Trafik korkusu :( Nasıl cesaret kazandınız,bu kadar mı zor ?

cesaret, mecburiyet, korku bol pratik eşittir rahatlamak :)
istanbulda unkapanı trafiğine saldı eşim beni 1 hafta çalışmadan sonra, işe vardığımda yada eve döndüğümde arabadan bir inerdim kollarım bacaklarım popom bile kasmaktan ağrırdı :)) azıcık meyilli yollarda dur kalk yaparken kaydırıp arkadakine çarpıcam diye kış günü terden sırılsısklam olurdum :)) ama pratik yaptıkca geciyor, debriyaj gaz dengesini yapmayı fizik problemi çzer gibi düşünerek yaparken şimdi ne ara debriyaja basıp bıraktığımı bilmiyorum bile, o kadar otomatiğe bağlanıyorsun.. :)
allah kolaylık versin, kazasız belasız inşallah..
anahtar kelime cesaret.. pratik..
haha aynen de böyle yahu.. debriyaj-gaz dengesini yapacağım derken ter döküyorum ,hele ki rampalarda aman Allah'ım :olamaz:

Se
Merhaba bayanlar... Ehliyetimi geçen yıl aldım arabamı ise 2 ay kadar önce.Hafta sonları ve bazen akşamları eşim yanımdayken kullanıyorum.Araba kullanırken eşimle arada tartışsak da genelde iyi kullandıgımı söylüyor. Kurallara uyuyorum,hız yapmıyorum,dönüşlere sinyallere..vs dikkat ediyorum.Aslında ilk günlerdeki gibi aşırı da panik yapmıyorum ama hala tek başıma trafiğe çıkmaya cesaret edemiyorum.Ya yokuşta kalkamazsam, ışıklarda kalırsam, dar yolda karşıdan araba gelirse, park edemezsem...gibi bir sürü şey dolanıyor aklımda..
Arabam evin önünde dururken yürümek zor geliyor artık. Pratik hergün yapamıyorum. Eşim yoğun çalışıyor ancak hafta sonları o yanımdayken kullanabiliyorum.Ne yapacağım ya ben :KK34: Bu kadar zor mu gerçekten, şu içimdeki korkuyu nasıl atacağım ?

Senin bu tedirgin oldugun durımlar ben araç kullanmayı öğrenirken babamda vardi
Babam o zamanlar işe servis ile gşderdi ve araç anahtarıı evd eolurdu
Hep aracı anahtarı gizlice alıp kendimi yollara atarak öğrendim ve maşallah bir kazam ya da aracı çizdirmişliğim yok hem de
14 yıldır arac kullanıyorum
Çok büyük sedan bir arabafa öğrendim ama şimdi aracım daha küçük

Korkarsanız yapaMazsınız binin arabaya çıkın yola
Direksiyonu da öpecek gbi kullanmayın
Sol şeritten yol sizin gbi gtmeyin yeter:))

Eşinizden, abinizden, babanızdan vs bir yakınınızdan öğrenemezsiniz. Bir kurs hocasıyla anlaşın, 2 saat- Dur-Kalk, park et vs yapamayacağınızdan korktuğunuz şeyleri yapın. Onların arabasında çift debriaj-fren oluyor. Ayrıca hoca da daha önce insanlara öğrete öğrete tecrübelenmiş oluyor. İyice öğrenemezseniz başka bir hoca ile çalışın bir kere daha. Her hocadan farklı bir kolaylık öğrenmeniz muhtemel. Trafikte en önemlisi ayna kontrolleri. Aynaya periyodik olarak bakarsanız, sizi sollamaya çalışan sağınızdan solunuzdan geçenlerden haberiniz olur. Değilsede en azından şerit değiştirmeye karar verdikten sonra 5-10 saniye aynaya bir bakın kör noktanızda araç varsa geçer ya da yol verir.

Se

Senin bu tedirgin oldugun durımlar ben araç kullanmayı öğrenirken babamda vardi
Babam o zamanlar işe servis ile gşderdi ve araç anahtarıı evd eolurdu
Hep aracı anahtarı gizlice alıp kendimi yollara atarak öğrendim ve maşallah bir kazam ya da aracı çizdirmişliğim yok hem de
14 yıldır arac kullanıyorum
Çok büyük sedan bir arabafa öğrendim ama şimdi aracım daha küçük

Korkarsanız yapaMazsınız binin arabaya çıkın yola
Direksiyonu da öpecek gbi kullanmayın
Sol şeritten yol sizin gbi gtmeyin yeter:))
maşallah 14 yıl :nazar: direksiyonu sıkıyodum ilk günlerde ama öpecek kadar yaklaşmıyorum yaa ..yani sanırım öyle,umarım öyledir :-) sağ şeritten gidiyorum hep,bir de şu geri gitme,mesela geri geri bir yerlerden çıkmayı ayarlayabilsem.resmen arabayı bir sağa bir sola gezdiriyorum geri çıkarken ,kabus :KK35:

Eşinizden, abinizden, babanızdan vs bir yakınınızdan öğrenemezsiniz. Bir kurs hocasıyla anlaşın, 2 saat- Dur-Kalk, park et vs yapamayacağınızdan korktuğunuz şeyleri yapın. Onların arabasında çift debriaj-fren oluyor. Ayrıca hoca da daha önce insanlara öğrete öğrete tecrübelenmiş oluyor. İyice öğrenemezseniz başka bir hoca ile çalışın bir kere daha. Her hocadan farklı bir kolaylık öğrenmeniz muhtemel. Trafikte en önemlisi ayna kontrolleri. Aynaya periyodik olarak bakarsanız, sizi sollamaya çalışan sağınızdan solunuzdan geçenlerden haberiniz olur. Değilsede en azından şerit değiştirmeye karar verdikten sonra 5-10 saniye aynaya bir bakın kör noktanızda araç varsa geçer ya da yol verir.
kursta epeyce öğrenmiştim.sonra araya zaman girdim 1 sene hiç kullanmayınca biraz başa sarar gibi oldu.keşke o zaman hemen arabamı alır almaz özel hoca ayarlasaydım eşimden almak yerine. ilk günler çok strese soktu eşim beni.onunda biraz etkisi var şu anki durumumda.. artık daha sakin gerçi ama :sopa:
sol ayna kontrolümü gayet güzel yapıyorum bir de üst ayna ama sağ ile ilgili sorunum var. birde geri giderken dengeyi sağlayamıyorum en büyük sorunumda bu

Bende 10 yıldan fazladir araba kullaniyorum. İlk zamanlar ana caddeye çıkmak icin bütün arabaların bitmesini beklerdim. cikmak icin 10 dakika bekledigimi bilirim öyle :KK22: ama şimdi serseriler gibi yola daliyorum nasilsa arkadaki dikkat etmek zorunda die. Ogrenmek İstiyorsan eşini bekleme al arabayi mahalle aralarinda turla dur. Panik yaptıkca saga çek dur. Rahatlayınca pratiğe devam. Çok faydası olur

sen de mi benim gibisin :oops:
bende senin gibiyim :KK51:
benimde sorunum arabayi ortalayamamak yani bence direksiyon tam ortada olmaliydi :D eşim bile kullanirken ben bağırıyorum aaaaa arabaya çarpcan diye oysaki arada en az 1 metre varmış :işsiz:

Bende 10 yıldan fazladir araba kullaniyorum. İlk zamanlar ana caddeye çıkmak icin bütün arabaların bitmesini beklerdim. cikmak icin 10 dakika bekledigimi bilirim öyle :KK22: ama şimdi serseriler gibi yola daliyorum nasilsa arkadaki dikkat etmek zorunda die. Ogrenmek İstiyorsan eşini bekleme al arabayi mahalle aralarinda turla dur. Panik yaptıkca saga çek dur. Rahatlayınca pratiğe devam. Çok faydası olur
maşallah :nazar: ben evden direk ana caddeye çıkmak zorundayım birazda o nedenle korkuyorum..evin hemen yakınında sakin bir yer yok yani:KK17: ama öyle ya da böyle çıkacağım inşallah. bende uzaktan görüyorum mesela kırmızı yanıyor iyice yavaşlıyorum ki ben ışıklara gidene kadar yeşil yansın beklemeden geçeyim . kaç defa da böyle yaparak yakaladım yeşili :KK73:

benimde sorunum arabayi ortalayamamak yani bence direksiyon tam ortada olmaliydi :KK70: eşim bile kullanirken ben bağırıyorum aaaaa arabaya çarpcan diye oysaki arada en az 1 metre varmış :işsiz:
:KK70: bende en çok geri giderken oluyor o... bir sağa bir sola gezdiriyorum ya ortalayamıyorum :olamaz:

benimde sorunum arabayi ortalayamamak yani bence direksiyon tam ortada olmaliydi :KK70: eşim bile kullanirken ben bağırıyorum aaaaa arabaya çarpcan diye oysaki arada en az 1 metre varmış :işsiz:
Direksiyonu iki elinle sikica tutm bir elinle tut dier avcunun icinde kaydir.ortalayamam sorununu ilk defa duydum kalkis stop etirme varda bilemedim:)

Yahu canım diyelimki ışıklarda kalkamadın sürekli oraya çakılacak değilsin heyecan yapmayacaksın acele etmeyeceksin kuralına göre kalkacaksın en fazla 15-20 saniye geç kalkarsın birazda korna yersin en fazla o olur yani.

Bayırda kalkamadın diyelim frene basarsın el frenini çekersin bir kez daha denersin.

Böyle böyle olur bu iş, hiç çıkmamak daha kötü kendini köreltirsin.

Yan yollardan sahil yolundan çevre yolundan filan başlayabilirsin şart değil direkt trafiğin en yoğun yollarına dalmak. Böyle böyle alışıcaksın işte.

Herkes al anahtari kendin çık demiş .
Trafik öyle riske atilacak birşey değil ki ya.

Trafik kendini deneme yeri calisma yeri degil .

Cesaretim yok diyorsunuz,karsiniza bir anda cocuk ciksa,degisik bir durum olsa kalakalirsiniz.

Esiniz mesgulse ozel ders alin. Trafige de hoca esliğinde cikin. Sonra alisirsiniz zaten.

Herkes anasinin karnindami ogrendi kendin çık gitsin diyen olmus.
Sakın yahu bu kadar basit bir olay değil bu. Tecrubesiz bir hareketiniz karsinizdaki insani kazaya bile surukleyebilir.

Ozel ders alin o zaman kendinize guveniniz de gelecektir.

Herkesle öğrenilmiyo bende trafiğe çıkmadan çok güzel sürüyodum. Babamdan falan iyi öğrenemedim. Dayımla yarım saat çalıştım tek başıma trafiğe çıktım 5 yılda sadece bi kaza yaptım. Onda da acemliği attım. :KK53:

maşallah 14 yıl :nazar: direksiyonu sıkıyodum ilk günlerde ama öpecek kadar yaklaşmıyorum yaa ..yani sanırım öyle,umarım öyledir :-) sağ şeritten gidiyorum hep,bir de şu geri gitme,mesela geri geri bir yerlerden çıkmayı ayarlayabilsem.resmen arabayı bir sağa bir sola gezdiriyorum geri çıkarken ,kabus :KK35:
Zamanla alısırsın ama hep tenha yerlerde sürersen hiç alışamazsın
Cesaretini topla ve tek basına cık kalabalık yerlere:))

bu sene trafiğe çıkmaya başladım. çocukluğumda ve gençliğimde iki trafik kazası geçirdim. kaza sonrası o kaosu, o is kokusunu çok iyi bilirim. zorunda olmasam inan araba asla sürmezdim. öncelikle keşke otomatik araba alsaydın. vites olayı zor bence. ikincisi tek çıkma. ben ilk sürmeye başladığımda arabaya yarımcı ekstra hep üç kişi aldım korkumdan. birine bişey olsa diğerleri yardımcı olsun diye. karayolları olayında psikolojim bozuk benim. yanında birileri varken sür hep. şimdi kaç ay geçti güzel sürüyorum. ama hala kendime güven tam değil, panikleme eğilimim var. panikleme sebebim de kendimden dolayı değil. insanın üzerine süren araçlardan, arabanın önüne atlayan yayalardan dolayı. yalan yok ülkede trafik çok tehlikeli. son hız kullananlar, hayatında sinyal lambası kullanmamış olanlar. of ya. gelişmiş ülkelerdeki trafik sistemi bizde olsa ne güzel olurdu. bu da başka konu neyse

Nasıl cesaret kazandım? Yani şöyle söyleyeyim, içimde, bu konuda resmen bir erkek çocuğu vardı. 14 yaşıma geldiğimde arabayı kaçırma hayalleri kurmaya başlamıştım bile. Ki bunu yaptım, arabayı geceleri kaçırıp kaçırıp eve yakın sokak aralarında sürmeye başladım.

Annemle babamı çok dikkatli şekilde defalarca izlemiştim, nerede neyi yapmam gerektiğini teorik olarak biliyordum zaten, merak ettiklerimi de devamlı soruyordum bu kaçıncı vites gibi.

Böyle böyle başladım, bende deli cesareti vardı tabii. Sana asla tavsiye etmem:)

Öncelikle biri arabayı kullanırken nerede ne yapıyor onu dikkatlice izlemen ve beynine kazıman gerek. Kendin kullanacağın zaman çok rahat olmalısın. En fazla yolun sağından dörtlüleri yakarak yavaş yavaş gidersin. Stress yapmana gerek yok.

Arabayı çalıştırmadan içindeyken önüne aniden birşey çıktığında yapacaklarını prova et ki öyle bir şey yasanacak olursa otokontrol kazanmış olursun ayrıca bu sana bir nebze güven duygusu da verecektir.

Herşeyden önce rahat olmalısın. Panik insana her yanlışı yaptırır. Hadi bakalım gazan mübarek olsun:KK48::KK54:

Back
X