Tüp bebek psikolojisi

Allah yar ve yardımcınız olsun yalnız değilsiniz hepimiz bu yollardan farklı sorunlarla sınanıyoruz. Çok zor bir sınav kabul ama sonu güzel siz yeterki pes etmeyin rabbinize sığının psikolojinizi sağlam tutmaya çalışın gerekirse terapi alın çok pahalı seanslar biliyorum ama bunuda tüp bebek tedavisinin bir parçası bir gideri olarak görün çünkü psikoloji her şey bu süreçte. Rabbim hiçbirimizin kucağını boş koymasın 💕
Allah razı olsun insallaaah pes etmeyi hiç düşünmedim ama çok yıprandım doktorum psikolog önerdi ama çok pahalı keşke gerçekten tüp bebek tedavileri ve terapiler için devlet bir kolaylık sağlasa

Katılıyorum benim de 3. Gün üstelik 2. Kalite emriyom tüpümde 6 hafta yaşadı kalp atışlarını dinlerim tüpümde doktorlar bile şok oldu çok güçlü emriyoymuş dediler. Ama tüpümde sorun olduğu için tüpe yerleşmiş tabi bu bir ihtimal ama kesin olan şey tüpümde 6 hafta yaşayıp kalp atışı oluşan emriyomun sağlıklı ve güçlü olduğu. O yüzden hiç belli olmaz inanın. İnsallah gerek kalmaz ama yeniden başlarsanız mutlaka iyi lab. Ve emriyologun olduğu bir yer seçin erkek infertilitesinde doktordan daha önemli bu.
Çok geçmiş olsun Rabbim ferahlığa erdirsin sizi

Çok haklısınız öyle böyle şeyler değildi ailesi kardeşlerini öncelik yapıp beni ikinci plana atmıştı Amh öğrendiğim günden itibaren yalvardım zamanım yok umursamadı ailesini mutlu edince mutlu oluyordu hala çok tereddütlü bir evlilik anneliği tatmak için de devam etmek ne kadar mantıklı bilmiyorum
Eğer aklınızda eşinizle ilgili sorular varsa yapmayın bunu kendınıze de bebegınıze de sadece kendı ailesinin mutluluğu peşinde koşarken sizi ve çocuğunuzu mutsuz etme olasılığı çok yüksek

Çok zor süreçler bunlar. 5 sene tüp bebek tedavisi gördüm. 8 opu, 7 transfer. 4 histereskopi …. Maddi ve manevi çöktüm.
Canım benim seni çok iyi anlıyorum Rabbim çektiklerimizin mükâfatını versin inşallah şimdi nasıl durumunuz ne oldu sonuçlar sorun neydi pes etme zor biliyorum ama inadına savaşmamız lazım eğer istiyorsak

Tüp bebek zor ve yorucu bir süreç sizi çok iyi anlıyorum bu iş birazda nasip işi benim çok yumurtam oluyordu ama 5.güne embriyom kalmıyordu tüp bebekte başarılı olamadım. Bir yakınımız düşük amh ve bir yumurta ile hamile kalıp doğum yaptı olumlu seyler düşünün kendinizi yıpratmayın
Evet kesinlikle inanıyorum çok yumurtadada bitmiyor iş bir sürü faktör parametre var ne zormuş diyorum Ya Rabbi kimine çok zor kimine kolay Rabbim kolaylaştırsın

Canım sana olumsuz konuşan doktorla devam etme ben doktoruma devam edemeyeceğim pes mi etsem dedim asla dedi yaşın genç dedi 46 yaşında bir kadın inandı anne oldu dedi motivasyon da çok önemli inşallah olur hep dua ediyorum bu uğurda gözyaşı döken her kadının muradını yapsın Rabbim
Aminn canım inşallah ♥️

Canım benim seni çok iyi anlıyorum Rabbim çektiklerimizin mükâfatını versin inşallah şimdi nasıl durumunuz ne oldu sonuçlar sorun neydi pes etme zor biliyorum ama inadına savaşmamız lazım eğer istiyorsak
Çok şükür bir kızım var, 2 yaşına girecek.

Çok şükür darısı isteyen her kadına savaşı kazanmayı nasip etsin
Amin. Çok ısrarcı oldum tedavilerde. Psikolojim iyi değildi. İnsanlar bir iki tüp bebek tedavisi ile mahvoluyorken ben kendime çok yüklendim. Allah bu uğurda çaba gösteren herkesin emeklerinin karşılığını versin inşallah .

Amin. Çok ısrarcı oldum tedavilerde. Psikolojim iyi değildi. İnsanlar bir iki tüp bebek tedavisi ile mahvoluyorken ben kendime çok yüklendim. Allah bu uğurda çaba gösteren herkesin emeklerinin karşılığını versin inşallah .
Aminnn ben de çok ısrarcı olacağım her yolu denedim ne gerekiyorsa yapacağım bu dünyada en çok istediğim şey anne olmak inşallah hayırlısıyla nasip olur

Kızlar yarın arayacaklar tek embriyo gelişimi ne durumda diye şayet olumsuz olursa bana ne önerirsiniz üçüncü tüp bebek olacak . Psikolojim hiç iyi değil

Kızlar yarın arayacaklar tek embriyo gelişimi ne durumda diye şayet olumsuz olursa bana ne önerirsiniz üçüncü tüp bebek olacak . Psikolojim hiç iyi değil
Canım merhaba ,bende amh düşüklüğü + çikolata kisti var. Şuan 4.tüp bebek tedavimi görüyorum, biz havuz oluşturuyoruz çünkü 1 tane çıkıyor sadece 😔 en son 3 tane toplandı sadece 1 i düzgün çıkmış ve 3.gununde donduruldu. Çok üzüldüm ,evet biliyorum 1 kaliteli embriyo yeterli ama bir kaç tane olması da psikolojik güç veriyor bana. İnanılmaz tükenmiş ve mutsuz hissediyorum ama bir yandan da elimden geleni yapmam gerektiğini de düşünüyorum. Evet bazen çok yorgun hissediyorum ama içimde bir yanım da umutlu ,sanki olacak gibime de geliyor vazgeçmek istemiyorum. Bu süreçte bana en iyi gelen şey resim yapmak oldu ,sen de tutunacak bir şey bulabilir misin acaba ,bu yemek yapmak olabilir ,el işi olabilir ,neyin seni heyecanlandirdigini düşünüyorsan yani. Resim beni çok mutlu etti mesela ,yaparken her şeyi unutuyorum ,meditasyon gibi. Demem o ki uzun yazdım ama , bu konu üzerinde çok durmamaya bakmak gerek sanırım, biliyorum çok zor ama başka bir şey de gelmiyor elimizden. Kendimize iyi bakıp, keyfimize bakacağız, sevdiğimiz şeylerle oyalanacagiz ,beslenmemiz düzgün olacak ,her şey düzelir, amh az da olsa pozitif hikaye de çok okuduk burda ,asla pes etmeyelim bence 🙏🏻

Benim yumurta fazlaydı ama diger 3 arkadaşımın tek embriyolari vardı üstelik iki tanesi 3. Gün embriyosuydu tuttular, hepimiz doğum yaptık üstüne hepimiz doğal yoldan tekrar hamile kaldık 😍 şimdi dordumuzun de 2 şer tane evladı oldu şükür 🙏 Eger olumsuz olursa denemekten vazgeçme 5. Denemesinde ikiz dünyaya getiren akrabam da var. Buraya kadar güzel de eşin sorunlu bence en büyük sorunun bu, tamam sen anne olmak istiyorsun evladın olunca istediğine kavuşacaksın ama o çocuğun sadece anneye ihtiyacı olmayacak, baba figürüde gerekli, o kısmı nasil halledeceksin 🙄

Canım merhaba ,bende amh düşüklüğü + çikolata kisti var. Şuan 4.tüp bebek tedavimi görüyorum, biz havuz oluşturuyoruz çünkü 1 tane çıkıyor sadece 😔 en son 3 tane toplandı sadece 1 i düzgün çıkmış ve 3.gununde donduruldu. Çok üzüldüm ,evet biliyorum 1 kaliteli embriyo yeterli ama bir kaç tane olması da psikolojik güç veriyor bana. İnanılmaz tükenmiş ve mutsuz hissediyorum ama bir yandan da elimden geleni yapmam gerektiğini de düşünüyorum. Evet bazen çok yorgun hissediyorum ama içimde bir yanım da umutlu ,sanki olacak gibime de geliyor vazgeçmek istemiyorum. Bu süreçte bana en iyi gelen şey resim yapmak oldu ,sen de tutunacak bir şey bulabilir misin acaba ,bu yemek yapmak olabilir ,el işi olabilir ,neyin seni heyecanlandirdigini düşünüyorsan yani. Resim beni çok mutlu etti mesela ,yaparken her şeyi unutuyorum ,meditasyon gibi. Demem o ki uzun yazdım ama , bu konu üzerinde çok durmamaya bakmak gerek sanırım, biliyorum çok zor ama başka bir şey de gelmiyor elimizden. Kendimize iyi bakıp, keyfimize bakacağız, sevdiğimiz şeylerle oyalanacagiz ,beslenmemiz düzgün olacak ,her şey düzelir, amh az da olsa pozitif hikaye de çok okuduk burda ,asla pes etmeyelim bence 🙏🏻
Canımmmm aynı durumdayız Rabbim sana kstından en güzelini versin doktor bana her ay yumurta sayısı değişiyor dedi adet dönemi dışında 6 8 arası görünüyor adet günü azalıyor ve hepsi büyümüyor çok üzülüyorum benim de çok az toplanıyor beşinci güne bekleyemiyorum Pgt yaptıramıyorum Allah beterinden korusun şükrediyorum yine kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğim Ben de. Bende uğraş yok öğretmenim ama şu an çalışma durumum yok kafamı dağıtmam gerek gerçekten yaşım da 34 onu da takıyorum zamanım daralıyor diye üzülüyorum ben de

Benim yumurta fazlaydı ama diger 3 arkadaşımın tek embriyolari vardı üstelik iki tanesi 3. Gün embriyosuydu tuttular, hepimiz doğum yaptık üstüne hepimiz doğal yoldan tekrar hamile kaldık 😍 şimdi dordumuzun de 2 şer tane evladı oldu şükür 🙏 Eger olumsuz olursa denemekten vazgeçme 5. Denemesinde ikiz dünyaya getiren akrabam da var. Buraya kadar güzel de eşin sorunlu bence en büyük sorunun bu, tamam sen anne olmak istiyorsun evladın olunca istediğine kavuşacaksın ama o çocuğun sadece anneye ihtiyacı olmayacak, baba figürüde gerekli, o kısmı nasil halledeceksin 🙄
Ya ne umut dolu bir mesaaaaj 😍 Veren Rabbim inşallah ol der isteyen herkese sizin adınıza çok sevindim sağlıkla büyütün darısı başımıza

Eğer aklınızda eşinizle ilgili sorular varsa yapmayın bunu kendınıze de bebegınıze de sadece kendı ailesinin mutluluğu peşinde koşarken sizi ve çocuğunuzu mutsuz etme olasılığı çok yüksek
Çok haklısınız ama yaşım büyük ve Amh düşük olunca senelerce de anne olmak için savaştım dayandım şimdi vazgeçmek istemiyorum onu takmıyorum o da şimdi tedaviye yoğunlaştı pişman oldu ama tabi unutamıyorum zamanımı çaldı bana çok stres yaptı geri gelmez bunlar ama geleceğe odaklanmak zorundayım sadece bebeğimi düşünmek istiyorum o duyguyu tatmak istiyorum

Back
X