Toxoplazma ıgm pozitif

sjajsjdjkklodod

Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2022
15
5
16
24
Meraba arkadaşlar lütfen cevaplarmısınız
Daha 7 haftalık hamileyim ve kan sonucunda toxoplazma ıgm sonucum 0.84 çıktı yani pozitif.
Bebeğin alınma ihtimali çok yüksek ve kese oluşmuyormuş 1 hafta gerideymiş 1 hafta sonra durumlara göre yüksek ihtimal işe alınacak dediler ki alınmasa dahi gebelik devam etse bile sağlıklı bir bebek olmayacağını söylediler kese küçük olduğu için bebekte şuan gözükmüyor kalp atışıda duyulmuyor 7 haftalık sizce normalmi benimle aynı durumu yaşayanlar lütfen destek olurmusunuz şuan en ufak bir müjdeye bile çok ihtiyacım var

Hemen sonlandır canım. İhtimali bile varsa bebek sağlıklı olmayacaksa baştan daha bebek bile değilken hemen bitsin. Zaten de kalp atışını bile duymamışsınız. Sonra da şükret de ki ya devam edip sonradan öğrenilip de engelli olsaydı? Toksoplazma testi yaptırmayı nereden akıl ettin doktor mı dedi ? Benim emredil doktorum hiç söylememişti. 20.haftada ayrıntılıda bebekte anormallikler gördü başka bir doktor. Bınun üstüne toksoplazma testi yaptırdın mı önceden dedi. Yooo dedim. Bana bir şey dememişti öteki takip eden doktor dedim. Hemen test yaptırdık neyse negatifti. Ama bu sonucu değiştirir mi. Yani benim bebeğimin beyninde su toplanmış. Şimdi düşünüyorum allahtan gelmiş. Ama ya toksoplazma yüzünden olsaydı ve bu kadar süre ben bilmeden onu büyütmüşüm kahrolurdum di mi. Demem o ki seninki daha bebek bile değil İnan bana. Hemen kürtaj ol. Kürtajı da her yerde yaptırma. Derin küretaj yapan eski sistemle yaptırma rahmine yazık. Vakumlu yöntemle yapanı bul çok geçmiş olsın sakın üzülme daha başındasın. Sağlıklı versin Allah. Sonra ben gibi ateşlerde yanma. Şimdi ben ne hapsam nafile. Tek dileğim sağlıkla hayırla gelmesi.

Kusura bakma cnm mesajını yeni gördüm yinede cevap vereyim dedim. Toxo testini doktorum yaptırdı ben özellikle yaptırmadım evet gebeliğim sonlandırıldı 3 ay oldu ama ne yazık ki başıma çok şeyler geldi ben toxo hastası değilmişim bu tür enfeksiyonlarda yalancı pozitiflik çok oluyormuş bende onlardan biriyim ne yazik ki ve bu enfeksiyon için verilen ilaç ağır bi ilaç bence bebeğimin gelişimini o ilaçlar durdurdu kürtajımdan sonra bebeğin kalbi durmuş ondan gelişmemiş dedi ilaçta etki etmiş olabilir dedi. Yani demem o ki o bebek doğmadan kimse bilemez sağlıklı sağlıksız olduğunu sadece rabbim bilir bekle bence ama ne olursa olsun şükür et o sana bi hediye eabbimden unutma

Bebeği aldırdınız mı bilmiyorum ama benim hamile kalmam ve toksoplazma bulaşması aynı döneme denk gelmişti. Çok araştırıp ilaç kullanmama ve gebeliği sürdürme kararı aldım. Elhamdulillah bebeğim sağlıklı bi şekilde doğdu. Her şey Allahın takdiri

Bebeğim gelişmedi cnm kalbi durmuştu maalesef kürtaj olmuştum ama çok şükür şuna tekrar hamileyim rabbim nasip ederse şuanlık bi sıkıntımız yok

Ne kadar kullandınız o ilacı kaç kutu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…