Transferde beslenme

Merhaba kk nın güzel hatunları özlemişim valla konu açmayı yanlız bu sefer kocamı çekiştirmeye değil sizden fikir almaya geldim nasipse bir kaç hafta sonra transferim yapılacak (tüp bebek tedavisi sonrası dondurulmuş minnağım var teyzeleri)bu süreçte minnağımın tutunması için neler yemeliyim yada hangi yiyeceklerden uzak durmalıyım buarada birde dualarınıza ihtiyacım var inşallah bu sefer hayırlıca sağlıklıca kavuşurum yavruma da hasretim biter Rabbim dileyen isteyen herkesin kucağını hayırlı sağlıklı evlatla doldursun...(AMİN)

Şimdiden hepinize tşk ediyorum

@Mune abla konumu taşımasan olurmuuuu burdan destek olup bilgi veren daha çok oluyor
Yeme içme ile alakası olduğuna dair ispatlanmış hiçbir şey yok. Vesveselere izin verme. Normalde sağlıklı besleniyorsan aynı öyle devam et. Bol su iç kabız olma denmişti bana. En önemli nokta bu. Ben o ara bol bol kayısı hoşafı yaptım canım süper oluyor, vişne hoşafı da harika. çok şeker koymazsan sabah akşam içini ferahlatacak bir içecek. Hazır gıda donmuş gıda tüketme yeter. Gerisi fantazi. Tutunma kolaylaştıran yiyecek diye bişey yok yani. Rabbim nasip ederse sıkıca tutunuyor zaten. İnşallah sana da nasip etmiştir :dua:

Yeme içme ile alakası olduğuna dair ispatlanmış hiçbir şey yok. Vesveselere izin verme. Normalde sağlıklı besleniyorsan aynı öyle devam et. Bol su iç kabız olma denmişti bana. En önemli nokta bu. Ben o ara bol bol kayısı hoşafı yaptım canım süper oluyor, vişne hoşafı da harika. çok şeker koymazsan sabah akşam içini ferahlatacak bir içecek. Hazır gıda donmuş gıda tüketme yeter. Gerisi fantazi. Tutunma kolaylaştıran yiyecek diye bişey yok yani. Rabbim nasip ederse sıkıca tutunuyor zaten. İnşallah sana da nasip etmiştir :dua:
Amin canım inşallah

Ben doğal yolla hamile kaldım ama hamileyken bol kırmızı et,ayva, avakado ve somon tükettim. Yumurta peynir de cabası. Hiç zararlı bir şey yemedim.
Siz de omega 3 bakımından faydalı şeyler yiyebilirsiniz.

Aslında ananas için bende düşük nedeni diye duymuştum Allah evladınıza da size de sağlıklı uzun ömür versin
Amin çok teşekkür ederim ben de 6 yıldan fazla bekledim bebeğimi. Umarım sizin de sağlıkla tutunur. Allah yüzünüzü güldürsün inşallah.

Ben kavrulmamış kabak çekirdeği (peyman da var çiğ) birde taze sıkılmış havuç suyuna günde 1 bardak devam etmistim. Ananas rahim kaslarını düzensizlestiriyor diye biliyorum. Bol protein bol su ve dinlenme çok önemli

Güne sıkı bir kahvaltıyla başlayın kaşar peyniri ve haşlanmış yumurta mutlaka sofrada bulunsun , süt ve süt ürünlerini de gün içerisinde tüketmeye çalışın, öğün atlamayın ve öğün aralarında badem, ceviz, fındık, muz yemeyi unutmayın. Tavuklar genelde hormonlu olduğu icin fazla tüketmemeye çalışın( cogu ürün oyle gerçi). Et, balık, mercimek akşam yemeklerinde dönüşümlü olarak mutlaka yiyin ve bir de bol yeşillik:)
Bitki çaylarından, maydanozdan uzak durun. Mümkün olduğunca da dinlenmeye ve kendinizi yormamaya çalışın.

Geçen sefer bulamadım hiçbirşey atamadım aklımdan ama bu sefer el işi falan yapmayı düşünüyorum
Benm tup bebek degildi ama 6 aydr cocuk dusunyorduk tabi insan disununce bile surekli aklinda oluyor, o ay yilliz izin almistim ve yumurtlama donemini degerlendirdikten hemn sonra izine ailemin yanina gittim tabi gezme falan derken kafa dagildi, bence o ay olmasindaki en buyuk erken buydu

Sağlıkla kucağına al

Önerim mümkünse olağan hayatının çok dışına çıkma çok kafaya takma

Hatta bence işin çok çok ağır değilse izin de alma

Ben de tüp bebek tedavisi ile anne oldum

Yemeni içmemi değiştirmedim transfer sonrasında da çayı azalttım ki hamile olduğumu çaycı çaktı çokkkk çay içerdim

Perşembe sabah işe gittim öğleden sonraki transfer oldu pazartesi ile döndüm

Klasörlerle sağa sola da koşturdum bayağı stresli ortamlara da girdim bu da benim kafamı takmamı engelledi

Kafanızı başka şeylerle meşgul edin evde olduğunuzda da komedi vs izleyin nette de bu konu halkında takılmayın

Sağlıkla mutlulukla ailenizin yeni Ferdi aranıza katılsın

Ben normal beslenmeme devam etmistim, herseyden yiyin dengeli beslenin, doktorunuzun tavsiyelerini dinleyin. Normal durumda saglikli beslenme icin neler yapiliyorsa siz de oyle beslenin. Bir arkadasim iyi geldigi icin ananas getirmisti transfer gunu yemem icin, sadece onu hatirliyorum, baska ozel hicbir sey yapmadim.

Allah hayirlisiyla hamile kalmani sonra da kucagina almani nasip etsin insallah demeye geldim. Ne yiyeceginizi bilmem ama stresten uzak durun bu donemde pozitif mutlu edecek seyler dusunun. Hayirlisi olsun simdiden.

Valla her türlü gebeliği yaşamış biri olarak ;
Doğal olan herşeyi yiyebilirsin.
Extra dikkat edeceğin bişey yok.
Yani tutunması için sadece dua etmen yeterli.
Kendini güçlü hissetmen için beslenmene özen göster.
Tutunduktan sonrası için ,çiğ et,iyi yıkanmamış sebze,salam sosis sucuk yasak.
Maydnz nane vs gibi şeyleri minimum tüketirsen hiçbir zararı yok.
Allah kucağınızı boş bırakmasın.

Amin çok teşekkür ederim ben de 6 yıldan fazla bekledim bebeğimi. Umarım sizin de sağlıkla tutunur. Allah yüzünüzü güldürsün inşallah.
Amin inşallah cümlemizin bu 3. Olacak ilkinde döllenme olmadı iptal oldu 2. De tutunmadı yavrum inşallah bunda Rabbim hayırlıca sağlıklıca evladıma kavuşmayı nasip eder biran önce transfer olsun minnağımı içimde hissedeyim istiyorum ona çok ihtiyacım var

Back
X