Çok sevinirim yazarsanız. Ben şuna inanıyorum , ilim ve bilim birlikte harmanlanınca gerçek bilgi ortaya çıkıyor. Tip bu kadar ilerlemisken her turlu seyi bilebiliyorken koru korune bir bebegin hayatini karartmanin bir anlami yok bence. Bebek hasta makinalara bagli yasayacaksa zeka sorunu varsa bu durum hem kendinize hem esinize hem de diger aile bireylerine en en cok da o bebege gunah degil mi yazik degil mi. En kucugunden bir problem yasayinca ooff bu grip nerden cikti demiyor muyuz? Ben diyorum. Bir insanin omru boyunca daha ne acilar fiziksel ve ruhsal bcekecegini bilmeden buna gozyummak gunah geliyor bana. Allah aklini kullan demis. Bilime gozunu kapatma demis. Hayirlisi ve sagliklisi olsun insallah hersey herkes icin yolunda gitsin.
Elbette haklısın

Sonuna kadar ilim bilimi tıbbi olanakları ne test varsa hepsini yaptırıp sonuçlara ulaşmak da Allah'ın bize verdiği çok büyük bir nimet. Allah her türlü yardımcımız olsun inşallah.
Bugün devlet hastanesinde bir genetik doktoruna gittim. Daha doğrusu bir kaç ay önce gitmiştim ekstra testler istemişti karyotip analizi tarzı onların sonucu gelmiş, onları anlattı. Ben de aklımdakileri sordum. Yaşamla bağdaşabilen hayatta kalabilen vakalar da olabilir dedi. Benim kafa iyice karıştı. Yani ya düşük olacak, ya sağlıklı (nırmal kromozom dizilimi veya bizim gibi dengeli translokasyon) ya ciddi problemli vaka ya da sanıyorum daha düşük ihtimal ama özürlü bir bebek.
Yarın Çapadaki doktorla da konuşmaya çalışacağım, sizin de sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirim.