Tozoplazma Testiniz Negatif Çıktıktan Sonra Evcil Hayvanınız ve Gebeliğiniz nasıl sür

eakgull

Guru
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
2.188
855
398
merhaba arkadaşlar, gebelik öncesinde tüm testlerimi yaptırmak istedim. Toxoplazma ıgs ve ıgm negatif çıktı. Doktor bu hastalığı geçirmediğimi ve gebelik süresinde de geçirmemem gerektiğini söyledi. Köpeğinizi veterinere götürün ve aynı test ona da yapılsın dedi. Yani hemen uzaklaştırın vs demedi. Ama hastalığı kapmayın dedi. Öyle arada ki konu ne yapacağım konusunda kafam çok karıştı. Bu durumu yaşayan varsa bilgi verebilirse sevinirim

Merhabalar. Ben 11 haftalik hamileyim. 2 bucuk yasinda bir köpüşüm var. Bende de toksoplazma negatif cikti. Toksopkazma bildigim kadariyla kopekten bulasmiyor zaten. Kedi diskisindan bulasiyor. Kedimiz de vardi gerci bizim:)) ben kizima test falan yaptirmadim. Cig et yedirmezsen ve ic dis parazitini duzenli yaptirirsan hic bisey olnaz.., benim doktorum bunlari soylemisti. Koynumda uyuyo hala bizimki :)) toksoplazmadan korubmak istiyorsan cig ete pek temas etme, cig et degen tahtayi bicagi amonyakli deterjanla yika, iyi yikanmamis yesillik tuketme :)) bunlardan daha sık bulasiyor emin ol.

Merhabalar. Ben 11 haftalik hamileyim. 2 bucuk yasinda bir köpüşüm var. Bende de toksoplazma negatif cikti. Toksopkazma bildigim kadariyla kopekten bulasmiyor zaten. Kedi diskisindan bulasiyor. Kedimiz de vardi gerci bizim:)) ben kizima test falan yaptirmadim. Cig et yedirmezsen ve ic dis parazitini duzenli yaptirirsan hic bisey olnaz.., benim doktorum bunlari soylemisti. Koynumda uyuyo hala bizimki :)) toksoplazmadan korubmak istiyorsan cig ete pek temas etme, cig et degen tahtayi bicagi amonyakli deterjanla yika, iyi yikanmamis yesillik tuketme :)) bunlardan daha sık bulasiyor emin ol.

canım teşekkür ederim yorumun için. Allahım bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Benden daha çok eşimin kafası allak bullak oldu. daha gebe değilim, hamile kalmaya çalışıyorum. Risk çok büyük göze alınmaz diyorlar. Her an kapabilir diyorlar. Yani ben dışkı ile temas etmesem ve dışardan gelince ayakları, poposu düzgünce silinse sorun olmaz sanırım değil mi

canım teşekkür ederim yorumun için. Allahım bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Benden daha çok eşimin kafası allak bullak oldu. daha gebe değilim, hamile kalmaya çalışıyorum. Risk çok büyük göze alınmaz diyorlar. Her an kapabilir diyorlar. Yani ben dışkı ile temas etmesem ve dışardan gelince ayakları, poposu düzgünce silinse sorun olmaz sanırım değil mi

Olmaz bi sorun. Köpeklerde olmuyo çünkü. Kedide oluyo diye biliyorum. İçiniz rahat etsin dersen götürün veterinere sorun. Ama ben öpüp kokluyorum sürekli köpüşümü. Bişey de olmadı. Çiğ et yedirme, hasta hayvanlarla pek muhattap olmasın, iki ayda veya üç ayda bir de iç parazit dış parazitini yaptırın. Bişeycikler olmaz. Daha çok dediğim gibi iyi yıkanmamış yeşillik, çiğ et balık tavuktan bulaşıyormuş. Onlara dikkat et.

Back
X