Transferde Başarısızlık Nedenleri

saliha84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011
970
4
46
İstanbul
İkinci tüp transferim de başarısız oldu.27 Yaşındayım.Bende hiç bir problem yok.Yalnıca eşimde sperm kalitesi problemi vardı.O da aşıldı.Embriyoların hepsi birinci kalite ve 13 adetti.Üstelik dondurulmuşlarla yaptığım 2. deneme de 2 adet embriyo transfer edilmişti.Rahim kalınlığı vs de iyiydi.Ancak sonuç yine negatif.Anlayamıyorum nedenini.Bu kadar olumlu şartlara rağmen olmuyor.Benzer durum yaşayan var mı?

ben varım canım 1. denememde 13 yumurta toplandı 9 tane 1. kalitede embriyo oluştu ve 3. gün 3 tane transfer edildi dondurmak istemeyincede geri kalan 6 tanesinin gelişimleri nasıl olacak diye bakmışlar 6. günün sonunda bile hale yaşıyorlarmış embriyoloğum tutmamasına öyle şaşırdıki dosyama kesin gözüyle bakılıyordu doktor senden mutlaka hamilelik bekliyorum dedi aynı gün transfer olan biri vardı onun şansı %40 dı doktor ona umutlanmaki sonunda hayal kırıklığı yaşama dedi neyse test günü gittiğimizde onunki tutmuştu benimki tutmamıştı doktor embriyolog öyle şaşırmıştıkı ama olmadı yani bu işler nasip işi Rabbim biliyor doğru zamanı eğer o isterse olur istemezse olmaz aynı bizim yaşadığımız gibi şimdi ben 2. tedaviye başladım bugün iğnelerin 7, günü yarın son kontrolum var bakalım inşallah bizimde anne olma zamanımız gelmiştir.HAYIRLISI ALLAHTAN

benim de ilk denememde 3. gün birinci sınıf 8 hücreli iki adet transfer edildi üstelik daha önce 2 kez de kendiliğimden hamile kalmışlığım var ama olmayınca olmuyor işte..
doktorum transferi yaptıktan sonrası tıbbın bildiği bir alan değil orası tamamen Allaha kalmış diyor..
Şu an ikinci tedavimdeyim umarım bu sefer yüzüm güler hep beraber inşallah..

Arkadaşım bu tüp bebek işleminde bütün işlemlerin düzgün problemsiz gitmesine rağman negatif sonuç çıkmasının nedenini doktorlarda açıklayamıyor. Bu nokta da iş allahın takdirine kalıyor çünkü beninde hiçbir problemin yoktu embriyolar verildikten sonra gayet iyi de dinlendim, 4 gün boyunca fakat geçen hafta bende negatif sonuç aldım yinede adetim gelinceye kadar bir umudum vardı malesef bu gün adetim geldi . Bu konuda dediğim gibi doktoruma sorduğumda tam bir açıklama yapamadı. Embriyoları içimize verildikten sonra ne olup bittiğini bilmediklerini söyledi. Dediğim gibi biraz kaderci olabilirim fakat bazı şeyleri tıp bile açıklayamıyor, herşey yüce rabbime kalıyor. Vakti zamanı gelince nasip edeceğini düşünüyorum. Bu konuda da canınızı sıkmayım. üzülecek ve kendimizi parçalayacak bir şey yok. çünkü hiç birşeyin sonu değil. Daha kötüsüde olabilrdi. Allah korusun hamile kalıp kaybet gibi veya özürlü olması vb. Benzer şeyler .... Allah göstermesin allahım herşeyin hayırlısını nasip etsin.hayırlı eli ayağı düzgün akılsız noksansız en kısa zamanda da gönlümüzün muradını versin.

merhaba,
Bende 27 yaşındayım ve şuan 2. tüp bebek denemesi yaptım ve yarın test günüm. anladığım kadarıyla seninde 2. denemen negatif ile sonuçlanmış öncelikle çok geçmiş olsun. Sana 2. denemende 2 adet embriyomu transfer edildi. Bana yeni yasa gereği tek embriyo transfer edildi.

arkadaşlar, bi süre giremedim.cevaplarınız için teşekkürler.peki başarısızlıktan sonra doktorunuz sizden ek test vs istemedi mi?başka bir sebep aramadı mı yani?olmayınca olmaz biliyoum, inançlı bir insanım ama kafamı karıştıran şey; acaba başka birşeylerin araştırılması gerekiyor mu?doktoruma sorduğumda hiç bir şeye gerek yok diyor ama içim rahat değil.siz ne düşünüyorsunuz?

benim doktorum ilk negatiften sonra histereskopi uyguladı bana rahimde yapışıklıklar varmış onları düzeltti şimdi ikinci için ilaç kullanıyorum, başarısız denemeden sonra histereskopi ile rahmin içini görmekte yarar var demişti doktorum..

canım,merak ettiğim cevabı aldım.ben de bunu düşünüyordum ama doktorum hiç bi şeye gerek görmüyo.böyle şüpheyle beklemektense, doktorumu değiştirmem daha sağlıklı olacak sanırım.

canım,merak ettiğim cevabı aldım.ben de bunu düşünüyordum ama doktorum hiç bi şeye gerek görmüyo.böyle şüpheyle beklemektense, doktorumu değiştirmem daha sağlıklı olacak sanırım.

belki pat diye doktor değiştirmek değil de ikinci bir görüş almak yararlı olabilir, ilk doktorun da seni ve vücudunu tanıyor ne de olsa.. Allah kolaylık versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…