- 20 Nisan 2016
- 149
- 52
- 13
İşte bende onu anlamıyorum. Genetik danışmanlar dedi ki siz garantiye almak istiyorsanız pgt ile tüp bebek yapın dedi sağlıklı kromozom taşıyanlar seçilip onlar yerleştirilecek denildi. fish yöntemi traslokasyonun incelenerek dengelimi yada hangisi hangisine ne kadar yapışmış ona bakılıyor diye biliyorum. Az önce bir arkadaşda yazmış bir tüp bebek uzmanına bizzat sordum normal yollarla sağlıklı gebelik 600de1 ihtimalmış diye yazmış. iyice kafam karıştı o zaman ben 600de1 miyim siz de öylesiniz yani her birimiz 600de1 olarak doğmuşuz. Allahtan hayırlısını istemekten başka şansımız yok. Ben perinotologla görüştüm 12. haftada gel cvs yapalım dedi fakat eşim istemedi. sonra normal kadın doğum prof.u amniyosentez yapalım 15+larda gel dedi. bazı arkadaşlarda kandan alınıp yurtdışına gönderilen testlerden yaptırmış. Çok şükür 2li temiz çıktı ama özel durumuzla ilgili bunlar yeterli değil bizim için.Yok yok yazdiginiz gibi degil. Benim pgt de sadece bendeki kromozomsal probleme bakildi. Fish yontemiyle bakilabilirdi ama o yapilmadi tum kromozomlara bakilmaliydi bence. Daha yeni idrak ediyorum bunu. Amniyosentez alindi ya onda tum kromozomlara bakilacak bu hafta cikacak sanirim sonuc. Aslinda her yol nasip kismet iste belli olmuyor. Bunlarin icine girince bicok sey ogrendim. Siz eger spontan hamile kalirsaniz ya da tup pgt yaptirirsaniz bile hamileligin 12. Haftasinda cvs testi yani kordonsentez testi yaptirin. Bebegin kordonundan hucre alinip sonucu bekliyorsunuz. Amniyosentez testinden cok daha detayli bir testmis bu. Ve 3-4 haftada cikiyormus sonucu. Bundan sonra normal ya da tup olsa da ben bu cvs testini yaptiracagim