translokasyon olanlar

Merhaba.. benim hikayem de soyle, ilk gebeligimin 14. haftasinda kanamayla yuksek riskli gebelik dr na gittim, hidrops fetalis teshisi kondu bebegime, benim kanimdan bebegin genetigine bakildi, o temiz geldi. 19. haftamda kalbi durdu bebegimin, suni sanciyla normal dogum yaptim. 2. gebeligim 8. haftada dusuk oldu. genetik testler yapildi ve bende kromozom 1 ve 5 te dengeli translokasyon cikti. pgt ile tup bebek onerdiler. yurtdisindayim, burada cok pahali oldugu icin turkieyeye geldim ve fish yontemiyle sadece bendeki tranlokasyona bakildi sanirim embriyolarda. 10 yumurta toplandi, 8i dollendi, 7si teste girebildi, yalnizca 1 tane normal cikti. transfer oldu, tuttu, kalp atisini gorduk, umitlendik, bu evlat saglikli bu sefer olacak derken 8. hafta kontrolumde kalbinin durmus oldugunu gorduk. su an hala icimde, dusmesini bekliyorum, 9 haftalik olacakttim.. kirginim uzgunum.. bu yontem umit idi simdi ne yapacagimi bilmiyorum.
Su an doktorum pihtilasma testlerini istedi, sonuc bekliyoruz.
Bana yurt disinda normal yolla denedigimde hasta bebegin yuzde 3 ya da 4 gibi hasta dogma ve hasta yasama ihtimali oldugunu soylediler. 12. haftamda cvs yaptirsam bile hasta bebegi aldirmaya vicdanim el vermeyecegi icin normal denemeye cok korkuyorum.
Sizlere acaba kim soyledi translokazyonunuzun erken donem dusuklere yol actigini? belki bu konuda emin olsam deneyebilir miydim?

Ilk gebeligimin genetik bir kusurdan dolayi sonlanmis gozukmeyisi de beni dusunuduruyor. kaybolmus hissediyorum kendimi..

C cinarfe öncelikle çok geçmiş olsun canım. benim kan pıhtlaşması çok az olmasına rağmen doktorum hem coraspin verdi hem de kan sulandırıcı iğne kullandırttı hem de en yükseğini. tüp bebek zor bir süreç üstüne bir de pgt eklenince bu bebek çok kıymetli biziim için dedi ve hiç bişey boşa gitmemeli, sonradan pişman olmamalıyız die iğneler ilaçlar kullandırdı bana. hasta bebekler zaten erken dönemde düşüyor canım. doktorların hepsi bunu söylerler. erken dönem düşükleri pek fazla incelenemediği içn her şey olabilir. kan sulandırıcılar da buna etken. ilk zamanlar bebekler bizden onlara giden kanla besleniyorlar. bu yüzden kan sulandırıcıyı kullanmamız gerekiyor mutlaka.
şuan hala seninle düşmesini bekliyor musun. neden krtajla almıyor doktorun? türkiye de misin sen ? bebekler içimizde öldüklerinde bizi zehirleme durumları oluyor bunu biliyorsun dimi. düşmesini beklemesinler kürtajla alsınlar bebeği. seni nasıl riske atarlar, sağlığını geçtim hadi.. içinde ölmüş bebeğinle seni nasıl bırakırlar bunun psikolojjik tarafını hiç düşünmüyorlar mı allah aşkına ya. doktorunla konuş beklemek istemediğini söyle delirmişler. çok sinirlendim.
sizin hastalığınız translokasyon değil sanırım, hidrop fetalis nedir bilmiyorum. ama yurtdışında doktorlar düşük şansın %3 4 dedilerse bu çok güzel haber. pgt yapabilirsin tabiki de. ama normal de deneyebilirsin canım. risk çok düşük. ama hamile kaldığında bir tüp bebek doktoruna gidip kan sulandırıcı vermesini isteyebilirsin ve kontrollerini tüp bebek doktoruna yaptırabilirsin. bu hastalıkla doğanlar var mı? biliyor musun. muhtemelen bu hastalık taşıyıcısı olarak doğanlar var. hastalık nedir ? anlatabilir misin biraz. belki de hayatını etkileyecek riskler yoksa eğer bebeğini aldırmak zorunda kalmazsın?

çok pardon, sende 1 ve 5 dengeli translokasyon varmış . koyulan teşhis bebeğinkiymiş. çok pardon. bu dediklerim aynen geçerli. pgt yapabilirsin , normal de deneyebilirsin. yurtdışında doktorların dedği şey translokasyonlular içinse eğer bbence yanlış. 4 te 1 şans var diyorlar genelde. 3 te 1 ya da .. normal deneyince de zaten eğer hastaysa bebek mecbur aldırırsın. amniyosentezde herşey çıkar. kim bilir belki de dengeli translokasyonlu çıkacaktır. benim ablamda da aynı probem var translokasyon. yıllarıdr 3 tüp denemsi ve normal yolla gebelikleri hem sonlandı maalesef. ve 10 yıl sonra hiç beklemedikleri bir zamanda spontan hamile kaldı . bebeğimize amntiyosentez yapıldı ve çok şükür ki dengeli çıktı. doğdu, çok şükür hayatta .. allah hepimize nasip etsin çok bekletmeden

sen rahim filmini de çektir mutlaka.

Cevaplar icin cok tesekkur ederim. su an turkiyedeyim ama ayin 20sinde donuyorum. doktorum dogal yolla dusmesini biraz bekleyelim dusmezse mudahale edelim dedi ama mudahale ettirecegim.
Orada doktorlar bebek hasta dahi olsa yizde 3, 4 yasama ihtimali oldugunu soyledi. aldirmak da esimin karsi ciktigi bir mesele, bu da bana normal yolla deneme yolunu kapatiyor sanirim.
Rahim filmim de birsey cikmadi. bakalim pihtilasma cikacak mi.. bilmiyorum.. aklim cok karisik. rabbim hepimizim yardimcisi olsun

çok pardon, sende 1 ve 5 dengeli translokasyon varmış . koyulan teşhis bebeğinkiymiş. çok pardon. bu dediklerim aynen geçerli. pgt yapabilirsin , normal de deneyebilirsin. yurtdışında doktorların dedği şey translokasyonlular içinse eğer bbence yanlış. 4 te 1 şans var diyorlar genelde. 3 te 1 ya da .. normal deneyince de zaten eğer hastaysa bebek mecbur aldırırsın. amniyosentezde herşey çıkar. kim bilir belki de dengeli translokasyonlu çıkacaktır. benim ablamda da aynı probem var translokasyon. yıllarıdr 3 tüp denemsi ve normal yolla gebelikleri hem sonlandı maalesef. ve 10 yıl sonra hiç beklemedikleri bir zamanda spontan hamile kaldı . bebeğimize amntiyosentez yapıldı ve çok şükür ki dengeli çıktı. doğdu, çok şükür hayatta .. allah hepimize nasip etsin çok bekletmeden

Evet hidrops ilk bebegimin hastaligiydi. tum vucudu su toplamisti. kafasi karni tum vucut deri alti kalbinin etrafi. sonra dayanamayip kalbi durdu zaten. milyon tane sebebi varmis . ..

Evet hidrops ilk bebegimin hastaligiydi. tum vucudu su toplamisti. kafasi karni tum vucut deri alti kalbinin etrafi. sonra dayanamayip kalbi durdu zaten. milyon tane sebebi varmis . ..
allah sabır versin hepimize canım. eşini bi psikologa götürmeyi dene ve konuş sen de onunla . bu aslında bebeğe acı çektirmekten başka bir şey değil. hem kendinize hem bebeğe acı çektirmek onu hayata getirmek. allah yardımcımız olsun. 3,4 yaşama şansı çok az demişler. ama dengesiz translokasyonlu doğan hiç duymadım şimdiye kadar. bence de hemen doktora git ve kürtaja alsınlar seni. boş yere bekleme.

allah sabır versin hepimize canım. eşini bi psikologa götürmeyi dene ve konuş sen de onunla . bu aslında bebeğe acı çektirmekten başka bir şey değil. hem kendinize hem bebeğe acı çektirmek onu hayata getirmek. allah yardımcımız olsun. 3,4 yaşama şansı çok az demişler. ama dengesiz translokasyonlu doğan hiç duymadım şimdiye kadar. bence de hemen doktora git ve kürtaja alsınlar seni. boş yere bekleme.

Hangi baslik oldugunu hatirlamiyorum ama burada okudum. birinin gorumesinin kizi hasta sekilde yasiyormus birinin de kendi kizi. hatta 2. bebegine pgt ile hamileymis.
Kafam su an cok karisik.. sanirim once biraz dinlenmeliyim

C cinarfe benim de ikinci gebeligimde kalbi durdu 7 haftalıkken ama biz 9. haftada farkettik ve hemen kurtaja aldılar. siz nerede doktora gidiyorsunuz da sizi bekletiyorlar?

C cinarfe benim de ikinci gebeligimde kalbi durdu 7 haftalıkken ama biz 9. haftada farkettik ve hemen kurtaja aldılar. siz nerede doktora gidiyorsunuz da sizi bekletiyorlar?

Florance nightingale de yapildi. aslinda bana sordular beklemek ister misin yoksa kurtaj mi diye. sakincasi yoksa biraz beklerim dedim dusugum de basladi zaten. bu gece cogunun gittigini dusunuyorum..

ilginc bana kendiliginden düşmez demişlerdi. C cinarfe

Bilemiyorum ki.. dun ultrasona girdim cok ufak bir parca kalmis o da kendiliginden dusecek dedi. kurtaj yapilabilecek bir buyuklukte degil dedi..
Bir onceki dusugumde parca kalmisti ve cok sancim olmustu. epey ugrastirmisti.. insallah bu son olur hayirlisi ile

Bilemiyorum ki.. dun ultrasona girdim cok ufak bir parca kalmis o da kendiliginden dusecek dedi. kurtaj yapilabilecek bir buyuklukte degil dedi..
Bir onceki dusugumde parca kalmisti ve cok sancim olmustu. epey ugrastirmisti.. insallah bu son olur hayirlisi ile
inşallah canım inşallah bu son olur. böyle seni bekletmesi kötü psikolojik olarak. direk kürtaja alabilirdi. ama böyle doğal şekilde de düşüyorsa eğer sorun yoktur. sonuçta doktorlara güvenmek zorundayız.

inşallah canım inşallah bu son olur. böyle seni bekletmesi kötü psikolojik olarak. direk kürtaja alabilirdi. ama böyle doğal şekilde de düşüyorsa eğer sorun yoktur. sonuçta doktorlara güvenmek zorundayız.
Merhaba
Hikayenızı okudum .. ne zor zamanlar gecirmişşiniz. Bende 7 haftalıkken düşük yaptım kürtaj olup genetıge gondermek istedım. Netıcede bır sorun cıktı. Tup bebek ilk deneme ile hamıle kalabılmıştım. 1ay oluyor.cok cok kafam karışık mutsuzum ..
kürtaj sonucum için translokasyon dedı telde konuştugum bır doktor. Tabııkı testlerımı yaptıracagım sonucum şu şekılde geldı;

Sonuç;47,xx,+der(22)[3]/46,xx[12]
Acıklama: düşükmateryalinden hazırlanan kültürlerden elde edilen metafazlarda 47,xx,+der(22)[3]/46,xx[12] kromozom kuruluşu saptanmıştır. Fetusta saptanan derivatif kromozomun kökeninin aydınlatılması için anne ve babadan kromozom analizi önerilmektedir.
Benım için önerıletınız varmı deneyımınıze dayanarak..

Merhaba
Hikayenızı okudum .. ne zor zamanlar gecirmişşiniz. Bende 7 haftalıkken düşük yaptım kürtaj olup genetıge gondermek istedım. Netıcede bır sorun cıktı. Tup bebek ilk deneme ile hamıle kalabılmıştım. 1ay oluyor.cok cok kafam karışık mutsuzum ..
kürtaj sonucum için translokasyon dedı telde konuştugum bır doktor. Tabııkı testlerımı yaptıracagım sonucum şu şekılde geldı;

Acıklama: düşükmateryalinden hazırlanan kültürlerden elde edilen metafazlarda 47,xx,+der(22)[3]/46,xx[12] kromozom kuruluşu saptanmıştır. Fetusta saptanan derivatif kromozomun kökeninin aydınlatılması için anne ve babadan kromozom analizi önerilmektedir.
çok geçmiş olsun size de. çok zor zamanlar geçirdim evet ama başa gelen çekiliyor işte. allah büyük umudumuzu kaybetmememiz lazım. benim önerim öncelikle siz ve eşinizin kanları alınsın ve genetik tanıya gönderilsin sonrasında bebekte çıkan sonuçla karşılaştırılacaktır. ama sizin genetikleriniz çok önemli. hemen kan verin ki bir an önce çıksın çünkü 1 aydan önce gelmiyor genetik sonuçları. eğer istanbuldaysanız. genetiks le görüşüp testlerinizi yaptırabilirsiniz. genetik testleri pahalı olduğu için bazı hastaneler komisyon da alabiliyor. genetikse giderseniz direk oraya ücret ödemiş olursunuz. test sonuçlarınız çıktıktan sonra tekrar konuşuruz , zaten doktorlar da sizi yönlendirecektir. pgt pgd cgh ngs yöntemleri var. bunlardan size en uygununu önereceklerdir.

çok geçmiş olsun size de. çok zor zamanlar geçirdim evet ama başa gelen çekiliyor işte. allah büyük umudumuzu kaybetmememiz lazım. benim önerim öncelikle siz ve eşinizin kanları alınsın ve genetik tanıya gönderilsin sonrasında bebekte çıkan sonuçla karşılaştırılacaktır. ama sizin genetikleriniz çok önemli. hemen kan verin ki bir an önce çıksın çünkü 1 aydan önce gelmiyor genetik sonuçları. eğer istanbuldaysanız. genetiks le görüşüp testlerinizi yaptırabilirsiniz. genetik testleri pahalı olduğu için bazı hastaneler komisyon da alabiliyor. genetikse giderseniz direk oraya ücret ödemiş olursunuz. test sonuçlarınız çıktıktan sonra tekrar konuşuruz , zaten doktorlar da sizi yönlendirecektir. pgt pgd cgh ngs yöntemleri var. bunlardan size en uygununu önereceklerdir.
Cok tesekkur ederım.
Siz tedavınızde hangı noktadasınız? Neler yapıyorsunuz

Cok tesekkur ederım.
Siz tedavınızde hangı noktadasınız? Neler yapıyorsunuz

Benim şimdiki durumum artık transfer istiyorum dedim ama merkezim fetö olaylarından dolayı kapatılmıştı. Şimdi tekrar açılmasını bekliyorum. Ama başka bir merkeze gittim ota jinemede. Ve oradaki teksen hoca benim tüm raporlarıma baktı kan testi istedi bir kaç tane ve bingo kızamıkçık aşım yapılmamış benim daha doğrusu küçükken yapıldı ama tutmamış. Bu da çok çok önemliymiş. Ve kızamıkçık aşısı yaptırdım. Bu durumda da 3 ay hamile kalmamam gerekiyormuş şubata kadar beklemedeyim. Bu arada kendi merkezim açılırsa eğer oraya devam etmeyi düşünüyorum. dondurulmuş 3 embriyom var.eğer bir şey olmadıysa onları transfer ettirmek istiyorum. Ama tabi fetö olaylarından sonra merkezdeki tüm embriyoları koç üniversitesine götürmüş polisler. Bakalım şimdilik beklemedeyim yani. Bu arada bilgilenmek istersen bir blog yazıyorum. Oradan da bir çok şeyi öğrenebilirsin. Okumak istersen http://beklemeler.blogspot.com/ . takip edebilirsin. Şuanda yeni bir yazı hazırlıyorum. Tedavi yöntemleri testler vs..

Merhaba

Oncelikle cok gecmis olsun. insallah bir daha asla aci bir deneyim yasamazsiniz ve hayirlisiyla saglikli sihhatli evlatlariniz olur.
Raporda dedigi gibi esiniz ve siz kromozom analizi yaptiracaksiniz. insallah ikinizde de birsey yoktur. bazen anne baba da olmasa da bebekte baslayabiliyormus cunku
Ama translokasyon cikarsa da uzulmeyin. cozumsuz degil. bizim umudumuz var. tup bebekte pgt ile saglikli evlat sahibi olabilirsiniz

Oncelikle cok gecmis olsun. insallah bir daha asla aci bir deneyim yasamazsiniz ve hayirlisiyla saglikli sihhatli evlatlariniz olur.
Raporda dedigi gibi esiniz ve siz kromozom analizi yaptiracaksiniz. insallah ikinizde de birsey yoktur. bazen anne baba da olmasa da bebekte baslayabiliyormus cunku
Ama translokasyon cikarsa da uzulmeyin. cozumsuz degil. bizim umudumuz var. tup bebekte pgt ile saglikli evlat sahibi olabilirsiniz
Pgt yeterli olamayabılıyormuş cogu kşde yıne hastalıklı gebelik oluşmuş.. cgh ngs olabilir dıye dusunuyorum. Anlamsız bır negatıflık var uzerımde baya etkıkendım düşük kürtaj bu durumun varlığı .. bır kabullenebılsem.. bugun bır genetıkcı ıle gorusmeye gıdıyorum bakalımmm

Back
X