Yapılan ne var ki ortada, zaten misafir gelecekmiş 2-3 kişi fazla gelse ne olur, birde eşinizin tepki vermesini beklemişsiniz annesine, ne diyecekti adam? Genel bir probleminiz varsa kayınvalidenizle ayrı ama bu konuda ki tavrınız yanlış.Yapilanin gercek bir surpriz oldugunu algilasam bende mutlu olurum tepkim bu sekilde olmazdi.
Devamlı yapsalar ne olacak onu anlamadım.3 bardagin 3 tabagin hesabini yapan biri degilim .devamli yaptiklari şey bunlar.daha oncede dile getirmeme ragmen ayni sey tekrarlaninca tepkim boyle oldu
Merhaba sevgili hanimlar hemen konuya girmek istiyorum.gecen gece kv bizi ariyarak aksam caya geleceklerini soyledi ve geldiklerinde yakin akrabalariyla geldiler oysa telefinda soylememisti.bende sinirime engel olamayip bunu kv neden onlarinda geleceklerini soylemedin dedim.o da yabancilar mi surpriz oldu dedi.bu kez daha cok sinirlenerek bize biyle sürprizler yapmayin dedim.bunun uzerine o geceki hic bir ikramimi yemedi oturdugu yerde soguk ruzgarlar estirdi.asil sorunum esim buna ragmen bana hicbirsey demedi ama arada kaldigini hissediyorum ve bu duruma uzuluyorki durgunlasti.simdi ne yapabilirim bana yardimci olur musunuz
Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.Merhaba sevgili hanimlar hemen konuya girmek istiyorum.gecen gece kv bizi ariyarak aksam caya geleceklerini soyledi ve geldiklerinde yakin akrabalariyla geldiler oysa telefinda soylememisti.bende sinirime engel olamayip bunu kv neden onlarinda geleceklerini soylemedin dedim.o da yabancilar mi surpriz oldu dedi.bu kez daha cok sinirlenerek bize biyle sürprizler yapmayin dedim.bunun uzerine o geceki hic bir ikramimi yemedi oturdugu yerde soguk ruzgarlar estirdi.asil sorunum esim buna ragmen bana hicbirsey demedi ama arada kaldigini hissediyorum ve bu duruma uzuluyorki durgunlasti.simdi ne yapabilirim bana yardimci olur musunuz
yanlış düşünüyosunuz. çat kapı misafirlik eskiden de doğru değildi şimdi de değil. hadi eskiden imkanlar kısıtlıydı artık bi evde kaç kişi varsa o kadar da telefon var. mesele zaten ikram yeme içme değil bu tip konularda. ve okuduğunuz kv kp niye geliyor konularında dikkat ederseniz hepsinin mutlaka haklı bi sebebi oluyor. büyük konuşmak istemem ama ben ilerde gelinimin evine ayağım titreyerek girmem çünkü beni istemeyeceği bi şey yapmam.Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.
Ne kıymetli evleriniz varmış. Benide evladımin yaninda karısı azarlasa trip yapmayı birak evine adım atmazdim. Kadının bogazına dizmişsiniz iki lokmayı. O kadar yabancı olsa evinize gelmek istemezdi herhalde. Yabancı diye tabir ettiginiz kisinin eşinize ve ailesine yakınlik derecesini çok merak ettim
Tabi ki, ailenize veya eşinizin ailesine yapılan ikram ve hazırlık daha uzak akraba yada tanıdıga yapilanla ayni olmaz. Annem yada k.validem gelirken daha large takılırım ben mesela. Ama kadını o gün azarlamak yerine daha sonra " ikramlik bir seyimde yoktu. Haber verseydin en azından esimi pastaneye gonderir bir seyler aldırırdım, mahcup oldum gelenlere" gibi saka yollu bir uyarıda bulunabilirdiniz. Bence ayıp etmissiniz.
Ben kucukken hatırlarım kapımiz calar misafir gelirdi. Ev telefonumuz vardı ama herkeste olmadığı icin cat kapi gelenlerimiz cok olurdu. Annem bir telas mutfaga girerdi habersizde gelse kimse ac cıkarılmazdi evden. Allah ne verdiyse yenirdi. Hic annemin babama yada gelenlere surat astığını görmedim.
Eski dostluklar, eski bayramlar, şehir hayatında olmayan komsuluk iliskileri konuları açılınca herkes aynı fikirde ama özelestiri yapan yok. Sırf kk da bile gelinlerin actiğı forumların %95 i kv kp niye geliyor. Sende evlat büyütüp gelinin istemiyor diye ayağın titrreyerek girersin inşallah evine diyesim geliyor hepsine.
Zaten konu sahibine de haklıyken gosterdigi tepkiyle haksız konuma düstugünu soyledim, tekrar okuyun isterseniz. Cat kapi misafirligide dogru buldugumdan degil, eski anımı anlatmak istedim sadece. Hos kardesime bile haber verir, en azından planı olmadığından emin olur giderim.yanlış düşünüyosunuz. çat kapı misafirlik eskiden de doğru değildi şimdi de değil. hadi eskiden imkanlar kısıtlıydı artık bi evde kaç kişi varsa o kadar da telefon var. mesele zaten ikram yeme içme değil bu tip konularda. ve okuduğunuz kv kp niye geliyor konularında dikkat ederseniz hepsinin mutlaka haklı bi sebebi oluyor. büyük konuşmak istemem ama ben ilerde gelinimin evine ayağım titreyerek girmem çünkü beni istemeyeceği bi şey yapmam.
mesela benim kv gelir evimi karıştırır bi yeri dağınık görse hemen eleştirir konuşur ki bunu eşime duyura duyura yapar yanıma gelip söylemez bağırarak söyler ki eşim duysun. eşim zaten temizlik konusunda hassas bide üstüne o öyle yapınca o gittikten sonra eşimle kavga ederiz. aramızı bu şekilde bozmasına gerek var mı sizce? iyi niyetli olsa annelik yapmak istese oğlunun huyunu bildiği halde oğluna duyurmaz gelir bana söyler.
ya da evimde kusur arar bulduğu kusurları gider eltime falan anlatır onlardan duyarım. sürekli bi laf sokma çabalarındadır. oturup güzelce muhabbet edemezsin asla. sürekli birilerini över bana örnek gösterir. en kötü benim, en iyi gelinler de onun anlattıkları kişilerdir. içimi şişirir gidene kadar. hamileliğimde olsun lohusalığımda olsun sonrasında olsun çat ararlar oraya geliyoruz derler yarım saat 1 saat sonra gelirler ben o halde bebekle uğraşırken ne yemek yapacağımı nereyi toplayacağımı şaşırırım.
ben ilerde gelinime gideceksem (ki en başta arkadaş gibi olurum zaten yanımda rahat etsin gerilmesin isterim) gideceksem de bi gün öncesinden ararım planın yoksa sana gelicem derim. giderken de atıyorum hamburger mi seviyor hamburger alırım ne bileyim pizza mı seviyor pizza alırım yemek yapma uğraşma oturalım derim. evinin hiçbişeyini laf etmem kendi evidir bugün darmadağın olur yarın tertemiz ben karışıp yorum yapmam sıkmam laf sokmam. ben evine giderken gerilsin istemem.
Basliğı görünce sesli güldüm
Her yerdeyim ben kuzumahahah bende başlığa güldüm valaha bide seni gördüm bidaha güldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?