Trabzon set 22 ayar mı 14 ayarmı alayım

minnos81

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
284
342
303
Sakarya
Na zamandır hevesim vardı trabzon sete.Eşim istiyorsan alalım deyince bir kuyumcuya girdik fiyat sormaya.kuyumcu 14 ve 22 ayar seti çıkardı yanyana koydu.gözle kesinlikle farkı anlaşılmıyor.14 ayara 6000 küsür 22 ayara 20.000 tl dedi.Eğer yatırımlık da olsun istiyorsanız 14 ayar alın dedi.14 ayarı bozdurunca 3000tl zarar edersiniz 22 ayarda 6000tl dedi.mantıklı geldi 14 ayar dediğim gibi gözle de fark anlaşılmıyor.ne yapayım sizce 14 ayar mı 22 ayar mı alayım.

Ayar ne demek?
Ben de geçen gün böle bir konuda zarar ettim de bi söyleseniz bilsem ya?

Bunları takacak mısınız?
Bence çok çirkinler.
Yatırım içinse de 14 ayarı almanız daha mantıklı

Yatırımlık trabzon set alınmaz. Zararı göze alarak al alacaksan. Heves, gösteriş için de çok fazla paralar bence

Yani bide şöyle bak 14ayar alırsan yüzde 50 zarardasın 22ayar alırsan yüzde 30. Bide bildiğim kadarıyla 14ayarlar soluyormuş ama nekdr doğru bilemicem. Güle güle kullan

maddi durumunuza bağlı yani 20 bin nerede 6 bin nerede arada çok büyük fiyat farkı var

Durumunuz baya iyi herhalde ki yatirimlik altin da6000 zararben hic sevmiyorum boyle set altin falan en son 3sene once takimda taktilar oyle evde yatiyorlar simdi .munkunse elim kolum disinda her yerde durabilirler.sizde illa alicaksaniz 14ayar alin bari yazik gunah zarara

Son zamanlarda gittiğim bütün düğünlerde gelinlere bu setten takıldı.çirkin mirkin ama şuanın modası trabzon set:)))

Ayar ne demek?
Ben de geçen gün böle bir konuda zarar ettim de bi söyleseniz bilsem ya?

Bunları takacak mısınız?
Bence çok çirkinler.
Yatırım içinse de 14 ayarı almanız daha mantıklı
Ayar altının saflığı belirtmek için kullanılan bir terim. 24 ayar en saf olan. 22 18 14 diye gidiyor.

Son zamanlarda gittiğim bütün düğünlerde gelinlere bu setten takıldı.çirkin mirkin ama şuanın modası trabzon set:)))
Herkes takıyor diye takmak zorunda mısın minnoş.
Ne biliim sanki o paraya daha hoş şeyler alınabilir

Ayar altının saflığı belirtmek için kullanılan bir terim. 24 ayar en saf olan. 22 18 14 diye gidiyor.
Neverone sen ekonomi topiğinde takılıyorsun değil mi?
He ben anlamıyorum bu ayarlar sebebiyle gram altında 40 lira zarar ettim.

Konu sahibi bak zarar var ya inanılmaz can sıkan bir şey içime oturdu.
Sakın alma zarar edeceksen

ay cok sacma gelebilir dedigim ama esimin ailesinin memleketindenmidir nedir, trabzon setinin adindan nefret ediyorum :)
ama altin takmayi seviyorsan gosterisli bir set, ama yatirim seklinde dusunulemeyecek gibi duruyor. al gule gule tak, satmasini dusunme suan, keyfini cikar amdem seviyosun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…