evet arkadaşlar bende eldiven giymeden ete dokunmuyorum,sebze ve meyveleri çok iyi yıkayıp yiyiyorum,eti çok iyi pişirmeden yemiyorum.hangi haftadan sonra tehlikeyi atlatmış sayılıyoruz arkadaşlar bu konuda bir bilginiz var mı?ben 19. haftadayım acaba tehlikeyi atlatmış sayılırmıyım?
benimde tokso negatif üstelikde evimde kedim var. pişmemiş yada az pişmiş etlerden uzak durdum sdece birde kedimin wc eşim hallediyor başka ekstra bişey yapmıyorum.aslında bu toksoplazmanın negatif yada pozitif olması nasıl oluyo anlayamıyorum ben normalde çig kıyma yiyen eti çooook az pişmiş seven sokakkedileriyle köpekleriyle vıç vıç olan biiriyim ama negatif pozitif çıkanlar eminim bunları yapmıyolardır.
benim yıllar önce bi 10 yıl kadar önce bekarken gözümde toxoplazma çıktı ağır ve uzun süreli antibiyotiklerle geçti
farketmesem kör olabilirmiştim Allah korusun zaten göz numaramda büyüktü
sonrasında gebelikte düşüğe neden olabiliyo dedndi bi kadın doğumcuya sormuştum olmaz demişti
antikoru bende pozitif çıkıyo
hamile kaldığımda dr a söyledim bana onun için şuan yapabileceğimiz bişey yok dedi
dediğiniz gibi çiğ et yemiyorum ellememeye çalışıyorum gerçi antikorum var ama Allah korusun
evlatlarımız sağlıcakla gelsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?