- 3 Haziran 2010
- 4.364
- 6.676
- 398
- Konu Sahibi Mavimuhabbetkusu
-
Kesinlikle..Minimalist yaşama geçince epey azalıyor . Benim küçük oğlumun ev tozlarına alerjisi var ve ben çok az eşyayla hayatımı sürdürüyorum. Fon perdeler , biblolar , tablolar , tavana kadar ulaşmayan veya boyunuzun silerken yetişmediği dolaplar , kolay süpürülmeyen yatak altları hep toz biriken yerler . Ortadan kaldırıp bir kutuya doldurun . Kitaplığa kapak yaptırın , yoksa kitapları da kaldırın .
Yani az eşya çok hayat demektir
Bende esyalardan oldugunu dusunuyorum. Bunu ispatlayamam ama yemin edebilirimMinimalist yaşama geçince epey azalıyor . Benim küçük oğlumun ev tozlarına alerjisi var ve ben çok az eşyayla hayatımı sürdürüyorum. Fon perdeler , biblolar , tablolar , tavana kadar ulaşmayan veya boyunuzun silerken yetişmediği dolaplar , kolay süpürülmeyen yatak altları hep toz biriken yerler . Ortadan kaldırıp bir kutuya doldurun . Kitaplığa kapak yaptırın , yoksa kitapları da kaldırın .
Yani az eşya çok hayat demektir
Perdelerinizi yıkamadıysanız perdeleri yıkamanızı öneririm, bende de aynı sorun vardı biraz azaldı perdeleri yıkadıktan sonraKizlar evim aşırı toz oluyor. Surekli supuruyorum ama mesela evde olmadigimiz supuremedigimiz zamanlar oluyor en kotu 3 gun gecse odami supureyim diyorum bazalarin arkasini cekiyorum aşiri toz kaplanmis oluyor. Soguk bi memleketteyim cam acar havalandirir sonra kapatirim yani surekli acik degil ve aşiri gunes goruyor.gunesle alakali olabilir mi .veya bunun bi cozumu var midir.
kurutma makınası hangisi kullanıyorsunuz.İmkan varsa kurutma makinesi öneriyorum.
Evdeki toz büyük ölçüde bitti.
Süpürge de önemli.
İyi çekiyorsa toz olusmasini azaltıyor.
Ama benim halilarim da kalın değil.
Hepsi toz tutmayan, havsiz ve yıkanabilir olanlardan.
komurlemi isiniyorsunuz?Kizlar evim aşırı toz oluyor. Surekli supuruyorum ama mesela evde olmadigimiz supuremedigimiz zamanlar oluyor en kotu 3 gun gecse odami supureyim diyorum bazalarin arkasini cekiyorum aşiri toz kaplanmis oluyor. Soguk bi memleketteyim cam acar havalandirir sonra kapatirim yani surekli acik degil ve aşiri gunes goruyor.gunesle alakali olabilir mi .veya bunun bi cozumu var midir.
aynen dediginiz gibi güneşten kaynaklı benim evimde o şekilde .Kizlar evim aşırı toz oluyor. Surekli supuruyorum ama mesela evde olmadigimiz supuremedigimiz zamanlar oluyor en kotu 3 gun gecse odami supureyim diyorum bazalarin arkasini cekiyorum aşiri toz kaplanmis oluyor. Soguk bi memleketteyim cam acar havalandirir sonra kapatirim yani surekli acik degil ve aşiri gunes goruyor.gunesle alakali olabilir mi .veya bunun bi cozumu var midir.
bence güneş ışınları küçük toz partüküllerini harekete geçirip toplanmasını sağlıyor. daha görünür hale getiriyor.aslında herkesin evinde toz var ama bazıları daha görünür.Bilmem bi dusunce sadece
Ben daha önce başka bir ilde oturuyordum, orada inanılmaz toz oluyordu evim. Kuru bir havası vardı ona bağladık. Şimdi normal standartlarda toz oluyor.Kizlar evim aşırı toz oluyor. Surekli supuruyorum ama mesela evde olmadigimiz supuremedigimiz zamanlar oluyor en kotu 3 gun gecse odami supureyim diyorum bazalarin arkasini cekiyorum aşiri toz kaplanmis oluyor. Soguk bi memleketteyim cam acar havalandirir sonra kapatirim yani surekli acik degil ve aşiri gunes goruyor.gunesle alakali olabilir mi .veya bunun bi cozumu var midir.
Faydası ne oluyor bu yöntemin?Nedenini tam bilemem ama temizlikçi abla eski yün kazağını geyirip toz alıyor 10 dk da şıp diye ben de öyle almaya başladım tavsiye ederim
Yun kazakNedenini tam bilemem ama temizlikçi abla eski yün kazağını geyirip toz alıyor 10 dk da şıp diye ben de öyle almaya başladım tavsiye ederim
Faydası ne oluyor bu yöntemin?
Güneş nasıl toz üretiyor olabilir sizce? Nasıl bir mantık kurdunuz?
Kurutma makinesi çamaşırları çektiriyor mu?İmkan varsa kurutma makinesi öneriyorum.
Evdeki toz büyük ölçüde bitti.
Süpürge de önemli.
İyi çekiyorsa toz olusmasini azaltıyor.
Ama benim halilarim da kalın değil.
Hepsi toz tutmayan, havsiz ve yıkanabilir olanlardan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?