Toxoplazma pozitif çiğ köfte yesem :((

Etsız ye yoksa yeme bence. Aserdım dıyorsan bı ısırık al ama onu bıle almasan daha ıyı. Hamılesın artık karnındakının sorumlulugunu da tasıyorsun.

valla yemeyin derim
ablamın arkadaşının arkadaşı diyeyim
kadın hamileyken yemiş
ve bebeği parazitli doğmuş
bağırsak tenyalarıyla....

doktoruma sordum. pozitif çıktığından dolayı yiyebilirsin dedi. temiz yapan çiğ köfteci ismi önerdi. başka parazit geçmesin diye çok iyi temizlenmiş bol yeşillik ve limon ile yememi önerdi. çiğ köfteyi aldım ama içime sinmedi. yumurtaya bulayarak kızarttım yedim. yorumları okudum. ne kötü anne oldum ya. pozitif demek zaten o virüse karşı bağışıklık kazanmışım demek. sürekli yediğim bi şey bağışıklık kazanmamam imkansız ama yine de yapamadım.

Arkadaşlar da yanlış anlamış heralde.Yumurtaya bulayıp kızartınca içi kızarmış oluyo mu peki?Merakımdan soruyorum canım.Etlisini olmasa bile etsizini kızartmayı denemek istyorum da.Tadı nasıl çok merak ettim.Hamilelik işte her gördüğümü duyduğumu canım çekiyo

işte bu kadar:)iyi yapmışsın canım ben dedim okumuşsundur arkadaşlar bilmediğinden sanırım pozitif olunca ona bağışıklığın olduğunu ondan abarttılar sanırım önce doktoruna sor zaten burda her türlü insan var moralini bozabiliyolar sen asla kötü bi anne değilsin ayrıca aşermişsin ve danışmışsın hatta doktoruna sorduğun halde yememişsin sana akıl verirken saçmalayanlar utansın

köftenin içte kalan eti nasıl kızarıyorsa bu da öyle kızarıyor diye düşünüyorum. tabi bitaz ince yapıyoruz. iki elin arasına alıp bastırıyoruz. tepik denir bizim orda. yumurta kokusunu hissetmiyorsun zaten. tadı aynı çiğ köfte gibi. biz akşamdan kalan -şişmiş- çiğ köfteden yaparız. hatta akşam az yer payımızı sabaha tepik için saklarız. süperrr olur. tazeden yapınca aman aman güzel olmadı. ama yine de canım artık çekmiyor en azından. işe yaradı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…