başka bir sorana da yazdım şimdi. aynısını kopyalıyorum:
ben de uzun uzun araştırdıktan sonra philips power pro'da karar kıldım. hatta kampanyasına katıldım önce ama çıkmayınca gidip aldım :))
1,5 yaşındaki kızım alerjik olduğu için hepa filtre benim için önemliydi. bi de ütü, süpürge falan diyince bana en kalitelisi philips gibi geliyo nedense.
araştırmalarımdan öğrendiğim şunlar:
1- hepa filtre egzos filtresi gibi bişeymiş. süpürgenin ucundan hava giriyor, bu filtreden geçtikten sonra dışarı çıkıyor. hani süpürgelerin arkasından hava çıkar ya, bununki önce bi filtreden geçip öyle çıkıyor. yani tozlar, bakteriler azaltılmış oluyor. bu hepa filtrenin kademeleri varmış. 11, 12, 13 yanılmıyorsam. benimkinin hepa 12. kızım ben süpürürken elimden alıp süpürmek istediği için sürekli süpürgenin arkasında dönüp duruyor, zaptedemiyorum. en azından şimdi üfleyen hava daha zararsız.
2- filtrenin önünde bi sünger var, 3-4 ayda bir yıkanarak temizleniyor. süpürgenin üstünde resimle anlatmışlar nasıl olduğunu, resmini çektim, kolaylığını anlarsınız.
3- filtrelerin yırtılmadığı sürece değişmesi gerekmiyormuş. fiyatlarını tam bilmiyorum ama benimkinin 40-50 civarı bişey sanırım.
4- power pronun başlığı aeroseal diye bişey. özelliği halıların tüylerinin arasını açıp daha güçlü süpürüyormuş. bi de %40 daha fazla çekiş gücü diye reklam yapıyolar. bizim halıdan çok toz çıktı gerçekten. hatta geldiğimizde yanımda arkadaşım vardı, birlikte denedik, rezil oldum. önceki gün temizlik yapılmıştı evde, ona rağmıen koca bi tutam toz çıktı halıdan.bi de antialerjik halı güya.
5- ben torbasız model istiyodum, biraz manyakça ama ne kadar toz çıktığını görüyorsun, oh evim temizlendi diyorsun :) bi tek nasıl temizleniyo, dökerken toz saçılmaz mı diyodum. ama çok kolaymıx, hemen çıkarıp poşete döküyosun.
6- parke başlığı var bunun. normal başlık ama ucunda iki tane yuvarlak bez parçası var. bi yandan süpürürken bi yandan da silmiş oluyorsun. normal başlıkla bunu dönüşümlü kullanıyorum.
alalı 3 hafta oldu. şimdilik çok memnunum. bi sorun çıkarsa haber veririm :)
Eki Görüntüle 408955