Trizomi 14

Sonbahardagel

Hoşgeldin canım kızım 💕
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2022
3.175
5.037
88
38
Selam kızlar düşük yapan ve materyali genetiğe gönderip trizomi 14 sonucu alan varmı bu süreci nasıl yaşadınız peşinden sağlıklı gebelik yaşadınız mı. Benim gibi bu durumu yaşayan varsa yazın dertleşelim

Merhaba aynı durumu bizde yaşadık.nasıl bir yol izlediniz?

Merhaba aynı durumu bizde yaşadık.nasıl bir yol izlediniz?
Üç ay ara verdim bugün yeniden hamile olduğumu öğrendim inşallah sağlıklı ilerler düşük olduğundan dolayı doktorum coraspin ve oxapar iğne başladı bakalım neler olucak
Sizede çok geçmiş olsun çok zor biliyorum ama geçicek benim yaşımda 36 biraz yaş faktörü de var sizin ilk gebelik mi doktorunuz size neler söyledi peki

Merhaba bizim ikinci kez başımıza geldi ikincide patolojiye gönderince trizomi 14 bozukluğu dendi.genetik testler yaptırdık sonuçlarının çıkmasını bekliyoruz.sizin trizomi 14 bozukluğu çıkınca genetik test yaptırdınız mı peki? Hamileliğiniz hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Genetik test yaptırmadık sadece doktorum bu durumu aslında çok düşük yaşayanların aynı durumu olduğu sadece onlar genetiğe materyal i göndermedikleri için bilmediklerini peşinden gelenin de aynı olmayacağını söyledi binde bir durum dedi bakalım yine hamileyim ama korkum aynı eğer sağlıklı devam ederse genetik test yapıcam fetal dna içim anca bi nebse rahatlar hayırlısı Allah'tan. Bi arkadaşım var üç düşük yaptı bi tanesini genetiğe gönderdi oda trizomi çıktı sonra eşiyle kendine genetik test yaptı eşi temiz kendinde genetik problemli sonuç geldi
Tam tedavi ile gebe kalmayı düşünüyoken hamile kaldı şimdi doğumu yaklaştı şuan bebeğine fetal dna yaptı üçüncü ayında sonucu temiz çıktı. Hayırlısı böyle süprizler de olabiliyor inşallah hayırlı sonuçlar alırız çok geçmiş olsun sizede

Kötü düşünmeyin iyiye odaklanın her zaman umarım herşey yolunda gider bol bol dua edin Allah'a verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

Bu arada 3 düşük yapan arkadaşınızında mı trizomi 14 bozukluğu çıktı?

Kötü düşünmeyin iyiye odaklanın her zaman umarım herşey yolunda gider bol bol dua edin Allah'a verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
İnşallah bitanem bol bol dua ediyorum inşallah bende sende güzel haberler alırız artık bundan sonra

Yok 14 değildi ama aklımda kalmadı
Peki sizin doktor bu konuda ne dedi onun görüşleri neydi
Kadın doğum doktorunun Mantıklı bir açıklaması yok aslında başına ilk kez gelen birşeymiş.iki düşük olunca ilkinin düşük sebebi belli değildi bu yüzden tüp bebek denesen diyor ama sağlıklı bir evladım var ve doğal yolla hamile kalabiliyorum.bu yüzden bende genetk sonuçlarını bekliyorum ve trizomi 14 zaten sık rastlanan birşey değil.görüştüğümüz genetik doktoru her evli çiftin başına %1 ihtimalle gelebilir dedi.

Evet genetik testleri yapan ablamız var çok rastlanan bir durum değil dedi benim de bir oğlum var bir kimyasal arkasından düşük yani trizomi şimdi yeniden gebeyim ama korkuyorum Rabbim bidaha yaşatmasın inşallah bir bilinmezliğin içindeyiz şuanda

İnşallah bitanem bol bol dua ediyorum inşallah bende sende güzel haberler alırız artık bundan sonra
Sizin ilk düşüğünüzün sebebi neydi benim kalbi durmuştu
Korkmakta çok haklısınız üst üste yaşayıncaama güzel düşünün lütfen inşallah herşey çok güzel olsun sizin için.

Sizin ilk düşüğünüzün sebebi neydi benim kalbi durmuştu

Korkmakta çok haklısınız üst üste yaşayıncaama güzel düşünün lütfen inşallah herşey çok güzel olsun sizin için
Amin inşallah sizde olumlu güzel haberler alırsanız paylaşın lütfen benimle sağlıcakla kalın

Merhabalar kızlar 2018 de ilk gebeliği 8 haftalıkken kalp atışı durdu kürtaj oldum tekrar gebelik oluşmadı 2 tüp bebek 1 aşılama olumsuzumuz var. Aralık ayında tekrar sürpriz bir şekilde kendiliğimden gebe kaldım çarşamba günü yine kalp atışının durduğunu öğrendik dün kürtaj oldum meyaryali genetiğe gönderdik. Bu arada araştırma hastanesinde kürtajı oldum. 1 ay sonra sonucu çıkarmış çok merak ediyorum acaba sebebi nedir tesadüf ikisinde aynı haftada eşimle hangi tahlilleri yaptırmalıyız daha önce başına gelen bilgisi olan var mı acaba

Bebeğim öncelikle geçmiş olsun genetik bölümünden kendine ve eşine randevu alıp genetik testlerinize bakın aynı zamanda iki düşüğüm var dediğin zaman Sana pıhtılaşma testi de bakarlar gerekir se pıhtılaşma testime de baktırmak istiyorum de tıbbi genetik bölümü karı koca ayrı ayrı randevu al

Gebelik te coraspin ve oxapar iğne başlattı mı doktorunuz

Yok aslında herşey yolundaydı ne oldu bizde anlamadık
Valla benim ilk çocuk sapasağlam ilaçsız tedavi olmadan evlendiğim ay oldu çok şükür 12 sene ara verdim kardeş yapalım dedik sonra kimyasal gebelik arkasında kalp durması genetik trizomi 14 çıktı pekte çıkan bir genetik değilmiş ama şans işte ayrıca bu kovit aşıları da iyice pıhtılaşma yaptı dört aşk yaptım şimdi doktor bana coraspin ve oxapar iğne başlattı

Çok geçmiş olsun peki bu trızomi 14 ün bir tedavisi var mı

Çok geçmiş olsun peki bu trızomi 14 ün bir tedavisi var mı
Yok malesef ancak tüp Bebek yöntemi ile sağlıklı yumurta ve sperm seçilip dölleştiriliyor sonra onlar genetiğe tabii tutuluyor sağlıklı olan tüp Bebek yöntemi ile yerleştiriliyor. Bu yöntem de genetik yönünden taranmış sağlıklı embriyo elde etme yöntemi bi nevi fakat pahalı bir işlem. Bende tekrar denedim doğal yöntemle belki bu defa sağlıklı olur diye inşallah da öyle olur çünkü çok yıprandım yoruldum. Sizin çocuk varmı hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…