- 30 Kasım 2013
- 3.840
- 4.917
- 158
- Konu Sahibi Cennet kusu annesi
-
Evett ngs şart. bendede 15-21 de sorun oldugu halde baska rakamlardada sorun cikti 11 gini 22 gibi. Her gene bakilmasi şart benceFISH öneren merkezler ben de hiç bir sorun olmadığı ve yaşımın genç olması sebebiyle embriyolarda translokasyon haricinde bir sorun oluşmayacağı söylemişti bu yüzden tüm kromozomlara bakılmasına gerek olmadığını önermişlerdi. Bunu kabul etmediğime şükür ettim çünkü embriyolarımın genetik raporunu incelediğimde bir tanesinde 13ve 14te sorun yok ancak başka kromozomlarda trizomiler yani sağlıklı olmayan durumlar vardı. Eğer Klasik yöntemi önerenlere uysam belli o embriyoyu da sağlıklı kabul edeceklerdi..
Merkez seçimi çok önemli özellikle laboratuvarı iyi olan köklü bir merkez seçmek gerek
Amin isteyen bu yola baş koyan herkese nasip etsin inşallah..Ne kadar dogru bilmiyorum ama erkekte olunca saglikli bulmak daha kolay deniliyor.
Ben 4 tup bebek yaptirdim saglikli bulabilmek icin. Cok sukur rabbim herkese saglikli evlatlar nasip etsin
Amin insaallah. Cok ugras verdim sonunda sukur rabbim nasip etti.T Translokasyon1521 maşallah gebelik haftanız baya ilerlemiş Rabbim sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin inşallah bizler de yaşarız bu güzelliği
Merhaba benimde tekrarlayan düşüklerim var. Birçok test yapıldı yalnızca eşimde inversiyon 9 (p11,q13) çıktı ki doktor bu transkolasyonun hayati olmadığını söylüyor. Bir de benim trombofili 6lı panelimde mthfr geni heterozigot çıktı ki bu da çok önemli değil dedi. Yine de anne adayını daha fazla üzmeyelim diye en uygun yöntem ngs ile tüp bebek dedi ve sürece başladık. Hatta embriyolarım bugün ya da yarın genetik incelemeye gidecek. Ama kafama takılan şu mesela eşimdeki 9. Gen transkolasyonu embriyolara geçerse doktor bu hayati bir transkolasyon değil dese de o embriyolar sağlıksız olarak mı kabul edilecek bir fikriniz var mı? Bir de bir hanımefendinin 6 embriyosu gitmiş hepsi de olumsuz gelmiş insan korkuyor açıkçası. NGS en küçük bir olumsuzluğu bile tespit ediyor diyorlar acb çol detay çalıştığı için belki de sağlıklı doğacak embriyoları da eliyor olabilir mi?Evet yapttırdım pgt olayın genel ismi embriyoya genetik tarama yapılası anlamına geliyor peki birden fazla yöntem var bu tarama ile ilgili. En gelişmişi NGS yöntemi. Bu yöntem ile sadece translokasyon olan kromozomlar değil tüm kromozomlar inceleniyor ama pahalı. Bir de klasik yöntem var FISH. Bunda sadece embriyonun istenilen kromozomları inceleniyor. Benim görüştüğüm üç merkez vardı ikisi ısrarla FISH yeter dedi maliyeti düşüktü ancak son teknoloji her zaman daha iyidir hepsine bakılsın diye ve kafama yatan merkezin sadece NGS yapması sebebiyle bu tedaviyi seçtim. Şükürler olsun güzel haberlerim var.
Umut olur inşallah. Bizim tüp bebek tedavimizde ne kadar çok embriyo o kadar çok şans. Sonuçta zar atıyoruz. Doğal yolla da sağlıklıyı bulabiliriz ancak ya bulamazsak sürekli kürtaj olmak rahme zarar psikolojik sorunlar vs akıl işi değil bence. Bir de sağlıklı olmayıp doğma ihtimali var. Tüm bu sebeplerden dolayı tüp bebek en mantıklısı.
Umut olsun diye yazdım çünkü bizim ilk denememiz ve çok az embriyomuz oluştu sadece 3embriyo dondurulup genetiğe gönderilebildi. 3te 1tane sağlıklı gelmesi baya düşük bir ihtimalken geldi çok şükürBenim eşimde 13-14 robertsonian translokasyon var. 1embryomuz transfere uygun bulundu ve transfer edildi şükürler olsun. rabbim sonunu güzel eylesin inşallaj tutunup benimle kalır. Hepimiz güzel tedaviler sonunda yavrularımıza kavuşuruz inş.
Inversiyon ve translokasyon birbirinden ayrı şeyler değil mi ben mi ben mı yanlış biliyorum.Merhaba benimde tekrarlayan düşüklerim var. Birçok test yapıldı yalnızca eşimde inversiyon 9 (p11,q13) çıktı ki doktor bu transkolasyonun hayati olmadığını söylüyor. Bir de benim trombofili 6lı panelimde mthfr geni heterozigot çıktı ki bu da çok önemli değil dedi. Yine de anne adayını daha fazla üzmeyelim diye en uygun yöntem ngs ile tüp bebek dedi ve sürece başladık. Hatta embriyolarım bugün ya da yarın genetik incelemeye gidecek. Ama kafama takılan şu mesela eşimdeki 9. Gen transkolasyonu embriyolara geçerse doktor bu hayati bir transkolasyon değil dese de o embriyolar sağlıksız olarak mı kabul edilecek bir fikriniz var mı? Bir de bir hanımefendinin 6 embriyosu gitmiş hepsi de olumsuz gelmiş insan korkuyor açıkçası. NGS en küçük bir olumsuzluğu bile tespit ediyor diyorlar acb çl detay çalıştığı için belki de sağlıklı doğacak embriyoları da eliyor olabilir mi?
NGS kromozomal bozukluk olup olmadığını inceliyor kromozomal olmadan da farklı rahatsızlıklar olabilir Allah korusun. Ama bu ayrıntıyı düşünmemek gerek çünkü bunu düşünmeye kalksak kimse doğal yolla bile çocuk yapmaz.. çok detay çalışmıyor sadece kromozomal sayı şekil bozukluk inversiyon yapışıklıl vs bunlara bakıyor ileri teknoloji denilmesinin sebebi tüm kromozomları inceliyor olması. Endişe etmeyin lütfen siz doğru yoldasınız.. bir de inversiyon hayati değil derken oransal olarak sağlıklı embriyo elde edilmesi daha yüksek ihtimal olduğu için bu cümleyi kullanmış olabilir mi? İnversiyon bir translokasyon çeşidi ancak diğerlerine oranla daha kolay çözümlü diye okumuştumMerhaba benimde tekrarlayan düşüklerim var. Birçok test yapıldı yalnızca eşimde inversiyon 9 (p11,q13) çıktı ki doktor bu transkolasyonun hayati olmadığını söylüyor. Bir de benim trombofili 6lı panelimde mthfr geni heterozigot çıktı ki bu da çok önemli değil dedi. Yine de anne adayını daha fazla üzmeyelim diye en uygun yöntem ngs ile tüp bebek dedi ve sürece başladık. Hatta embriyolarım bugün ya da yarın genetik incelemeye gidecek. Ama kafama takılan şu mesela eşimdeki 9. Gen transkolasyonu embriyolara geçerse doktor bu hayati bir transkolasyon değil dese de o embriyolar sağlıksız olarak mı kabul edilecek bir fikriniz var mı? Bir de bir hanımefendinin 6 embriyosu gitmiş hepsi de olumsuz gelmiş insan korkuyor açıkçası. NGS en küçük bir olumsuzluğu bile tespit ediyor diyorlar acb çol detay çalıştığı için belki de sağlıklı doğacak embriyoları da eliyor olabilir mi?
9 uncu gen inversiyonu embriyolar için tehlike arz etmiyormuş. Bu konuda sedece kadın doğumcumuzla görüşmek ile kalmadık bir de genetik hastalıklar uzmanı ile görüştük. Genetik hastalıklar uzmanı da bazı laboratuvarlar bu transkolasyonu raporlamıyor bile içinizi ferah tutun dedi. Teşekkür ederim ngs ile ilgili korkularımı hafiflettinizNGS kromozomal bozukluk olup olmadığını inceliyor kromozomal olmadan da farklı rahatsızlıklar olabilir Allah korusun. Ama bu ayrıntıyı düşünmemek gerek çünkü bunu düşünmeye kalksak kimse doğal yolla bile çocuk yapmaz.. çok detay çalışmıyor sadece kromozomal sayı şekil bozukluk inversiyon yapışıklıl vs bunlara bakıyor ileri teknoloji denilmesinin sebebi tüm kromozomları inceliyor olması. Endişe etmeyin lütfen siz doğru yoldasınız.. bir de inversiyon hayati değil derken oransal olarak sağlıklı embriyo elde edilmesi daha yüksek ihtimal olduğu için bu cümleyi kullanmış olabilir mi? İnversiyon bir translokasyon çeşidi ancak diğerlerine oranla daha kolay çözümlü diye okumuştum
İnversiyon, transkolasyonun bir çeşidi yani bir alt kademesinde yer alıyor en azından bize söylenen bu.Inversiyon ve translokasyon birbirinden ayrı şeyler değil mi ben mi ben mı yanlış biliyorum.
Çok sevindim böyle olmasına ne güzel. Umarım en kısa zamanda yavrularımıza kavuşuruz hepimiz.9 uncu gen inversiyonu embriyolar için tehlike arz etmiyormuş. Bu konuda sedece kadın doğumcumuzla görüşmek ile kalmadık bir de genetik hastalıklar uzmanı ile görüştük. Genetik hastalıklar uzmanı da bazı laboratuvarlar bu transkolasyonu raporlamıyor bile içinizi ferah tutun dedi. Teşekkür ederim ngs ile ilgili korkularımı hafiflettiniz
Amin insallah senin adına cok sevindim başka Bi cocuğu varmı acaba bide özel yetdemi yaptırdın tüp bebeği hiç normal denemedim miEvet yapttırdım pgt olayın genel ismi embriyoya genetik tarama yapılası anlamına geliyor peki birden fazla yöntem var bu tarama ile ilgili. En gelişmişi NGS yöntemi. Bu yöntem ile sadece translokasyon olan kromozomlar değil tüm kromozomlar inceleniyor ama pahalı. Bir de klasik yöntem var FISH. Bunda sadece embriyonun istenilen kromozomları inceleniyor. Benim görüştüğüm üç merkez vardı ikisi ısrarla FISH yeter dedi maliyeti düşüktü ancak son teknoloji her zaman daha iyidir hepsine bakılsın diye ve kafama yatan merkezin sadece NGS yapması sebebiyle bu tedaviyi seçtim. Şükürler olsun güzel haberlerim var.
Umut olur inşallah. Bizim tüp bebek tedavimizde ne kadar çok embriyo o kadar çok şans. Sonuçta zar atıyoruz. Doğal yolla da sağlıklıyı bulabiliriz ancak ya bulamazsak sürekli kürtaj olmak rahme zarar psikolojik sorunlar vs akıl işi değil bence. Bir de sağlıklı olmayıp doğma ihtimali var. Tüm bu sebeplerden dolayı tüp bebek en mantıklısı.
Umut olsun diye yazdım çünkü bizim ilk denememiz ve çok az embriyomuz oluştu sadece 3embriyo dondurulup genetiğe gönderilebildi. 3te 1tane sağlıklı gelmesi baya düşük bir ihtimalken geldi çok şükürBenim eşimde 13-14 robertsonian translokasyon var. 1embryomuz transfere uygun bulundu ve transfer edildi şükürler olsun. rabbim sonunu güzel eylesin inşallaj tutunup benimle kalır. Hepimiz güzel tedaviler sonunda yavrularımıza kavuşuruz inş.
İki kez normal yolla hamile kaldım ikisini de erken dönem kaybettim sonra kendimize genetik tarama yaptırdık ve öyle ortaya çıktı. Devlet hastanesinden pgt yapılmıyor mecbur özele gidiyorsunuz lab ve doktorları iyi yorumları çok okudum farklı doktorlardan da tavsiye alarak memorialda başladımAmin insallah senin adına cok sevindim başka Bi cocuğu varmı acaba bide özel yetdemi yaptırdın tüp bebeği hiç normal denemedim mi
Karından su alınması mı o ne hiç duymadımTüp bebekle hamile kaldığınızda karnınızdan su alınıyormu peki hamileliğiniz nasıl ilerliyor
Banada ege üniversitesini önerdi genetik doktorum o yüzden sordumİki kez normal yolla hamile kaldım ikisini de erken dönem kaybettim sonra kendimize genetik tarama yaptırdık ve öyle ortaya çıktı. Devlet hastanesinden pgt yapılmıyor mecbur özele gidiyorsunuz lab ve doktorları iyi yorumları çok okudum farklı doktorlardan da tavsiye alarak memorialda başladım
Genetik sorun olanlara yapılıyormuş ya bebeğin kesesinden iğneyle su alınıyormuş onu genetiğe yolluyorlarmışKarından su alınması mı o ne hiç duymadım
O hamileyken yapılan işlem amniyosentez. Ancak bizim bahsettiğimiz tüp bebek işlemi. Yani anneye transfer edilmeden önce bebeğin genetik sorunları olup olmadığına bakılıp sağlıklı olan anneye transfer ediliyorGenetik sorun olanlara yapılıyormuş ya bebeğin kesesinden iğneyle su alınıyormuş onu genetiğe yolluyorlarmış
Cok tesekkur ederim şimdi anladımO hamileyken yapılan işlem amniyosentez. Ancak bizim bahsettiğimiz tüp bebek işlemi. Yani anneye transfer edilmeden önce bebeğin genetik sorunları olup olmadığına bakılıp sağlıklı olan anneye transfer ediliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?