merabalar arkadaşlar. bende uzun yıllardır trikotillomani diye bilinen saç koparma hastalığı var. bazen 1-2 yıl süreyle tamamen olmasa da geçiyo ve saçlarım sağlıklı oluyo tekrar, ama neyin tetiklediğini bilmediğim bi şekilde bi kere başlayınca artık önünü alamıyorum. ve genç bi kız olarak çok sıkıntısını çektim bunun. eskiden bölge bölge açıklar filan oluşuyodu, şimdi böyle yoğun değil tabi ama normal de değil bence. şu an saçlarım olması gerekenin yarısı kadar filan. bazen çok görünsün diye postiş filan kullanıyorum, işe yarasa da doğal olmadığı için sevemiyorum, çıkarıyorum hemen. yaşayanlar varsa bilir çekerken acımasını geçin, farkında bile olmuyosunuz saç koparırken. bu sigara vs tarzı kötü bi alışkanlık bence, hastalıktan çok. aynı zamanda bulaşıcı, yani benim saçımla oynayıp kopardığımı gören arkadaşlarımdan-kuzenlerimden de buna bulaşan oldu. artık net bi şekilde kendimi tutarak son vermeye karar verdim tamamen. şimdi soru kısmına geliyorum:
ağda-koparma usulü yöntemler benim kıl-tüyümü azaltıyo ciddi şekilde yani sadece saçımda değil. jiletse tam tersi artırıyo baya. uzun süredir saçlarımı elimle tutup çektiğim için yerine gelen saçlar, güçsüz ince saçma sapan o yüzden. yeni çıkanlara dokunduğumda bildiğimiz ayva tüyü şeklinde saçlar geliyo elime. o yüzden de komple saçım az şu an ve bu ciddi bi probleme dönüşmeye başladı bende gerek görüntü olarak gerek de ilerde saçsız kalıcam korkusu yüzünden. üstte belirtiğim gerekçeyle saçlarımı jiletle kazısam, ve düzenli aralıklarla jiletlesem şöyle 2 hafta filan, tekrar saçlarım güzel bi şekilde gelicek ama bunu yapmaya tabi ki cesaretim yok. yakın zamanda dermatoloğa gidicem ama önce burdan da sorayım dedim. bunun yerine önerebileceğiniz, saç derisini ve köklerini ciddi anlamda güçlendiricek bi ürün, bi maske bi öneri var mıdır? (enteledir ıvırdır zıvırdır denedim ama onlar daha çok hızlı uzamasını sağlıyo)