• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Travmadan özgürleşme

Mutlu2890

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.105
Puanlar
133
Merhabalar,ergenlikte maruz kaldığım taciz travmasını nasıl iyileştirebilirim ama ifşa etmeden,buna gücüm yok.Çok yorar benş.

Ama etkisi de süraün istemiyorum,terapistim beni öfkeyi atmak için ifşaya yönlendiriyor ama ifşa sürecinde yanlız olacağım,bu beni daha çok öfkelendirecek.
Olan bana olacak z
Herkes onun yanında olacak.
Ona ödül olacak bana ceza.
Kısacası cesaretim yok.
Bunun alternatifini istiyorum.
Belki nötrleşiraem ,ilişkilerim yoluna girerse itiraf etmek belki benim için daha kolay olur.
Bu kişi akrabamız,ailede sevilen birş.

Merhabalar,ergenlikte maruz kaldığım taciz travmasını nasıl iyileştirebilirim ama ifşa etmeden,buna gücüm yok.Çok yorar benş.

Ama etkisi de süraün istemiyorum,terapistim beni öfkeyi atmak için ifşaya yönlendiriyor ama ifşa sürecinde yanlız olacağım,bu beni daha çok öfkelendirecek.
Olan bana olacak z
Kısacası cesaretim yok.
Bunun alternatifini istiyorum.
Belki nötrleşiraem ,ilişkilerim yoluna girerse itiraf etmek belki benim için daha kolay olur.
Bu kişi akrabamız,ailede sevilen birş.
Yazım hatalarım için özür dilerim.
Telefonum küçük,zorlandım yazarken.

Ailenize geçmişte yaşanan bu olayı anlatsanız o kişiye mi yoksa size mi güvenir inanırlar? Ailenizle nasıl bir ilişkiniz var ? Eğer anlayışlı bir aileye sahipseniz bence anlatın, içinizi dökün o kişi de rezil olsun.

Ailenize geçmişte yaşanan bu olayı anlatsanız o kişiye mi yoksa size mi güvenir inanırlar? Ailenizle nasıl bir ilişkiniz var ? Eğer anlayışlı bir aileye sahipseniz bence anlatın, içinizi dökün o kişi de rezil olsun.
Annem olayın doğruluğunu kabul etti,ama çocuktu ve sargoştu diyerek kapatmamı istedi.
O kişi ile hala iletişimde.
Kardeşi oluyor.
Yani yalnızım.

ifşa kısmı her zaman rahatlamadan çok tam tersi etki de edebiliyor. çünkü bir sürü insanın frekansına ve titreşimine maruz kalıp daha fazla olayın etkisi üzerinde artabiliyor. yani kime ifşaladığınız çok önemli.
o yüzden o riske girmeyin derim. ayrıca zaten haklı da bulmazlar diyorsunuz.
tek önerebileceğim kendi inancınıza göre olaydan arınmak. bi zaman sonra o olay hiç yaşanmamış gibi hissediyorsunuz

Kaç yaşındasınız. Anneniz biliyormuş ona yazıklar olsun sen benim annemden hala onunla nasıl görüşürsün hala devam edersen herkesin içinde anlatıp rezil ederim onu diye tehdit edin. Ama anlatmayın madem sizi daha kötü etkileyecek. Yaşınız büyükse de annenizle de o kişiyle de tamamen iletişimi kesin. Rezil pislik.

ifşa kısmı her zaman rahatlamadan çok tam tersi etki de edebiliyor. çünkü bir sürü insanın frekansına ve titreşimine maruz kalıp daha fazla olayın etkisi üzerinde artabiliyor. yani kime ifşaladığınız çok önemli.
o yüzden o riske girmeyin derim. ayrıca zaten haklı da bulmazlar diyorsunuz.
tek önerebileceğim kendi inancınıza göre olaydan arınmak. bi zaman sonra o olay hiç yaşanmamış gibi hissediyorsunuz
Terapi alıyorum,terapistim ifşalamayı düşündün mü dedi?
Bu durum bende baskı oluşturdu sanırsam?
Yapamam,yapmayacağım.
Ama anlatıp emdr ile iyileşmeyi deneyeceğim

Kaç yaşındasınız. Anneniz biliyormuş ona yazıklar olsun sen benim annemden hala onunla nasıl görüşürsün hala devam edersen herkesin içinde anlatıp rezil ederim onu diye tehdit edin. Ama anlatmayın madem sizi daha kötü etkileyecek. Yaşınız büyükse de annenizle de o kişiyle de tamamen iletişimi kesin. Rezil pislik.
Yok ,inanıyor ama yüzleşemiyor.
Kabul edemiyor.
Kabul ederse ölür.
Kafayı yiyorum ama enerjimi bu yönde harcamayı bırakmak da istiyorum.

Yok ,inanıyor ama yüzleşemiyor.
Kabul edemiyor.
Kabul ederse ölür.
Kafayı yiyorum ama enerjimi bu yönde harcamayı bırakmak da istiyorum.
Bu arada 35 yaşındayım,
Sadece ilişkilerimde geriyor beni bu konu.
İlk cinsel deneyimim taciz sonuçta.
Zorlanıyorum,donuklaşıyorum ilişkilerde,kaçıyorum gün sonunda.

Bu arada 35 yaşındayım,
Sadece ilişkilerimde geriyor beni bu konu.
İlk cinsel deneyimim taciz sonuçta.
Zorlanıyorum,donuklaşıyorum ilişkilerde,kaçıyorum gün sonunda.
Ailenizle birlikte mi yaşıyorsunuz. Çalışıyo musunuz? Bence annenizle de iletişimi kesin. Ne demek küçüktü sarhoştu iyi o zaman herkes içip içip yeğenine saldırsın. O da üstünü kapatarak bu konuyu normalleştirmesin. Annenize çok sinirlendim. Senin sapık kardeşin yüzünden ben kimseyle ilişki yaşayamıyorum sen hala neyin derdindesin deyip koparın bağınızı.

ifşa sürecinde yanlız olacağım,bu beni daha çok öfkelendirecek.
Olan bana olacak z

Nereden biliyorsunuz böyle olacağını? Bir çok kişi ifşa edersem kimse bana inanmaz diye düşünür fakat durum çoğu kez öyle olmaz. Biraz kararlılık ve cesaret gayette bu durumunuzu çözer. Ama benim cesaretim yok henüz kendimi savunacak durumda değilim derseniz bu kabul.

Annem olayın doğruluğunu kabul etti,ama çocuktu ve sargoştu diyerek kapatmamı istedi.
O kişi ile hala iletişimde.
Kardeşi oluyor.
Yani yalnızım.
bence annenle de iletişimini kes
ekonomik imkanin var mi? varsa bas git herhangj bir yerde yasa. ailen izin vermem vs derse "siz beni cocukken koruyamadiniz, tacizci serefsizle hala konuşuyorsunuz. disaridaki tehlike sizden daha guvenlidir" dersin

Nereden biliyorsunuz böyle olacağını? Bir çok kişi ifşa edersem kimse bana inanmaz diye düşünür fakat durum çoğu kez öyle olmaz. Biraz kararlılık ve cesaret gayette bu durumunuzu çözer. Ama benim cesaretim yok henüz kendimi savunacak durumda değilim derseniz bu kabul.
Babam ve erkek kardeşim o adamı öldürür,diğer dayımı çok severim ,o kişiden çok farklıdır.
Mahvolur.Benim yüzğmden herkes dağılır,acı çeker.Hastalanır,belki de ölür.

Dayınızla yüzleşin bence. Onu ifşa etmekle tehdit edin. Dayı kaç yaşında?

kimseye birsey olmaz merak etme
Bu bana iyi gelmeyecek,cesaretim yok.
Bunu yapmadan iyi olamayacak mıyım?
Ben de isteriö yüzüne tükürmek,cümle alem içinde rezil etmek.
Ama yıpranmak istemiyorum,
Yoruldum bu yükten.Allahından bulsun.
Ben önüme bakmak istiyorum.
Ha bunları yapmadan önüne bakamazsın diyorsa psikoloji,eğer zorundaysaö yaparım.
Değilsem uğraşmak istemiyorum.
Kendimi daha fazla yormak istemiyorum.

Babam ve erkek kardeşim o adamı öldürür,diğer dayımı çok severim ,o kişiden çok farklıdır.
Mahvolur.Benim yüzğmden herkes dağılır,acı çeker.Hastalanır,belki de ölür.

Annenize ayrı sinir oldum, çocuktu diyerek kardeşini savunuyor ve hala görüşüyor. Annenize sınır çizin. Böyle hiç bir şey olmamış gibi davranmaz. Onunla iletişimde olması demek sinirlerinizin harap olması ve aynı zamanda bu olayı atlatamamaniz demek.
Bu olayı yaşadığınızda kaç yaşındaydınız, size bunu yaşatan şahıs kaç yaşındaydı?

Dayınızla yüzleşin bence. Onu ifşa etmekle tehdit edin. Dayı kaç yaşında?
Benden bir yaş büyük.
Adam bit melaike.
Bana da bu acı veriyor.
Bu canımı yakıyor.
Ya en tehlikeli tipler bunun gibiymiş.

Annenize ayrı sinir oldum, çocuktu diyerek kardeşini savunuyor ve hala görüşüyor. Annenize sınır çizin. Böyle hiç bir şey olmamış gibi davranmaz. Onunla iletişimde olması demek sinirlerinizin harap olması ve aynı zamanda bu olayı atlatamamaniz demek.
Bu olayı yaşadığınızda kaç yaşındaydınız, size bunu yaşatan şahıs kaç yaşındaydı?
Ben 17,o 18.
Uyuşturucu madde ,alkol vs ne ararsan vardı.

Ben 17,o 18.
Uyuşturucu madde ,alkol vs ne ararsan vardı.

Kazık kadar herifin neresi çocukmuş! 18 yaşındaki bir erkek her şeyin farkındadır ve her şeyi isteyerek yapar. Boşuna kılıf bulmasın kimse.
Anneniz birçok eski nesil kadın gibi erkekçi. Kendi kızı bile olsa karşı taraf yakın erkekse onda suç bulmaz.

Back
X