Transferde beslenme

Allah hayirlisiyla hamile kalmani sonra da kucagina almani nasip etsin insallah demeye geldim. Ne yiyeceginizi bilmem ama stresten uzak durun bu donemde pozitif mutlu edecek seyler dusunun. Hayirlisi olsun simdiden.
Amin canım inşallah çok tşk ederim dualarınıza talibim

Valla her türlü gebeliği yaşamış biri olarak ;
Doğal olan herşeyi yiyebilirsin.
Extra dikkat edeceğin bişey yok.
Yani tutunması için sadece dua etmen yeterli.
Kendini güçlü hissetmen için beslenmene özen göster.
Tutunduktan sonrası için ,çiğ et,iyi yıkanmamış sebze,salam sosis sucuk yasak.
Maydnz nane vs gibi şeyleri minimum tüketirsen hiçbir zararı yok.
Allah kucağınızı boş bırakmasın.
Amin cümlemizin inşallah çok tşk ederim

Ben kavrulmamış kabak çekirdeği (peyman da var çiğ) birde taze sıkılmış havuç suyuna günde 1 bardak devam etmistim. Ananas rahim kaslarını düzensizlestiriyor diye biliyorum. Bol protein bol su ve dinlenme çok önemli
Tşk ederim inşallah kavusmussunuzdur evladınıza

Rabbim hayırlıca sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin inşallah
Amin inşallah canım benim allah isteyen herkese versin kimsenin kucağını boş bırakmasın. Çok zor bir süreç seni benden iyi kimse anlayamaz. Ama zor da olsa kafandan atman lazım. Ben transferden sonra yatıp keyfime baktım izinli olmanın tadını çıkardım. İnan yemek bile yapmadım Allah razı olsun annem yaptı (yapacak biri yoksa önceden 2-3 günlük yemeğini koy dolaba hazır olsun) Sen sadece uzanıp kitap oku film izle oyun oyna. Sakın ama sakın İnternete girip bebek konuları okuma!! Ben sonucum belli olana kadar kendime yasakladim ve harfiyen uydum. Gereksiz stres ve heyecan istemezsin dimi? Kafandan atman lazım. Dışarı çıkma ama evde bol bol yürü. Çünkü rahme kan gitmesi lazım, bebeğin tutunması için kan çok önemli. İğne ve ilaçlarını tam vaktinde yap atlamamaya dikkat et. Asla yukarıya uzanma aşağıya eğilme. Bunu bana hemşireler defalarca söyledi. Dr ve hemşireleri dinle sakın ha interneti açıyım bakıyım ne yapicakmisim denemeye çalış. Doktorunla iletişimde ol. Bu tür sitelerde her kafadan bi ses çıkar durduk yere yanlış bişey yapabilirsin, tutmadığını sanıp ağlayabilirsin, bu riskler herşeyi mahveder. Bence gerek yok.

ben Bu süreçte açıkçası hasta psikolojisine girmemek adına yatmadım . Tamam ağır kaldırmadım , ne biliyim kendimi kolladım ama yatmadım da yani, transferin 3.günü işime döndüm . Sonuçta hamile olup , çalışan bir sürü insan var farkında bile olmadan, ne kadar ağır işler yapıyorlar . Kendimizi kollamamız gerek tabii ki ama devamlı yatıp durmakta çok saçma geliyor . İnsan kendini ister istemez hasta psikolojisine sokuyor bu da insana daha çok stres yapıyor . Tabii ki bu benim fikrim :)
Allah’a çok şükür minik kurabiyem benimle.
Dediğim gibi ben bu süreçte yatmadım , ama her gün 2-3 bardak ananas suyu içtim (organik) ve her gün bir avuç kabak çekirdeği yedim.
Şimdi de her gün 1-2 avuç ceviz vs . Yiyorum .
Allah herkesin emeklerinin karşılığını versin. Dilerim bebeğine kavuşursun :KK200:

Güne sıkı bir kahvaltıyla başlayın kaşar peyniri ve haşlanmış yumurta mutlaka sofrada bulunsun , süt ve süt ürünlerini de gün içerisinde tüketmeye çalışın, öğün atlamayın ve öğün aralarında badem, ceviz, fındık, muz yemeyi unutmayın. Tavuklar genelde hormonlu olduğu icin fazla tüketmemeye çalışın( cogu ürün oyle gerçi). Et, balık, mercimek akşam yemeklerinde dönüşümlü olarak mutlaka yiyin ve bir de bol yeşillik:)
Bitki çaylarından, maydanozdan uzak durun. Mümkün olduğunca da dinlenmeye ve kendinizi yormamaya çalışın.
Tşk ederim

Allahım herkesin gönlüne göre versin,en yakın zamanda inşallah...

Sağlıkla kucağına al

Önerim mümkünse olağan hayatının çok dışına çıkma çok kafaya takma

Hatta bence işin çok çok ağır değilse izin de alma

Ben de tüp bebek tedavisi ile anne oldum

Yemeni içmemi değiştirmedim transfer sonrasında da çayı azalttım ki hamile olduğumu çaycı çaktı çokkkk çay içerdim

Perşembe sabah işe gittim öğleden sonraki transfer oldu pazartesi ile döndüm

Klasörlerle sağa sola da koşturdum bayağı stresli ortamlara da girdim bu da benim kafamı takmamı engelledi

Kafanızı başka şeylerle meşgul edin evde olduğunuzda da komedi vs izleyin nette de bu konu halkında takılmayın

Sağlıkla mutlulukla ailenizin yeni Ferdi aranıza katılsın
Amin inşallah aslında bende çalışmaya devam edeyim istiyorum ama evim 4. Kat merdiven çok asansör yok işyerimde de merdiven çok o korkuyor beni malum ilk zamanlar bu kadar merdiven inip çıkmak sıkıntı

Amin inşallah canım benim allah isteyen herkese versin kimsenin kucağını boş bırakmasın. Çok zor bir süreç seni benden iyi kimse anlayamaz. Ama zor da olsa kafandan atman lazım. Ben transferden sonra yatıp keyfime baktım izinli olmanın tadını çıkardım. İnan yemek bile yapmadım Allah razı olsun annem yaptı (yapacak biri yoksa önceden 2-3 günlük yemeğini koy dolaba hazır olsun) Sen sadece uzanıp kitap oku film izle oyun oyna. Sakın ama sakın İnternete girip bebek konuları okuma!! Ben sonucum belli olana kadar kendime yasakladim ve harfiyen uydum. Gereksiz stres ve heyecan istemezsin dimi? Kafandan atman lazım. Dışarı çıkma ama evde bol bol yürü. Çünkü rahme kan gitmesi lazım, bebeğin tutunması için kan çok önemli. İğne ve ilaçlarını tam vaktinde yap atlamamaya dikkat et. Asla yukarıya uzanma aşağıya eğilme. Bunu bana hemşireler defalarca söyledi. Dr ve hemşireleri dinle sakın ha interneti açıyım bakıyım ne yapicakmisim denemeye çalış. Doktorunla iletişimde ol. Bu tür sitelerde her kafadan bi ses çıkar durduk yere yanlış bişey yapabilirsin, tutmadığını sanıp ağlayabilirsin, bu riskler herşeyi mahveder. Bence gerek yok.
Geçen sefer çok sıkıntılı geçti yumurta toplamaya giderken kaza yaptık o şekilde işleme girdim transfere giderken küçük bir çocuğa çarpmaktan son anda kurtulduk vs vs vs ve gitti bebeğim ama bu sefer inşallah herşey güzel olacak inanıyorum içimde garip bir huzur var gidip biran önce transferi yaptırmak minnaklarıma kavuşmak istiyorum

Geçen sefer çok sıkıntılı geçti yumurta toplamaya giderken kaza yaptık o şekilde işleme girdim transfere giderken küçük bir çocuğa çarpmaktan son anda kurtulduk vs vs vs ve gitti bebeğim ama bu sefer inşallah herşey güzel olacak inanıyorum içimde garip bir huzur var gidip biran önce transferi yaptırmak minnaklarıma kavuşmak istiyorum
Hayırlısıyla inşallah canım. Çok büyük şanssızlık olmuş. Hastane yakınsa arabayla gitmemeye çalışın önemli günlerde. Biz hep taksiyle gidiyoruz hastane uzak sayılmaz. Otopark sıkıntısı kaza riski heyecan stres hiç gerek yok. opu ve transfer işlemlerinde hiçbir dış uyarana fırsat verme. Yüksek moral çok önemli. Yiyeceklere kafanı takana gerek yok, ben bazen okuyorum hergün dışardan yemek söyleyip evde 1 hafta yatan hanımlar var gayet tutunmuş bebisleri. Bol bol dua et bol su iç ve moralini asla bozma. Allah yardimcin olsun unutma hicbir şey sağlığından önemli değil. Senin sağlığın iyi olduğu sürece binlerce kez denersin, yoksa olmaz.

Hayırlısıyla inşallah canım. Çok büyük şanssızlık olmuş. Hastane yakınsa arabayla gitmemeye çalışın önemli günlerde. Biz hep taksiyle gidiyoruz hastane uzak sayılmaz. Otopark sıkıntısı kaza riski heyecan stres hiç gerek yok. opu ve transfer işlemlerinde hiçbir dış uyarana fırsat verme. Yüksek moral çok önemli. Yiyeceklere kafanı takana gerek yok, ben bazen okuyorum hergün dışardan yemek söyleyip evde 1 hafta yatan hanımlar var gayet tutunmuş bebisleri. Bol bol dua et bol su iç ve moralini asla bozma. Allah yardimcin olsun unutma hicbir şey sağlığından önemli değil. Senin sağlığın iyi olduğu sürece binlerce kez denersin, yoksa olmaz.
Haklısın ama....ama işte

Back
X