Toxoplazma pozitif çiğ köfte yesem :((

simten81

zarif anne olucam
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
1.035
47
158
Diğer
arkadaşlar zaten doğu kökenliyim akşamları çiğ köfte yeriz sabah kalanını yumurtaya bular kızartırız. sabah akşam çiğköfte yeriz yani. 18+6 gebeyim canım fenaaa çektiii. :84: :84: resmen bri gırtlaklayacak sanki yemezsem . aşermek bu galiba. burada etsiz çiğ köfte yok. :85: toxoplazma testim pozitif çıkmıştı. yesem olur mu acaba

bence yememelisin..benimde pozitifti ve çiğ köfteyi de çok severim ama bebeğim için asla yemedim..

ben biraz araştırdım kesinikle yenmemesi hatta çiğ etin vs değdiği bıçağn bile başka besine değmemesi lazımmış bence yeme riske atma bebeğede bulaşırsa körlük vs olabiliyomuş eğer olmassa bile ilerleyen yıllarda gösteriyomuş kendini...Allah korusun

çocuğun geri zekalı doğma ihtimali yüksek diye okudum

haftan ilerlemiş ama toksoplazma pozitif çıktıysa çok dikkatli ol tabi ki. yani normalde bile çiğköfte yemeyin diyorlar, seninki pozitif çıkmış üstelik. yeme bence, etsizini de eğer miden bulanmıyorsa kendin yapabilirsin, internette tarifleri var, kolay görünüyor. şu an midem bulandığı için fazla yazamayacağım kusura bakma, yemekleri konuşmak bile midemi bulandırıyor. (

canım etsız yapabilirsin ben evde yapıorum devamlı dısardan almam ıllakı kıyma koyman sart degılkı bulguru ıslat yogur baharatlarla ye hıc degılse nefsını korertır bı nebzede olsa

Bebegin özürlü ve geriden geli$mesini istiyorsan, yiyebilirsin tabi!

"Yok abi dünya ya getircegim bir canin günahini çekemem" diyorsan doktorunu dinliceksin. Ben negatif oldugum halde yemedim ki siz pozitif oldugunuz halde nasil yiyebiliyorsunuz? :95:

Son düzenleme:
yemeyin sakın ..en azından çok canınız çakti ise kızartarak yiyin ...
ben bu yüzden çok zor günler geçirdim ve bebeğimin özürlü doğacaını söylenmişti..
şükür sağlıklı ve 5 yaşında ama ben 9 ay boyunca ağladım...

ve halaiçimde bu virüs var ve ölene kadarda benimle..
çünkü neyseki bağısıklık kazanmışım ..kazanmasaydım daha kötüydü...

tabiki olmaz kesınlıkle yemeyi deneme bide toxoplazman pozitif
ne yapmaya calısıyosn allah korusun cocuk hastamı dogsunn
az ucunda dilini degdır bilmıyorum ama ben olsam yemezdımm

Yok yani...

Hele bir de $u devirde.. et o kadar pahaliyken sokakta hangi etle yapildigi belli olmayan yiyecekler varken. Yok biz evde yapiyoruz dersen de yeme bence.. Ilk mesajim agir olmu$ olabilir kirmak istemem ama birinin sert çikip tokat atmasi lazim ki ne yaptiginin farkina varmalisin.

Ikincisi,
internette mercimekli çigköfteler felan var canin çok çektiyse bundan birtane dene bakalim nolcakki. Hem ugra$irsin hem ugra$irken açligin biraz gider, onlari ovaladikca yaptikca bi taraftan dü$ünmü$ olursun ben ne yapiyorum ne ediyorum felan filan... Denemeye deger.

Bak senin için tarifini de buldum. BUYUR...

aa ben toxzo testinin pozitif olmasini bagisikligin var die dusunmustum dogru ya tersi, sakin aman diyeyim yenmez tabii(

etsiz çiğ köfte ye canım bende öyle yapıyorum sırf bulgurlu şekilde tadıda aynı zaten hatta dışardakilere sordum özellikle bana artık çiğ et konması yasak dediler çiğ köfteye

Bencede etsiz olanını yiyebilirsin Amaaaa çiğ hiçbirşeyi tüketme ben sucuk,salam vs.hiçbirşeyi hamileliğim boyunca tüketmedim.Ayrıca doktoruna danışıp artılarını ve eksilerini kendin duyabilirsin

Cani çekenlere aklima $ey geldi...

klslr!! Klslr da acili yapabilirsiniz nar ek$sisiyle flan güzel gider. Içine atilan sebzeleri tabi güzelce yikayin.
Özellikle konuyu açan konu sahibi arkada$a duyrulur, sadece et degil, özellikle meyveler sebzeler, bunlari güzel yikamalisin. Yumurtayi iyi kaynat.. Sakin çig yeme.

kızlar pozitif çıkması demek ona bağışıklığı var demektir.ama yine de yememesi gerekir tabii de niye bu kadar sert tepki veriyorsunuz ya kızı bi dövmediğiniz kalmış hamile sonuçta yazık canı çekmiş danışmış sadece

Çiğköftenin yumurtaya bulanarak kızartıldığını ilk defa duydum ve çok merak ettim.Eminim çok lezzetlidir Toxoplazmanın pozitif olması zaten ona bağışıklığı var demek niye bu kadar tepki almış ben de anlamadım.Etin temizliği ve ne koşullarda saklandığı bilinmiyosa çiğ hatta pişmişini de tüketmemek gerek.Belki bu yönden yenmemesi gerekir.Keşke benim de pozitif çıkıp bağışıklığım olsaydı da dışarda et yerken az mı pişmiş diye endişe etmeseydim.Sen yine de doktoruna sor toxoplazma bağışıklığı konusunu.

arkadaş da zaten pozitif olduğu için böyle bi konu açmış diğerleri de bilmediklerinden sanırım böyle tepki vermişler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…