillik salata vs gordu mu kendime hakim olamayip yiyen..sosis sucuk,sakatat,kokorec falan cok seven.biriyim...Yani kapma ihtimalim yuksek ,ama daha once gecirmemism.. bu yuzden daha riskli.durumdayim. onceden gecirsem bukadar riskli olmazdi.. 2kere yaptirdm ben,belki son 3ayda tekrar yaptrablirim. Bence yaptirin rahatlayin siz de..

toksoplazmada 2 test yapılır toxoplazma ıgg ve ıgm testleri.ıgg pozitifse toksoplazmaya karşı bağışıklığınız var demek yani tekrar hasta olmazsınız ıgm ise o anda aktif toksoplazma olup olmadığını gösterir pozitifse o zaman biraz sıkıntılı bir durum sözkonusu.ama birkere geçirmişseniz bidaha yaptırmaya gerek yok antikorlar var zaten vücudunuzda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…