ulkemızde bısıklet veya motor ıcın uygun yollar yok oyuzden bısıklete bınmenız maalesef cok tehlıkelıgeçenlerde bir gün, mahallede şöyle bir bisikletle turlamak için çıktım .kavşaktan sağa dönmek için beklerken...oda ne?...(neyseki karşı yolda idi) kocaman bir harfiyat kamyonu kaptırmış gidiyo...şehrin içinde ben diyim 80 , siz deyin 100 km hızla !!! önüne bırakınız bisikleti , kamyonet çıksa dümdüz ederdi.şöförün cesaretine şaşırdım ama görseydiniz o koca kamyonun gidişini kabusunuz olurdu.
Dünde, akşam haberlerinde izledim, bir tır muhtemelen sağa dönerken , bisikletli doktorun üstüne devrilmiş.ışıklar içinde yatsın.
kiminin derdi kaynana benim derdim trafik.Bu arada aile içi huzursuzlukda çok zor , bilirim.
Daha birkaç ay önce o kamyonlardan biri iki motorcu arkadaşımın ölümüne sebep oldu.Üstelik ceza bile almadı aileler hukuk mücadelesi veriyor o acılarının içinde.geçenlerde bir gün, mahallede şöyle bir bisikletle turlamak için çıktım .kavşaktan sağa dönmek için beklerken...oda ne?...(neyseki karşı yolda idi) kocaman bir harfiyat kamyonu kaptırmış gidiyo...şehrin içinde ben diyim 80 , siz deyin 100 km hızla !!! önüne bırakınız bisikleti , kamyonet çıksa dümdüz ederdi.şöförün cesaretine şaşırdım ama görseydiniz o koca kamyonun gidişini kabusunuz olurdu.
Dünde, akşam haberlerinde izledim, bir tır muhtemelen sağa dönerken , bisikletli doktorun üstüne devrilmiş.ışıklar içinde yatsın.
kiminin derdi kaynana benim derdim trafik.Bu arada aile içi huzursuzlukda çok zor , bilirim.
Daha birkaç ay önce o kamyonlardan biri iki motorcu arkadaşımın ölümüne sebep oldu.Üstelik ceza bile almadı aileler hukuk mücadelesi veriyor o acılarının içinde.
Malesef tırlarda kör nokta denilen bölgeler var aynadan görülemeyen ve arabaları özellikle bisikletleri göremeyebiliyorlar ki bisiklet daha küçük kalıyor devrilme olayı talihsiz bir olay ve kötü bir raslantı yani büyük ihtimal virajı alamadı devrildi bir manevra oldu bisiklette çok yakındı demek ki. Ama bisikletler çevre yoluna bile çıkıyorlar biz işe giderken ve büyük sorun oluyor yani ki dikkatli olmanız lazım kavşakta dönerken çok da hız yapamaz aslında. Motorlardan yana çok şikayetçiyiz bir anda arabamızın yanında bitiyorlar hani o anlamayıp manevra yapsak uçup gidecek ne ışık tanıyorlar ne birşey. Ama bisikletlilerle araba tır kamyonlara göre ayarlamalı kendini normalde bisikletle işlek trafiğe çıkmak zaten yasak
2009-2018 YILLARI TAŞIT CİNSLERİNE GÖRE TAŞITLARIN TRAFİK KAZASINA KARIŞMA ORANLARI
2009 yılı trafik kazalarına karışan motorlu kara taşıt sayısına bakıldığında %52,40’ı otomobillerden, %13,68’i motosikletlerden, %6,91’i kamyonlardan oluşmakta iken, 2018 yılında %53,23’ü otomobillerden, %15,48’i motosikletlerden, %4,78’i kamyonlardan oluşmaktadır
Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri
Hanımefendi yanlış bilgi; işlek trafik diye bir ayrımın kanunda olduğunu sanmıyorum ancak bisikletler yalnızca otoyollara giremez, onun dışında şehirler arası karayollarında dahi, en sağ şeridi kullanmak suretiyle bulunabilir.
Daha biz kendi zihnimizi değiştirememişiz, bisiklete saygıyı bu milletin geneline yaymamız mümkün değil.
Plakayı alıp şikayet etseydin.geçenlerde bir gün, mahallede şöyle bir bisikletle turlamak için çıktım .kavşaktan sağa dönmek için beklerken...oda ne?...(neyseki karşı yolda idi) kocaman bir harfiyat kamyonu kaptırmış gidiyo...şehrin içinde ben diyim 80 , siz deyin 100 km hızla !!! önüne bırakınız bisikleti , kamyonet çıksa dümdüz ederdi.şöförün cesaretine şaşırdım ama görseydiniz o koca kamyonun gidişini kabusunuz olurdu.
geçenlerde bir gün, mahallede şöyle bir bisikletle turlamak için çıktım .kavşaktan sağa dönmek için beklerken...oda ne?...(neyseki karşı yolda idi) kocaman bir harfiyat kamyonu kaptırmış gidiyo...şehrin içinde ben diyim 80 , siz deyin 100 km hızla !!! önüne bırakınız bisikleti , kamyonet çıksa dümdüz ederdi.şöförün cesaretine şaşırdım ama görseydiniz o koca kamyonun gidişini kabusunuz olurdu.
Plakayı alıp şikayet etseydin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?