Trkiyeyi ok zledim...

bende oyle dusunuyordum..ama birgun yolda fenalastim kenara biryere oturdum nerden ciktigini anlamadan bir kadin geldi yanima..hemen yardimci olmaya calisti..ben iyilesene kadar yanimdan gitmedi..ben utandim kalkmaya calistim eve de az kalmisti ben gidene kadar kadin arkamdan hep bakti..cokta duyarsiz degiller hatta kendi ulkemizde buyuk sehirde kimse etrafina bakmiyor.
evden cikinca altta pastahanesi,simitevi,donercisi,kahvalti yaacak yer yok malesef..bunlar cok ozleniyor bende kendi kendime ogrenip yapmaya calisiiyorum..
birde tam buradaki hayata alisiyorum tr gidince tuhaf geliyor..sanki insanlar bakiyormus gibi.bazen anne evi bile yabanci geliyor kendi evini ozluyorsun ne orada ne burada istee:delphin:

Mors sen yazınca aklıma geldi geçenlerde markete gittim, tek başımaydım. Taşıyabileceğimden fazlasını almışım, kadının biri halimi gördü.Onun elinde de paketler vardı, bırak ben yardım edeyim diye ağır paketi aldı ben yok mok diyene kadar benimle eve kadar taşıdı.Bir de bak böyle böyle taşı diye paket taşıma tüyoları veriyor.Ayy bir utandım.Her yerde her çeşit insan oluyor onu anladım.Ben sırf Türk diye burada bazı insanlarla arkadaşlık kurmaya çalıştım ama o kadar duyarsızlar ki.Tabi sözüm meclisten dışarı, kısacası her milette iyiler olduğu gibi kötüler de oluyor.Fakat bülbül altın kafeste bile olsa vatanım dermiş ya bizimkisi o hesap.

Pamukcum bende cok ozledim hemde cok ...
Ben esimle evlendim gurbete geldik .. Tam 9 yildir memleketime gidemiyorum..
oyle ozledim oyle ozledim ki, anlatamam...
Asil gurbeti sanirim ben yasiyorum..
Gurbetin de gurbeti oldu bize..

Havasini,suyunu,topragini,insanlarini oyle ozlemisim ki...
Suan yanimda evine gidip gelecegim bir komsum bile yok..
tum gun 4 duvar icindeyim cocuklarimla..

Senede 1 kez enazindan gidebiliyorsaniz bence yinede halinize sukredin arkadaslar.. Bakin benim gibi olsaniz ne yaparsiniz :( Hakikaten cok zor...

Bnde çoook özledim:((
Ben alışamadım 19 seneden beri..
Burda doğdum büyüdüm ama sevmiyorum:(
En kısa zamanda türkiyeye kesin dönüş var inş.:)

garip burda dogup büyüyenler genelde türkiyeyi begenmiyor..ama sen cok gitmek istiyosun...en güzelo kendi memleketimiz...bende 2 bucuk yildir burdayim ama bu bile yetti

ben de ailemi cok ozluyorum ama nedense burayi da cok seviyorum....gecen sene izine gidince baba evi o kadar yabanci geldi ki bana,cok tuhafti evimi ,duzenimi cok ozlemistim....tamam insan ailesini kardesleini ozluyor ama burasi da o kadar da kotu degil diye dusunuyorum...sadece bir kotu tarafi var ki,insanlar cok mesefeli,ve burada yeni isen hele kimseyle konusamamak yanliz kalmak gibi sorunlar oluyor,bir de kultur farki,aileden uzak kalmak gibi sorunlar da eklenince...ama en iyisi dil ogrenip akabinde de bir is bulamak ilac gibi geliyor insana...ben de depresyondaydim resmen...uzuluyordum esimin ailesindende yakinlik gormeyince daha bir dertleniyordum...ama is bulunca herseyi akisina biraktim...ve aslinda alistim da diyebilirim....ve alismak ta lazim diye dusunuyorum...cunku buraya gelmeyi ben sectim,kimse zorlamadi beni,e simdi iye uzuleyim ki diye dusunuyorum hep....hep bir tarafin eksik kalsada,aile sicakligini dost sohbeterini ozlesen de..hayat iste.....

garip burda dogup büyüyenler genelde türkiyeyi begenmiyor..ama sen cok gitmek istiyosun...en güzelo kendi memleketimiz...bende 2 bucuk yildir burdayim ama bu bile yetti

Var mıı türkiyem gibisi yaaa:( nasıl beğenmem çoooook seviyorum hayalim zaten kesin dönüş inşallah:))
Bence burda doğup büyüyen çoğu gençler veya insanlar diyelim almanlaşmış artık burda yaşaya yaşaya onlara benzemişler.. kimse üstüne alınmasın.. ama bakıyorum da burda ki çoğu türkler doğru düzgün türkçe bile konuşamıyorlar.. Tabii ki benimde bilmediğim şeyler var ama en azından onlardan çok daha iyi konuşuyorum..
Bu durumdan da ayrıca çok rahatsızım :olmaz: insan kendi ana dilini nasıl bilmez konuşamaz :olmaz:
Neyse herkesin kendi hayatı tabiki de ama ben türkiyemi çoook ama çok seviyorum en yakın zamanda dönücem allahın izniyle zemuszemus

Mors sen yazınca aklıma geldi geçenlerde markete gittim, tek başımaydım. Taşıyabileceğimden fazlasını almışım, kadının biri halimi gördü.Onun elinde de paketler vardı, bırak ben yardım edeyim diye ağır paketi aldı ben yok mok diyene kadar benimle eve kadar taşıdı.Bir de bak böyle böyle taşı diye paket taşıma tüyoları veriyor.Ayy bir utandım.Her yerde her çeşit insan oluyor onu anladım.Ben sırf Türk diye burada bazı insanlarla arkadaşlık kurmaya çalıştım ama o kadar duyarsızlar ki.Tabi sözüm meclisten dışarı, kısacası her milette iyiler olduğu gibi kötüler de oluyor.Fakat bülbül altın kafeste bile olsa vatanım dermiş ya bizimkisi o hesap.

bianka aynısı benimde başıma geldi.bende kendimi türklerle arkadaş olmak için kasanlardandım.kursa gidiyorum burda ing kursuna.sınıfa yakından tanıdığım bi kadın geldi türk yanii,görüşüyoruz.güya o da ing öğrenecek ki gayretli birisi de değil kah başlar kah bırakır.neyse kadın sınıfa girdi anaa benim gözler parladı ;hani bi arkadaş bulmuşum ya sınıfta kendime.hemen koştum sandalye kaptım ne bilim yer ayarladım kayıt falan yardımcı oldum..yerini de bnim yanıma ayarladım geldi şöle bi baktı;ben senle oturmak istemiyorum kusura bakma türkçe konuşmam dedi ve sandelyeyi aldı gitii.ama ben şşok hatta şok ötesi..hani desemki hakkaten gayretli azimli öğrenmek istiyo sürekli devam ediyo.amenna.yok oldukça tembel biri yeşillik olsun diye gelmiş kursa belli..o gün bana ders oldu..
eşim hep derdi ki bana "bak türkleri baz alarak iş yapma;işlerini ona göre ayarlama gün gelir sap gibi ortada kalırsın"demişti.bende kızardım o gün anladım...o sınıftaki bir çok yabancı arkadaş bana o kdından daha samimi davranmıştı yemin edirm..(ağlıcam şimdi,gözlerm doldu)
hasılı buradki türklerde benim gözlemldeğm kadarıyla yabancılaşmışlar.ben elimden geldiği kadar öle olmamaya çalışcam ama ...bi gerçek var ki ülkemi ve oradaki insanları çok özledm..

Pamukcum bende cok ozledim hemde cok ...
Ben esimle evlendim gurbete geldik .. Tam 9 yildir memleketime gidemiyorum..
oyle ozledim oyle ozledim ki, anlatamam...
Asil gurbeti sanirim ben yasiyorum..
Gurbetin de gurbeti oldu bize..

Havasini,suyunu,topragini,insanlarini oyle ozlemisim ki...
Suan yanimda evine gidip gelecegim bir komsum bile yok..
tum gun 4 duvar icindeyim cocuklarimla..

Senede 1 kez enazindan gidebiliyorsaniz bence yinede halinize sukredin arkadaslar.. Bakin benim gibi olsaniz ne yaparsiniz :( Hakikaten cok zor...

canım hakkaten çok üzldüm senn adına..neden gidemiyorsunuz vize sorunu falan mı yoksa işten dolayımı..ah canım çocuklarda tr yi unutacaklar nerdeyse..allah yardımcın olsun orda kursa falan gitmeye çalış;club lara falan katıl ne bilim zor anlıyorum ama kafanı dağıtmaya bak..ne bilim ben sıkılınca alışveriş merkezlerine gidiyorum almasamda öle geziniyorum;araba kullan mesela..haftasonu eşinle çocuklarla bi yerlere gidin...yoksa aklını oynatır insan..

bianka aynısı benimde başıma geldi.bende kendimi türklerle arkadaş olmak için kasanlardandım.kursa gidiyorum burda ing kursuna.sınıfa yakından tanıdığım bi kadın geldi türk yanii,görüşüyoruz.güya o da ing öğrenecek ki gayretli birisi de değil kah başlar kah bırakır.neyse kadın sınıfa girdi anaa benim gözler parladı ;hani bi arkadaş bulmuşum ya sınıfta kendime.hemen koştum sandalye kaptım ne bilim yer ayarladım kayıt falan yardımcı oldum..yerini de bnim yanıma ayarladım geldi şöle bi baktı;ben senle oturmak istemiyorum kusura bakma türkçe konuşmam dedi ve sandelyeyi aldı gitii.ama ben şşok hatta şok ötesi..hani desemki hakkaten gayretli azimli öğrenmek istiyo sürekli devam ediyo.amenna.yok oldukça tembel biri yeşillik olsun diye gelmiş kursa belli..o gün bana ders oldu..
eşim hep derdi ki bana "bak türkleri baz alarak iş yapma;işlerini ona göre ayarlama gün gelir sap gibi ortada kalırsın"demişti.bende kızardım o gün anladım...o sınıftaki bir çok yabancı arkadaş bana o kdından daha samimi davranmıştı yemin edirm..(ağlıcam şimdi,gözlerm doldu)
hasılı buradki türklerde benim gözlemldeğm kadarıyla yabancılaşmışlar.ben elimden geldiği kadar öle olmamaya çalışcam ama ...bi gerçek var ki ülkemi ve oradaki insanları çok özledm..

benim eşim de burada dil kursuna gidiyor, her milletten arkadaşı oldu bu sayede ilginç mutfakları deniyorum, eh o kadar da artısı olsun değil mikaydirigubbakcemile3 pamuk anlattığın olayı gözümde canlandırdım orada gibi oldum inanki akannehir artık daha temkinliyim ama bi süre sonra ayak uyduruyorsun, yabancılaşmıyorsun ama bazen ilginç deneyimler yaşayınca ister istemez daha temkinli olmaya başladım.yaa asıl yaprak dökümü izliyorum netten, kadın çay demliyor ya bi canım çekti sormayın çaaaay die bağırmışım eşim korktu kaydirigubbakcemile3 burası Avrupa gibi değil, Türk ürünleri çok sınırlı geliyor.Geldiğimden beri bitki çayına sardım mecburen.

benim eşim de burada dil kursuna gidiyor, her milletten arkadaşı oldu bu sayede ilginç mutfakları deniyorum, eh o kadar da artısı olsun değil mikaydirigubbakcemile3 pamuk anlattığın olayı gözümde canlandırdım orada gibi oldum inanki akannehir artık daha temkinliyim ama bi süre sonra ayak uyduruyorsun, yabancılaşmıyorsun ama bazen ilginç deneyimler yaşayınca ister istemez daha temkinli olmaya başladım.yaa asıl yaprak dökümü izliyorum netten, kadın çay demliyor ya bi canım çekti sormayın çaaaay die bağırmışım eşim korktu kaydirigubbakcemile3 burası Avrupa gibi değil, Türk ürünleri çok sınırlı geliyor.Geldiğimden beri bitki çayına sardım mecburen.
[/QUOTE

yaaa canm yaa çaysızda olmaz ki ama..yok mu arap marketi falan.burdada türk malları bulmak zor ama allahtan arapların veya pakistanlıların marketleri var.onlarda bazen bizim türk ürünleri bulunuyo çay falan...etrafa vardır mutlaka bi bakın...

Back
X