Toxoplazma testi (-) olan Hamile kardelerim bilgilerimizi paylaalm.

benimde negatif çıktı , dikkat ediyorum elimden geldiğince.
10 yaşıma kadar hayvanlarla iç içe büyüdüm hayatımın her döneminde bir hayvanım oldu. nasıl geçirmemişim hayret yani.
şu anda da 2 adet muhabbet kuşum var. ama önlem olarak başka odaya aldım ve eşim ilgileniyor. ne olur ne olmaz. hiçbir şey için bebeğimi riske atamam doğrusu.
çok da kasmamak lazım ben zaten teşhisi konmuş bir obzesif hastasıyım, üzerine gidersem bu konunun benim için hiç iyi olmaz kaydirigubbakcemile3
tedbirimizi elimizden geldiğince alalım gerisi Allah'a kalmış.

Kizlar internette bakarken dikkat ettim burayi buldun benimde tox testin negatif cikti ve icim icimi kemiriyor neyapacam allahim insallah bbegime bisi olmaz

Arkadaşlar hepinizin yazdıklarını tek tek okudum. Şaşırtıcı olan toxoplazma sonucu negatif çıkan arkadaşların hayvanlarla haşır neşir olması.. Benim de 9 yaşında bir kedim var, hiç dışarı çıkmıyor ve sadece hazır mama ile besleniyor çiğ et yemiyor ve tuvaletini sürekli eşim temizliyor. (riskli bir durum görünmüyor yani) Ama evdeki kedim dışında sokakta beslediğim onlarca kedi oldu bugüne kadar. Çocukluğumdan beri dışarda her gördüğüm kediye köpeğe yanaşır severdim fazla haşır neşirim anlayacağınız.. Şu anda 10 haftalık hamileyim ve toxoplazma sonucum negatif çıktı benim de. Şimdi dışardaki kedileri uzaktan seviyorum tedbir olarak. Tavuk, balık vs. dokununca ellerimi iyice yıkıyorum; mümkün mertebe eldiven kullanmak gerekir. Zaten yeşillikleri sirkeli suda bekleterek yıkıyorum sürekli. Ama insan yine de tedirgin oluyor elde değil.. Kendinden çok bebeğini düşünüyorsun çünkü. Allah evlatlarımızı sağlıklı sıhhatli kucaklarımıza almamızı nasip etsin. Şimdi her ay toxoplazma testini tekrarlamayı düşünüyorum ben. Gerek var mı sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…