Trafik korkusu :( Nasıl cesaret kazandınız,bu kadar mı zor ?

Merhaba bayanlar... Ehliyetimi geçen yıl aldım arabamı ise 2 ay kadar önce.Hafta sonları ve bazen akşamları eşim yanımdayken kullanıyorum.Araba kullanırken eşimle arada tartışsak da genelde iyi kullandıgımı söylüyor. Kurallara uyuyorum,hız yapmıyorum,dönüşlere sinyallere..vs dikkat ediyorum.Aslında ilk günlerdeki gibi aşırı da panik yapmıyorum ama hala tek başıma trafiğe çıkmaya cesaret edemiyorum.Ya yokuşta kalkamazsam, ışıklarda kalırsam, dar yolda karşıdan araba gelirse, park edemezsem...gibi bir sürü şey dolanıyor aklımda..
Arabam evin önünde dururken yürümek zor geliyor artık. Pratik hergün yapamıyorum. Eşim yoğun çalışıyor ancak hafta sonları o yanımdayken kullanabiliyorum.Ne yapacağım ya ben :KK34: Bu kadar zor mu gerçekten, şu içimdeki korkuyu nasıl atacağım ?
En büyük hata eşle trafiğe çıkmak bence :) ben ne zaman kendi başıma çıktım işte herşey, tüm korkularim o zaman bitti.. 7 yıldan beri de trafik kurdu oldum resmen :) al anahtari,hergün kısa bi tur at gel ,bi şekilde o direksiyonun başına geç. .sokakta bile sursen olur. .sadece hafta sonlariyla olmaz bence..inanki o zaman heyecan, korku ne varsa geçiyor, alisiyorsun..

Yine olur inşallah... Ayakkabılarımı bile daha topuksuz seçmeye başladım.Sözde sık sık araba kullanacağım ya zor olmasın diye.. Ama önce gerçekten kullanabilmem gerekiyor tabi :KK70:
neler var arkadaşım biz mi beceremicez.

ben de atlatıcam o canlı birine zarar verme korkumu. kullanıyorum ama yayayı görünce ya atlarsa diye yüreğim ağzıma geliyo. bu arada çok yorucu ve sıkıcı bişey bence araba kullanmak.

önce semtinizde tur at. çocuksuz sokaklarda 2. viteste takıl hafif hafif.

vites otomatik olsa daha rahat kendi arabamı alırsam nasip olursa, otomatik alıcam.

manuel zorlaştırıyo işi.

Benim için bu işin sırrı kendimi mecbur hissetmemdi.
Rahatıma düşkünüm, aylarca eşim bıraktı okula, dönüşte 15 dakikalık yolu aktarma yaparak 1 saatte geliyordum.
Sonra bana araba aldık, yine öyle devam etti.
Çalışmaya ilk çıktığımızda korkudan 5 dakika durabildim direksiyonda.

Diyorum ya çok güvensizdim.
1 ay araba resmen yattı.
Sonra ders programım değişti Allah'tan, eşimle saatlerimiz uymadı, sabahları yolda 1 saat harcamak işime gelmedi, mecbur kullandım :)

Şimdi okul-ev arasında çok rahatım, ama başka yere gitmem gerekse düşünüyorum, uyuyorsa eşime bıraktırıyorum.
Aslında gitsem alışıcam ama alışma süresi zor geliyor.

Kendiniz çıkın, yapabilir miyim diye çok düşünmeden alın anahtarı çıkın.
Ne güzel cesaretlendiyorsunuz :) okul ev arasında kullanıyorsanız başka yerlerde de sorun yaşamazsınız bence ,yolu az çok bildikten sonra sorun olmaz bence...

Ya ne korkuyorsun ac dortluleri herkes acemi oduginuzu anlar zaten.sonra dikiz aynasindan bi kendine bak gobegini kasi.havali havali at vitesi:cool:
Ac cd yi orhan baba calsin hatasizz kul olmazzz calsin:ıslık:
Acilinnnn sofor nebehatt yollardaaa:KK71:
Ablama enistem araba alicakti otomatik vites alayim dedi ablam manuel olmassa kullanmam onun havasi vites atmakta demisti cilgin seyy:rolleyes:

En büyük hata eşle trafiğe çıkmak bence :) ben ne zaman kendi başıma çıktım işte herşey, tüm korkularim o zaman bitti.. 7 yıldan beri de trafik kurdu oldum resmen :) al anahtari,hergün kısa bi tur at gel ,bi şekilde o direksiyonun başına geç. .sokakta bile sursen olur. .sadece hafta sonlariyla olmaz bence..inanki o zaman heyecan, korku ne varsa geçiyor, alisiyorsun..
darısı başıma :) bir de evim ana cadde üzerinde trafiğin en yoğun oldugu bölge.. bu da biraz cesaretimi kırıyor sanırım.

Ya ne korkuyorsun ac dortluleri herkes acami oduginuzu anlar zaten.sonra dikiz aynasindan bi kendine bak gobegini kasi.havali havali at vitesi:cool:
Ac cd yi orhan baba calsin hatasizz kul olmazzz calsin:ıslık:
Acilinnnn sofor nebehatt yollardaaa:KK71:
Ablama enistem araba alicakti otomatik vites alayim dedi ablam manuel olmassa kullanmam onun havasi vites atmakta demisti cilgin seyy:rolleyes:
çok hoşsun :KK70: senin gibi biri lazım yanıma aslında.. :cool::cool:

neler var arkadaşım biz mi beceremicez.

ben de atlatıcam o canlı birine zarar verme korkumu. kullanıyorum ama yayayı görünce ya atlarsa diye yüreğim ağzıma geliyo. bu arada çok yorucu ve sıkıcı bişey bence araba kullanmak.

önce semtinizde tur at. çocuksuz sokaklarda 2. viteste takıl hafif hafif.

vites otomatik olsa daha rahat kendi arabamı alırsam nasip olursa, otomatik alıcam.

manuel zorlaştırıyo işi.
aynen annemde bunu söylüyor.kendime 'kimler kullanıyo ben mi kullanamaycağım' diyecekmişim.
eşim otomatik alsak mı demişti aslında aradaki fiyat farkından solayı gerek yok dedim demez olaydım :KK70: ama çoğu kişi de manuel daha zevkli alışınca diyorlar. bir de bana sor debriyaj gaz dengesi kuracam derken ter döküyorum :110:

Arabayi ve kullanmayi cozdugunde korkun gececek buda az pratikle olmaz imkan yoksa ders alman gerek yenene kadar. Ya da gece geç saatlerde veys sabah cok erken saatlerde pratige cıkmak lazim. Ben en çok gece 2-3 civarı tenhalikta bircok yolu denedim tanidim iyi oluyor.

çok hoşsun :KK70: senin gibi biri lazım yanıma aslında.. :cool::cool:
Ya tirsma bizim mahhalede totosunu zor kaldiran bi teyze kulaniyor sen ralli yaparsin onun yaninda:duduk:
2.vitesi gecme yavs yavas sagdan sagdan ilerle .baktin karsindan gelen niyeti bozdu kornaya iyice bas birde cemkir :halay:yavas gidersen yaya onune atlasada frene bastinmi durur bu meret:duduk:
Dortlulerini keisn acik tut acemiyim aga yaz arka cama koy:63:
Hadi sana guveniyorum insallah asfalti aglatacaksin:KK14:

aynen annemde bunu söylüyor.kendime 'kimler kullanıyo ben mi kullanamaycağım' diyecekmişim.
eşim otomatik alsak mı demişti aslında aradaki fiyat farkından solayı gerek yok dedim demez olaydım :KK70: ama çoğu kişi de manuel daha zevkli alışınca diyorlar. bir de bana sor debriyaj gaz dengesi kuracam derken ter döküyorum :110:
nesi zevkli allah aşkına. külfetten başa neye yarar. bizim insanımız uzatmayı seviyo yolu. bi gaz bi frenle olcak işi neden uzatıym ya. boşver sen:D

boş yerlerde çok çalıştım kullanmak konusunda pek sorunum kalmadı diyebilirim. benim korkum trafikte olabilecek şeylerle ilgili,cesaretsizlik var.. mesela ışıklarda kalkamazsam, geri giderken çarparsam,arabayı park ettiğim yerden çıkaramazsam.. gibi ..
Kalkarsınız canım cesaretli olun. Sonuçta biliyorsunuz sürmeye farz edin eşiniz yanınızda ;)

darısı başıma :) bir de evim ana cadde üzerinde trafiğin en yoğun oldugu bölge.. bu da biraz cesaretimi kırıyor sanırım.
1-2 kere orada ciksan diğer yerler çerez gibi gelir sonra:) ..ben manuel vitesi trabzonda kullanmaya baslamistim,düz yol yok neredeyse heryer yokuş, dağ tepe,yayla.. sonra ic anadoluya bi geldim oda ne!! yollar asvalt önünde uzaniyor,stop etmiyorum yokusta kalmiyorim,badinaj cekmiyorum :D sende öyle olursun,trafikte zor yerde çık, diğer yerler dedigim gibi çerez olur..

Arabayi ve kullanmayi cozdugunde korkun gececek buda az pratikle olmaz imkan yoksa ders alman gerek yenene kadar. Ya da gece geç saatlerde veys sabah cok erken saatlerde pratige cıkmak lazim. Ben en çok gece 2-3 civarı tenhalikta bircok yolu denedim tanidim iyi oluyor.
çok iyi fikir aslında gece çıkmak.. haftada en azından 4-5 gün çalışmadan cesaretimi toplayamayacağım sanırım

1-2 kere orada ciksan diğer yerler çerez gibi gelir sonra:) ..ben manuel vitesi trabzonda kullanmaya baslamistim,düz yol yok neredeyse heryer yokuş, dağ tepe,yayla.. sonra ic anadoluya bi geldim oda ne!! yollar asvalt önünde uzaniyor,stop etmiyorum yokusta kalmiyorim,badinaj cekmiyorum :KK70: sende öyle olursun,trafikte zor yerde çık, diğer yerler dedigim gibi çerez olur..
maşallah.. inşallah ben de birgün böyle yazabilirim. canıma tak dedi artık. olmasa neyse de arabam duruyor evin önünde ben yürüyorum acil işim olsa bile.. kendi kendime sinir oluyorum :kızgın:

çok iyi fikir aslında gece çıkmak.. haftada en azından 4-5 gün çalışmadan cesaretimi toplayamayacağım sanırım

Evet normalde cikmak istemedigim yol ve caddeleri o saatlerde in cin top oynarken bir guzel gezmiştim bir süre.

Kendimi test ediyordum mesela hizlanip acil durum frenlemesi yapip en kısa surede nasıl durabilirim bunu calisiyordum filan. :)) viraj calismasi yaptim bol bol. Seri manevra calistim mesela.
Oyle cik trafige tın tın git sonrada suruyom ben yaaa.. boş iş
Tabi ben araba kullanmiyorum motosiklet kullaniyorum vitesli.

Evet normalde cikmak istemedigim yol ve caddeleri o saatlerde in cin top oynarken bir guzel gezmiştim bir süre.

Kendimi test ediyordum mesela hizlanip acil durum frenlemesi yapip en kısa surede nasıl durabilirim bunu calisiyordum filan. :)) viraj calismasi yaptim bol bol. Seri manevra calistim mesela.
Oyle cik trafige tın tın git sonrada suruyom ben yaaa.. boş iş
Tabi ben araba kullanmiyorum motosiklet kullaniyorum vitesli.
darısı başıma :KK9:

Hep bunu yapmak istemistim yeni araba kulanmaya calisip korkanlara mutlaka birileri kizar:KK45:
Hey bana bak kucuk hanim yarin o arabayi kullanacaksin:KK67:bosami aldik sana o arabayi :KK34: kimler kulaniyor sen niye kullanamiyorsunnnn:sinirli:
Karsi komsunun embesil kizindan neyin eksikkk:KK11: hele o araba yrin da yatsin bak ben o arabanin far larini nasil kiriyorum:KK69:
Ohh ck zevkliymiss :rolleyes:

cesaret, mecburiyet, korku bol pratik eşittir rahatlamak :)
istanbulda unkapanı trafiğine saldı eşim beni 1 hafta çalışmadan sonra, işe vardığımda yada eve döndüğümde arabadan bir inerdim kollarım bacaklarım popom bile kasmaktan ağrırdı :)) azıcık meyilli yollarda dur kalk yaparken kaydırıp arkadakine çarpıcam diye kış günü terden sırılsısklam olurdum :)) ama pratik yaptıkca geciyor, debriyaj gaz dengesini yapmayı fizik problemi çzer gibi düşünerek yaparken şimdi ne ara debriyaja basıp bıraktığımı bilmiyorum bile, o kadar otomatiğe bağlanıyorsun.. :)
allah kolaylık versin, kazasız belasız inşallah..
anahtar kelime cesaret.. pratik..

Merhaba bayanlar... Ehliyetimi geçen yıl aldım arabamı ise 2 ay kadar önce.Hafta sonları ve bazen akşamları eşim yanımdayken kullanıyorum.Araba kullanırken eşimle arada tartışsak da genelde iyi kullandıgımı söylüyor. Kurallara uyuyorum,hız yapmıyorum,dönüşlere sinyallere..vs dikkat ediyorum.Aslında ilk günlerdeki gibi aşırı da panik yapmıyorum ama hala tek başıma trafiğe çıkmaya cesaret edemiyorum.Ya yokuşta kalkamazsam, ışıklarda kalırsam, dar yolda karşıdan araba gelirse, park edemezsem...gibi bir sürü şey dolanıyor aklımda..
Arabam evin önünde dururken yürümek zor geliyor artık. Pratik hergün yapamıyorum. Eşim yoğun çalışıyor ancak hafta sonları o yanımdayken kullanabiliyorum.Ne yapacağım ya ben :KK34: Bu kadar zor mu gerçekten, şu içimdeki korkuyu nasıl atacağım ?
Resmen beni anlattın arkadaşım aynı durumdayım o insanın zoruna gidiyor ya

Back
X