deepliner
merhaba tekrar.
Seninle aynı zamanlarda ikimizde yaklaşık 6 aylık bebeklerimize veda etmişiz
Benimki mırmal gebelikti ve bulantı, istifralar dışında mükemmel gidiyordu. Ta ki detaylı ultrasona kadar.
Ama seninki pgt ile tüp bebek ve anomali olması da üzücü, yıpratıcı. Biz bu yola çok yeni girmişken nasıl oldu bilmiyorum ama ben embriyoların pgt analizlerinde sadece benim translokasyon olan kromozomlara değil, mutlaka hepsine bakılmasını istedim. Çünkü gerçekten de benim sıkıntı olan kromozomlar dışında da başka kromozamlarda monozomi, trizomi çıkmıştı. Tabiiki hepsine baktırmak daha pahalı. Ama önemli ne yapalım.
Senin pgtli kaybettiğin bebeğinde senin sıkıntı olan kromozomlarında mı sıkıntı çıktı peki yine?
Sen pgt nerede yaptırmıştın? Bir de senin hiç normal hamilelik oldu mu? Tüpte kaçıncı denemen?
Bu arada kimyasal gebelik tam oluşamamış hamileleğin çok erken evresi gibi oluyor, tutunamayınca kendi kendine düşüyor. Sessiz düşük de deniyor hatta.
Diğer soruna yanıtım ise translokasyon dışında infertilite vs. Gibi başka bir problemimiz yok. Yani en azından şu ana kadar başka şey çıkmadı.