• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Triple negatif meme kanseri (üçlü negatif)

İşlem yapılmadan önce ankara da iyi olduğunu düşündüğüm bir meme radyoloğuna gittim. mamagrofi ve ultrason muayenesinden sonra hiçbir şeyim olmadığını söyledi. açıkçası onun görüşüne güvenmeyi tercih ettim. ben de ultrasonda görülen bir lezyon olmadığı için mr tututlumunu da önemsemeyeceğim artık çünkü anladığım kadarıyla orda kanserli bir hücre var ve tutulumu o yapıyorsa bile henüz hücresel bazda olduğunu gösteriyormuş ve belkide beni hiç hasta etmeyebilecekmiş. senelik takibi yeterli gördü. on aydır ki mr, ultrason ve biyopsi istemi (ama hiç yapılamadı) başım dönmüştü ama artık kafamı da gönlümü de rahatlattım ve senelik olarak görülmeye karar verdim.

Merhaba Nisan 2023 de elime gelen kitle ile bir genel cerrahiye gittim ve ultrosunda supeli kitle göründü emar ve biyopsi oldum ve meme kanseri teşhisi aldım.Türü üçlü negatif denen triple negatif. Biraz agrasif bir tür. Ardından bir pet taramaya girdim ve şükür başka yere sicramamisti.Haziran ayinda ameliyat oldum 6cm lik bir kitle alındı kol alti lenflerime bakıldı şükür temiz çıktı temmuz ayında 4+12 kur kemo başladım aralik ayında 28 seans radyoterapi alıp tedavim bitti. Geçen ay kontrolüm vardı meme karın ultroson bakıldı şükür temiz cikti. Bu tür ile ilgili pek bir bilgi bulamiyorum. Triple negatif kanseri olan yada yakınında olmuş birileri varmı.nük oranı yüksek olduğu için korkularım çok fazla tecrübe etmiş birilerini bulmak konuşmak istiyorum.
Merhaba 2022 yılında tnbc teşhisi konuldu 8 doz kemoterapi aldım ameliyat oldum 25 gün radyoterapi aldım Türkiye’de pek bilinmeyen bir kanser türü olduğunu biliyorum yurtdışında bu kanser türü için bir çok ünlü tedavisinin araştırılması destek vermiş fakat Türkiye’de bu kanser türü ile ilgili birşey yok kemoterapiye en iyi cevap veren kanser türü birde metastazı olmayan da sorun olmuyor diye biliyorum tabi önce Allah bilir inşallah bir daha uğramaz geçmiş olsun

Merhaba 2022 yılında tnbc teşhisi konuldu 8 doz kemoterapi aldım ameliyat oldum 25 gün radyoterapi aldım Türkiye’de pek bilinmeyen bir kanser türü olduğunu biliyorum yurtdışında bu kanser türü için bir çok ünlü tedavisinin araştırılması destek vermiş fakat Türkiye’de bu kanser türü ile ilgili birşey yok kemoterapiye en iyi cevap veren kanser türü birde metastazı olmayan da sorun olmuyor diye biliyorum tabi önce Allah bilir inşallah bir daha uğramaz geçmiş olsun
Merhaba bizde annem için uğraşiyiruz Allah in izniyle geçicek 🤲🏼 deneyimleriniz nedir

Çok geçmiş olsun bende yan etkiler 10 gün sürüyordu kişiden kişiye değişir. 1,2 günde normale dönen de var. Bol bol dinlenip yediklerinize dikkat edin. Beni kemo sonrası soğuk içecekler çok rahatlatıyordu. Kızılcık suyu karadut suyu soda vs.
Herkese çok geçmiş olsun bu tür için ugrasiyoruz canım annem de çıktı malesef üzgünüz dua beklerim

Merhaba Nisan 2023 de elime gelen kitle ile bir genel cerrahiye gittim ve ultrosunda supeli kitle göründü emar ve biyopsi oldum ve meme kanseri teşhisi aldım.Türü üçlü negatif denen triple negatif. Biraz agrasif bir tür. Ardından bir pet taramaya girdim ve şükür başka yere sicramamisti.Haziran ayinda ameliyat oldum 6cm lik bir kitle alındı kol alti lenflerime bakıldı şükür temiz çıktı temmuz ayında 4+12 kur kemo başladım aralik ayında 28 seans radyoterapi alıp tedavim bitti. Geçen ay kontrolüm vardı meme karın ultroson bakıldı şükür temiz cikti. Bu tür ile ilgili pek bir bilgi bulamiyorum. Triple negatif kanseri olan yada yakınında olmuş birileri varmı.nük oranı yüksek olduğu için korkularım çok fazla tecrübe etmiş birilerini bulmak konuşmak istiyorum.
Öncelikle çok gecmis olsun Rabbim bidaha göstermesin , 6cm ilk kitle kemoterapi ile gitti mi

Merhaba annemde 2. evre üçlü negatif meme kanseri. İlk kemoterapi aldı. Ameliyat sonrası tam patolojik yanıt aldık tedaviden. Şuan randyoterapi devam ediyor. Herkese geçmiş olsun umarım kimse nüks yaşamaz.
Çok geçmiş olsun bizde annem için savaşıyoruz inşallah 🤲🏼 güzel günler göreceğiz nasıl geçti sureciniz

Back
X