Travmadan özgürleşme

Terapist değiştir.
Emdr yapan biriyle çalışabilirsin.

yani istemiyorsan yapma ama kimseye birsey olacağı yok, bunu da bil. eski konunda da demissin insanlarin hepten bilmedigini düşünmüyorsun, umursamadiklarini - sümenalti ettiklerini düşünüyorsun.
istemiyorum - enerjimi buna veremem de, ona tamam ama kendini kandirma "babam dunyayi yikar, abim katil olur, dayim kahrolur" vs diye. bu senin kendini daha fazla kurban psikolojisine sokmandan baska birseye yaramaz . eger soylersen evet muhtemelen anennin yaptigi gibi inanmak istemez üstünü kapatırlar. hatta adamin karisi evi terketmek isterse yuva dağılmasın diye "inanma, ilgi icin yapiyor" falan der oteki dayin.
kimseye hicbir sey olmaz yani senden baska.
o yüzden "herkes kahrolur, hatta hastalanır, ölür, adam öldürür" vs diye düşünme.
bence kurtulmanin tek yolu o evden ayrilip komple tum akrabalarla iletisimini sifirlamak. ogretmenmissin, maddi durumun da iyi. cikar gitsin hayatından herkesi, arın, rahatla. bu evde durdukça, o serefsizden haber aldikca daha kötü olacaksin

Biraz daha birikim yapıp evimi alıp çıkacağım en kısa zamanda.

Bir yıldır çok faydasını gördüm .ona çok güveniyorum.Bu konu beni yordu sadece.Emdr yapıyoruz.

Ben de emdr tedavisi görüyorum benim konum böyle komplike olmadığı için belki de çok faydasını gördüm. Sizin daha uzun sürer
Psikoloğunuzla net konuştunuz mu size yüzleşmekten bahsetmesin.
Bu kötü hissettiriyor olabilir. Zamanı geldiğinde belki kendiniz istersiniz. Ama şu an belli ki hiç hazır değilsiniz ve iyileşmeniz için de şart olduğunu düşünmüyorum. Buraya yazabiliyor terapi görüyor olmanız bile harika gelişme

Evet konuştum, somatik yöntemlerle çalışacağımızı bunun şifalandırıcı olacağını söyledi.
İfşa konusuna razı değilsem öfkemi atacak farklı yollar arayacağımızı söyledi.
SHE SAİD filmi ve the fall dizisini önerdi.
Bu hafta bu konuyla geçti.
Biraz bu sürece bakalım belki rahatlarsam sonrasında ifşa edecek gücüm de olur.
Etsem de olur etmesem de ama en iyisi edeyim ,sonucuna razıyım derşm belki.
Ya da önemli olmaz.

Konu sahibi, bu konu aklınıza gelip tetiklediğiniz zaman yaşadıklarınızı bir deftere yazın sonrada kimse okumadan yok edin belli böyle daha iyi hissedersiniz.

İfşa sonrası yalnız kalınacagınizi o kişinin de ne yaparsam yapayım bana bir şey olmuyor diye düşüneceğini biliyorsunuz.ifşa edip size inanmazlarsa sarhostu flan diye onu haklı görürlerse ikinci bir travma yaşanacak.ifşa iyileşme yerine bedel olur.Ama bu adam başka birilerine de sana yaşattığı şeyleri yaşatabilir ne yazık ki.İlişkilerinizde de bence bu olayı anlatmayın.

20 li yaşlarda bu kafada olsaydım yapardım.
Ama şu an 35 yaşındayım.
kimse inanmadığı gibi adımı çıkarmakla ama ,hayatıma giren ya da girecek olan insana da rezil ederler beni.

Babam ve erkek kardeşim o adamı öldürür,diğer dayımı çok severim ,o kişiden çok farklıdır.
Mahvolur.Benim yüzğmden herkes dağılır,acı çeker.Hastalanır,belki de ölür.
Sizin yüzünüzden değil o pislik yüzünden olurdu bunlar olsa... ama olmaz da biliyor musunuz, herkes yaşamına aynı şekilde devam eder.

"Hakikat ve Onarım" adında bir kitap var, 1 sene kadar önce çevrildi Türkçeye. İstismara uğramış kişilerin hesaplaşma ve adalet isteği üzerine yazılmış. Yazarı Psikiyatrist Judith L. Herman; kendisinin "Travma ve İyileşme" adında bir kitabı daha var, ikisini de okumanızı öneririm.

Söyleyecek söz bulamadım o annem dediğin mahlukata.Herkes anne olmamalı ya.o kadar üzüldüm ki yazdıklarını okuyunca.

senin iyileşmenin en büyük yolu ailenden bi uzaklaşmak. ayrı eve çıkıp sosyalleş biraz hatta sosyal medyaya falan yönelsen mi acaba. ailen iyi gelmiyor

Babam ve erkek kardeşim o adamı öldürür,diğer dayımı çok severim ,o kişiden çok farklıdır.
Mahvolur.Benim yüzğmden herkes dağılır,acı çeker.Hastalanır,belki de ölür.
Yap ya da yapma diyemem ifsalama konusunda. Ama bunlarin hicbiri senin yuzunden degil. Bu dili degistirerek baslayabilirsin iyilesmeye. Bu konuda senin hicbir sucun yok. Sonuclari ne olursa olsun suclu kisi dayin ve bunu bilerek goz yuman annen.

Annem olayın doğruluğunu kabul etti,ama çocuktu ve sargoştu diyerek kapatmamı istedi.
O kişi ile hala iletişimde.
Kardeşi oluyor.
Yani yalnızım.
Seni asıl mahveden şey annenin onunla devam eden kardeşliği. Sana böyle korkunc bisey yapmış bı adama annen hala kardesim diyip sariliyor yaklaşık 20 senedir.

Nasıl iyilesebilirsin ki?

Annenle bağını bıçak gibi kesmelisin. Baban ve abin neden konusmadiginizi sorunca da anneme sorun o açıklasın demelisin.Yani dolaylı olarak gerçekler su yüzüne çıkmalı en azindan. Eğer o açıklamazsa sen bı kıyamet kopar anlat her şeyi. Annemin kardeşi olacak pislik beni taciz etti annem hala onu tutuyor de. Hem de bunu dayının annenin ve babanın olduğu yerde yap. Sonra da çek kapıyı çik git bı nefes al.

Ondan sonra gerekirse ailenin geri kalanı birbirine girsin.

Bu kadar yakın olduğunuz birini dolaylı ya da doğrudan herkesin icinde ifsalamadikca iyilesemezsin.

Ya bı de 35 yaşında kadınsın, bütün dertlerini mezara mi gotureceksin? Bırak dökülsün her şey ortaya.

Yalniz kalmaktan korkma, zaten annen YAPAYALNİZ bırakmış seni. Daha ne kadar yalnizlasacaksin ?

Hayatına giren insan eğer böyle bişey için rezil olduğunu dusunecek potansiyeldeyse zaten geçmiş olsun yine YALNIZSIN.

Zehrini akitmalisin. Yok babam katil olur yok diğer dayım benim yüzümden üzülür vs vs gibi saçma düşüncelerden hemen çık.

Bu hayat senin, başkasını üzmeyeyim diye kendine yaptigin bu eziyetten kendini özgür birak artık.

Valla ifsalar misiniz bilmiyorum ama ifsalayacaksaniz bunu buyuk bir aile toplantisi tertip edip oyle yapin, sucluda orada olsun.

Yani birilerine teker teker anlatmayin, topluca anlatin ki suclunun kacacak yeri olmasin, tepkilerini herkes acik ve net gorsun, gerekirse catir catir kavgada edin.

Hem toplu ortamda baba ve abinizi zaptedecek birileride olur hemde varsa diger taciz edilen magdurlar onlarda sesini cikarir, kendinize dayanak bulursunuz, cunku ben bi tacizcinin tek bir magdurla yetinecegine inananlardan degilim.

Ananeniz nasil biri? Sag mi? Erkek evlatcilardan mi? Yoksa torun diye ölüp bitenlerden mi?

Gecmis olsun, eger ifsalamayacaksaniz ani defteri tutun hem gunluk gibi her gun hem de tetiklendiginiz anlarda mutlaka.

Teşekkür ederm,dün temin ettim.Okuyacağım.

Herkesi aynı yerde toplamam mümkün değil,
Ailede iyi insanlar bir ya da iki kişi,onlar da memleketten uzaktalar,diğerleri orada.
Benim ailem ve dayım istanbulda yaşıyoruz.
onlara da anlatmamın bir faydası olacağını düşünmüyorum z
Hani sarılıp acımı paylaşsalar yetecek gibiz
Ama onlar olayı kabul etse de etmese de yük alacaklar,hazmedemeyecekler,içleri içlerini yiyecek,mutlu emin miydi acaba diye sorgulayacakle ,sonra da bunu keşke anlatmasaydı da bilmeseydik diyeceklerZ
Yani bunların bana iyi gelmeai için karşımdakilerin beni anlaması lazım.
Kabul edip etmemeleeinden çok anlaşılmak benim istediğim.

Şu an terapiste anlatıyorum her şeyi,
Babam 70 yaşında ona anlatamıyorum.Onu çok seviyorum.
Yakın zamanda şah damarı operasyony geçirdi.
Yeni iyileşti.
Annemle keseceğim,mecbur ama yapamıyorum.
Görünmeyen bağı bırakamıyorjm.
O kabul ediyor ama yapamıyor,acı çekmwyi tercih ediyor.Ama yapamıyor.
Onun yaptığı pisliklere inanıyor,arkasından beddua ediyor ama ondan kopmuyor.
Kopamıyor.

senin iyileşmenin en büyük yolu ailenden bi uzaklaşmak. ayrı eve çıkıp sosyalleş biraz hatta sosyal medyaya falan yönelsen mi acaba. ailen iyi gelmiyor
İnanın İstanbul gibi bir yerde öğretmen olarak geçinmek çok zor.Mecburiyetim bitsin kaçacağım.
Sosyalim,mutluydum da yakın zamana kadar.
Ama anılarım depreşti.
Bir şeyler oldu ve tetiklendim.

Nasıl oldu ,taciz mi tecavüz mu . Tepki verdiniz mi ,evde kimler vardı . Burda anlatmak istermisiniz detayları ,ne hissettiğinizi . Belki iyi gelebilir mi

`